Major Mastiff, eller Ca-de-bo hund: beskrivelse bilde, raseegenskaper, eieranmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Major Mastiff, eller Ca-de-bo hund: beskrivelse bilde, raseegenskaper, eieranmeldelser
Major Mastiff, eller Ca-de-bo hund: beskrivelse bilde, raseegenskaper, eieranmeldelser
Anonim

Du må ha hørt om Ca-de-bo-hundene. Kombinasjonen av et sjarmerende smil og et berg av muskler skaper et unikt inntrykk. Slike hunder kan trygt kalles helter på fire ben. Det var en gang hunder som deltok i tyrefekting. De er gode vakter, livvakter og til og med følgesvenner. Major Mastiffs (et annet navn på rasen) kan være lojale venner, så rasen er fortjent populær. La oss snakke mer detaljert om hundene av denne rasen.

Opprinnelseshistorie

Eksperter sier at rasens historie har mer enn to århundrer. M alta er fødestedet til ca-de-bo. Med utviklingen av skipsfarten i Middelhavet begynte utvekslingen av kulturelle og andre verdier mellom øst og vest. Takket være kommersielle relasjoner begynte utvekslingen av dyr, inkludert vakt- og jakthunder. I disse fjerne tider ble sterke og sterke hunder med kraftige tenner foretrukket. Mastiffer ble ansett som de beste representantene. Så snart Mallorca kom under Storbritannias styre,Engelske hunderaser begynte å dukke opp på øya. De krysset til slutt med lokale hunder. Det antas at ca-de-bo stammet fra bulldogene og Alano, som da bebodd halvøya. Store mastiffer begynte å bli aktivt brukt som vaktmenn, vakter og kamphunder. Men de mest populære var dyrene til bruk under tyrefekting.

Omtaler av rasen ble funnet i Spanias stambok fra 1923. Men offisielle registreringer av ca de bou dukket opp først etter Barcelona-utstillingen 1928-1929. I det tjuende århundre opplevde rasen ikke den beste tiden. Det var svært få Major Mastiffs igjen. Derfor måtte snart håndtere gjenopplivingen av rasen. Engelske bulldoger ble brukt til dette. Rasen ble offisielt anerkjent i 1964. Moderne ca-de-bos er ikke kamphunder. Deres formål er å tjene mennesker trofast.

Beskrivelse av rasen

ca de bou er hunder som alle mennesker liker ved første blikk. Hunder overrasker med sin sjarm. Dyret har en imponerende størrelse, velutviklede muskler, men samtidig har de et sjarmerende smil. Ved enhver anledning viser hundene sin åpenhet og vennlighet. Men dette er ikke det som gjorde representantene for rasen så populære. Eksperter bemerker at dyr kombinerer utmerkede vakthundegenskaper, evnen til å vurdere situasjonen tilstrekkelig og balanse. Ca-de-bo hunder vet hvordan de skal oppføre seg riktig avhengig av situasjonen. De avgjør umiskjennelig hvem som er venn og hvem som er fiende.

Ca de bou rase
Ca de bou rase

Rasen er kjent under flere navn: Major Mastiff, Perro Dogo Mallorquin, Ca de Bou. Hundenes hjemland er Mallorca. Navnet på rasen i oversettelse betyr "oksehund", som er i samsvar med utseendet til dyr. Hunder er selvsikre. Det er ingen grunn til å snakke om mot. Ikke rart de deltok i den spanske tyrefektingen. Ca-de-bo-hunder ga beskyttelse for tyrefektere. Derfor måtte de være klare til å forsvare eieren når som helst. Et jerngrep hjalp hundene til å takle oksen.

Representanter for Ca-de-bo-rasen takler rollen som vakter og livvakter perfekt. Hunder har gode reaksjoner. Men samtidig kan hunder være fantastiske kjæledyr. Men samtidig kan det ikke forventes noe dårlig fra hunder. De vil aldri skade husholdningen. Hunder er alltid vennlige med alle familiemedlemmer. De oppfører seg bra ikke bare med eieren, men også med resten av familien, selv om det er mange av dem. Hunder er flinke med barn.

Karaktertrekk

Hva er arten av Ca-de-bo? Karakteriseringen av rasen vil være ufullstendig hvis du ikke husker hundenes søte disposisjon. De er veldig smarte. Blant alle familiemedlemmer bestemmer hunder nøyaktig den viktigste. Dyr er veldig hengivne til eieren, men samtidig behandler de alle familiemedlemmer med samme ømhet og omsorg. Hunder er veldig tålmodige med gjester i huset, familievenner. Hvis det for øyeblikket ikke er noen eier i leiligheten, vil ikke en hengiven venn slippe fremmede inn i huset.

Ca de bou hund
Ca de bou hund

Major Mastiff oppfører seg vanligvis ikkeaggressivt, med mindre det selvfølgelig ikke er noen grunn til det. Du kan oppdra en hengiven venn hvis du begynner å oppdra en valp fra en tidlig alder. Vandrende dyr er et viktig element i utdanningen. Uten daglige turer er det umulig å oppdra en god hund. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en representant for rasen Ca de Bou, vær forberedt på at du regelmessig må arrangere turer ut av byen. Tross alt trenger dyret uteleker. Å kommunisere med hunder er veldig enkelt og greit, de er utrolig smarte, kvikke og skaper ikke vanskeligheter i treningsprosessen. Den vakre naturen til ca de bou er hovedårsaken til at disse skjønnhetene er så elsket av oppdrettere.

Breed Standard

Major Mastiffs har en sterk konstruksjon. Deres massive figur er supplert med et stort hode med en bred snute. På grunn av de utviklede musklene og totalmassen virker hundene veldig store. Selv om de i virkeligheten ikke er det. Når det gjelder størrelse, bør representanter for rasen klassifiseres som mellomstore hunder. Mannlige individer når en høyde på 55-58 centimeter. Hunnene er litt forskjellige i høyden - høyden er 52-55 cm.

Representanter for ulike kjønn har noen forskjeller. Men generelt sett er dyrene veldig like. Når vi snakker om beskrivelsen av ca-de-bo, er det nødvendig å huske at hunder kan ha flere typer farger: hjort (beige eller rød), broket (brindle), svart.

Velge en valp

Hvordan velge riktig representant for Ca-de-Bou? Store mastiffer er hunder som ikke passer for noen eier. Dyr har utmerkede egenskaper, men det tar hundre gangertenk før du får et slikt kjæledyr. Du må vurdere dine styrker og evner, fordi du må regelmessig ta vare på dyret. Hver dag må du bruke mye tid på stell og turer. Med et stort kjæledyr må du være i stand til å bygge det riktige forholdet. Den fine karakteren til ca-de-boen skaper vanligvis ikke trøbbel for eierne. Men likevel, på visse punkter, må du vise fasthet.

Ca de Bou Major Ma-t.webp
Ca de Bou Major Ma-t.webp

Du må kjøpe en valp i en spesialisert barnehage. Men å ta med hunder på fuglemarkedet er ikke verdt det. Det er stor sjanse for at du blir svindlet. I en anstendig barnehage vil du bli tilbudt å møte moren til det fremtidige kjæledyret. Det er også nødvendig å evaluere forholdene til valpen.

Før du begynner å velge et dyr, gå på spesialutstillinger. Der kan du sette pris på alle fordelene og ulempene med rasen. Mye interessant informasjon kan fås fra spesialiserte kataloger.

Anbefalinger for å velge en venn

Hvis du planlegger å få en Major Mastiff (bildet er gitt i artikkelen), må du først bestemme deg for hvilke formål du vil bruke den til. Det er én ting hvis du vil se en venn, en kjæledyrhund og et kjæledyr av hele familien i et dyr. Det er en helt annen sak om hunden skal bli en god vakt. Vær oppmerksom på kjæledyrets natur. Han må være balansert. Helsen til valpen er også en viktig faktor.

Det vanskeligste er å velge et dyr til å delta på utstillinger. I dette tilfellet trenger du råd fra en erfaren ekspert. Han er den som vil hjelpe degvelg fra små klumper et verdig kjæledyr. Hvis du ønsker å få en fremtidig mester, kan du ikke klare deg uten hjelp fra en god ekspert. Bare han vil hjelpe deg å velge en verdig Major Mastiff.

Major Mastiff anmeldelser
Major Mastiff anmeldelser

Hvordan finne et hyggelig kjæledyr uten feil? Erfarne oppdrettere gir råd for å hjelpe deg med å velge:

  1. Hvis valpen allerede er 30-40 dager gammel, kan du se inn i munnen, der alle melketennene allerede skal være.
  2. Valpene skal ha en støt på hodet. Det er ikke bare et trekk ved denne rasen, men også en kilde til informasjon. Ved bumpen kan du bestemme veksten til en voksen hund. Hvis dyret lover å være stort, bør kulen ha imponerende dimensjoner.
  3. Du må også være oppmerksom på riktig bitt.
  4. Ikke mindre viktig er pelsen. Den skal være ren, uten merker. Hvis pelsen ligger flatt, er valpen helt frisk.
  5. Det er veldig viktig å vurdere halen. Det skal ikke være bretter på den.
  6. Fargen på kjæledyret oppfyller standarden hvis den hvite fargen ikke er mer enn 30 % av hele kroppsoverflaten.

Hunder bryr seg

Rasen er korthåret, så kjæledyr er enkle å ta vare på. Det må huskes at du må børste pelsen daglig med en gummibørste. Dette vil bidra til å holde hunden din sunn og velstelt. I følge anmeldelser trenger ikke Major Mastiff hyppige vannprosedyrer. Hyppig bading kan påvirke fettbalansen i huden negativt. Hvis du forstår at du ikke kan klare deg uten en vannprosedyre, må du detbruk profesjonelle produkter for grovhårede hunder.

Major Mastiff-bilde
Major Mastiff-bilde

Klørne til dyret vil også kreve pleie. De må trimmes regelmessig. Du bør også ta vare på øyne og ører. De må inspiseres regelmessig. Ørene rengjøres med bomullspinner en gang annenhver uke. Hvis du merker utslipp eller en ubehagelig lukt, bør du umiddelbart kontakte veterinæren din. Øyepleie utføres med bomullspinner dyppet i en spesiell løsning.

Eiere bør nøye overvåke tilstanden til kjæledyrenes tenner. Hvis det er tegn til tannstein, ikke unngå å gå til veterinæren. Du kan forhindre utseendet til et problem ved å introdusere brusk, tyggebein, leker for rengjøring av tenner i kostholdet. Munnen til et dyr krever mest oppmerksomhet i tidlig alder, fordi du må sørge for at bittet dannes riktig.

Education

Representanter for rasen har et meget utviklet intellekt. Men samtidig kjennetegnes hunder av naturlig intelligens. Dyr skaper ikke problemer i læringsprosessen ved trening. Hvis du raskt vil se fruktene av arbeidet ditt, må du starte klasser allerede de første dagene av utseendet til en valp i huset. Til å begynne med blir hundene lært de enkleste kommandoene: «plasser», «sitte», «kom til meg».

Som en stor mastiff uten feil
Som en stor mastiff uten feil

Voksne hunder skaper ikke problemer for eierne sine hvis du merker endringer i oppførselen deres i tide og reagerer riktig på dem. Valper skal ikke få lov til å gjøre noe du ikke vil.se hos et voksent kjæledyr. Hvis du merker at babyen prøver å ta en lederposisjon, må du umiddelbart stoppe slike krumspring. Noen ganger skjer det ting du ikke kan løse på egen hånd. I dette tilfellet må du søke hjelp fra en profesjonell trener. En riktig utdannet hund vil gi deg mange hyggelige øyeblikk i kommunikasjon. Dette kjæledyret vil aldri skuffe deg. Og for barn vil han bli den beste vennen.

Diett

Nøkkelen til helsen til enhver hund er dens riktige ernæring. Hvilken type fôring du skal velge for kjæledyret ditt, bestemmer hver eier individuelt. Du kan bruke tørrfôr eller foretrekke naturlig fôr. Begge alternativene er like gode, alt avhenger av dine evner. Først av alt må du fokusere på smaken til kjæledyret. Maten skal glede hunden. Men dette betyr ikke at du trenger å gi hunden alt den vil ha, eller mat fra bordet ditt. Mat bør tilberedes i henhold til alle regler, separat for kjæledyret. Hvis du ikke kan lage mat, velg tørrmat.

Syddommer

Spesialister bemerker at representanter for rasen utmerker seg ved utmerket helse og immunitet. For at hunden skal holde seg i god form, er det nødvendig å følge nøye med på fysisk aktivitet og riktig ernæring. Forebygging er veldig viktig. Hunder trenger vaksinasjoner og regelmessig ormekur. Rasen er disponert for visse plager: hepatopati, myositt, hofteleddsdysplasi. Hvis dyret har redusert immunitet, er graden av utvikling av demodikose høy. I voksen alder kan hunderutvikle onkologi. I gjennomsnitt lever dyr 12–13 år.

barnehager

Ca-de-bo dukket opp i landet vårt i 1992. Men representanter for rasen klarte å bryte seg inn i lederne nylig. I 1997 ble National Ca-de-Bou Breed Club stiftet. I vårt land er det allerede offisielle kenneler som avler hunder. De fleste av dem er konsentrert i Moskva.

Pris på valper

Hvis du bestemmer deg for å skaffe deg en Major Mastiff, vil du sannsynligvis være interessert i spørsmålet om hvor mye en valp koster. For et kjæledyr med dokumenter må du betale 25-35 tusen rubler. Men dette er minimumskostnaden for dyret. Valper fra eliteforeldre koster i gjennomsnitt fra 50 tusen rubler. Men babyer fra uplanlagte parringer og mestiser er mye billigere - 10-15 tusen rubler.

Anmeldelser av Ca-de-bou

Kjennetegn ved rasen er det som påvirker utvalget av oppdrettere. Ikke mindre viktig er anmeldelser av folk som allerede har hunder. Hva sier erfarne oppdrettere om representanter for rasen? Folk legger merke til at hunder kjennetegnes ved vennlighet og mild karakter. De er veldig flinke med barn. Hvis barnet begynner å gråte, er hunden den første som reagerer og løper for å hjelpe babyen. Den korthårede rasen er lett å ta vare på. Hunder er ikke kresne, de spiser gjerne grøt til kjøtt.

Ca de Bo beskrivelse
Ca de Bo beskrivelse

Opdrettere merker at de aldri har møtt tegn på aggresjon hos kjæledyr. Det er av denne grunn at folk velger Major Mastiffs å beholde i familien. Faktisk, hos slike kjæledyr ser oppdrettere først og fremst venner og følgesvenner.

Mange positive egenskaper ved hunder kan ikke krysse ut bare én ulempe. Hunder trenger den faste hånden til eieren, som vil håndtere dem. Men dette er typisk for representanter for alle raser. Et dyr kan ikke oppdras på egen hånd.

I stedet for etterord

Hvis du ikke er kjent med ca de bou-rasen, kan du bli skremt av den imponerende størrelsen på representantene. I mellomtiden er disse dyrene preget av en fredelig og vennlig karakter. Bak et formidabelt utseende skjuler det seg vanligvis en godmodig skapning. Men samtidig kan hunder vise de beste vaktegenskapene til enhver tid. Representanter for rasen har de mest utmerkede egenskapene. Og likevel, å anskaffe en valp, er det nødvendig å ta oppveksten hans med alt ansvar. Bare riktig omsorg og regelmessig mosjon vil bidra til å oppdra en kjærlig og sunn venn.

Anbefalt: