English Bulldog: eieranmeldelser, raseegenskaper og pleieanbefalinger

Innholdsfortegnelse:

English Bulldog: eieranmeldelser, raseegenskaper og pleieanbefalinger
English Bulldog: eieranmeldelser, raseegenskaper og pleieanbefalinger
Anonim

Ved synet av en engelsk bulldog får man inntrykk av at denne tykke, solide mannen er legemliggjørelsen av majestet, standhaftighet, karakterfasthet og fryktløshet. Han er en aristokrat innerst inne og klarer å se ned på verden rundt seg til tross for sine korte ben. Men samtidig er denne hunden veldig hengiven til sin herre og er i stand til å fange opp eventuelle endringer i humøret. Tallrike anmeldelser av eiere av engelsk bulldog bekrefter bare dette faktum. Antallet mennesker som ønsker å få en hund av denne rasen reduseres ikke bare, men vokser stadig. Derfor er det verdt å sette seg inn i karakteren, trekk ved oppdragelse og omsorg på forhånd før du anskaffer denne sterke mannen.

Beskrivelse av utseende

engelsk bulldog
engelsk bulldog

Ifølge anmeldelser er den engelske bulldogen en knebøy, bredskuldret hund med et bredt bryst og et massivt hode. Med hele sitt utseende snakker han om selvtillit og styrke. Høyde på voksen hundmålt på manken når den 35-40 cm, og vekten varierer rundt 22,5 kg.

Til tross for det uvanlige utseendet, har den engelske bulldogen en harmonisk bygning, alle deler av kroppen er proporsjonale med hverandre. Et særtrekk er den karakteristiske gangen. Det ser ut til at hunden vagler, mens den er litt sidelengs. Men til tross for dette er alle bevegelsene hans frie og ubegrensede.

Bulldogens hode og snute er dekket med folder, underkjeven bøyes oppover med et bitt, på begge sider av den er det lopper. Hvis hundens munn er lukket, er tennene nesten usynlige. I henhold til standarden kjennetegnes rasen engelsk bulldog med en kort snute som er slått opp. Nesen er svart og stor, og neseborene er brede.

Hodet til en bulldog har en firkantet form på grunn av den flate delen av skallen mellom kinnene og ørene. En fordypning på snuten som starter mellom øynene og strekker seg til toppen av hodet, deler den flate pannen på bulldogen.

For å bestemme riktigheten av strukturen til hundens hodeskalle, må du feste en linjal fra haken til pannen. Hvis samtidig nesen også hviler mot den, så regnes det som at alle 3 hovedpunktene er på samme nivå, og dette indikerer riktig struktur av skallen.

Ifølge eierne har den engelske bulldoggen små øyne som er plassert lavt i stor avstand fra ørene. Ekorn skjuler øyelokkene, men den dype sorte nyansen av pupillene gir hunden et uttrykk for dyp omtanke og forståelse for alt som skjer rundt omkring.

Det er viktig at ørene til en fullblodshund er riktig formet. De erskal være liten i størrelse, med tynn brusk og formet som en "rose" vendt tilbake. Formen på ørene "knoppen", så vel som vendt fremover, kjøttfull er uakseptabelt for en renraset hund.

Hudfolder på den massive halsen til den engelske bulldogen danner en dobbel dewlap som ender ved brystet. En voluminøs kropp, et bredt bryst og en stram mage - alt i kombinasjon er i perfekt harmoni.

I følge beskrivelsen og anmeldelsene er den engelske bulldogen preget av sterke forpoter, hvis albuer er rettet mot utsiden. Bakbena er også sterke og muskuløse. I tillegg er de lengre enn de fremre, så lenden er høyere enn manken. Forpotene er bredere enn bakbena.

I følge anmeldelser og beskrivelse av rasen har den engelske bulldogen en tett, stram, kort pels. Fargen kan være solid og flekkete, nyansen varierer fra brindle til gulbrun og hvit. Flekkene på pelsen er symmetriske, og de monokromatiske representantene for denne rasen har en maske på snuten.

English Bulldog Character

Hunden har ikke hastverk
Hunden har ikke hastverk

Den engelske bulldogens formidable utseende gir feil inntrykk av dens aggressivitet. Tvert imot er denne hunderasen ganske vennlig mot både mennesker og andre dyr.

Balansen mellom karakter og vennlig gemytt gjør hunden til et kjæledyr. Men han er flott med små barn. Tåler tålmodig alle spøk mot ham og deltar aktivt i barnas leker.

Hunden er flott med barn
Hunden er flott med barn

I følge vurderingene og beskrivelsen av rasen, er den engelske bulldoggen hengiven til eieren og er klar til å følge ham over alt. Men denne rasen er ikke tilpasset for langvarig fysisk anstrengelse, og lider også av overoppheting og hypotermi, så når du reiser sammen, kan du ikke la hunden ligge lenge i bilen.

Hvile på sofaen ved siden av eieren etter en kort spasertur er et yndet tidsfordriv for denne hunden. Når hunden bor sammen med andre kjæledyr i huset, vil den lett bli venner med dem.

I følge vurderingene og beskrivelsen av rasen er karakteren til den engelske bulldoggen sta, noe som forårsaker visse vanskeligheter i utdanningen. Derfor, når du trener, er det verdt å være smart, siden det vil være vanskelig å tvinge hunden til å gjøre noe som ikke er inkludert i planene hans. Men ved å finne en tilnærming til denne engelske "gentleman", kan du oppnå de ønskede resultatene.

Engelske bulldoger er omsorgsfulle mødre
Engelske bulldoger er omsorgsfulle mødre

De engelske bulldogene har en veldig ærbødig holdning til deres avkom. De er fantastiske mødre som viser omsorg, ømhet og oppmerksomhet til babyene sine. Dessuten, hvis de legger noen andres valp på dem, vil de gjerne akseptere den og vise all kjærlighet og hengivenhet som om den var deres egen.

I følge anmeldelser og karakter er den engelske bulldogen en selvforsynt hund. Påtrengende kjærtegn, bjeffing bjeffing - dette er ikke hans stil. Men hvis han føler eierens lekne gemytt, vil han gjerne svare på kjærtegn og spill, siden han er i stand til å fange opp enhver endring i humør.

Spleie og vedlikehold

Din soveplass
Din soveplass

Når du bestemmer deg for å kjøpe en valp av denne rasen, må duta hensyn til at hans tilstedeværelse i huset innebærer ytterligere problemer og ulemper. Derfor, før du tar dette trinnet, bør du gjøre deg kjent med de grunnleggende kravene til omsorg.

English Bulldog-innhold antyder:

  • retidig vaksinasjon;
  • periodisk rengjøring ettersom ull og hudfolder blir skitne;
  • lage et balansert kosthold;
  • oppdragelse, trening.

For et kjæledyr, klargjør en komfortabel seng eller madrass for mellomstore raser. I følge anmeldelser elsker den engelske bulldogen å ligge på sofaen i nærheten av eieren. Denne vanen bør sluttes i tidlig alder, siden den vil bli en vane senere.

I følge anmeldelser er den engelske bulldoggen ikke egnet for fangenskap, siden pelsen ikke er i stand til å varme hunden om vinteren. Derfor, for turer i kaldt vær, bør du kjøpe en spesiell dress som varmer hunden, siden den engelske bulldogen er utsatt for forkjølelse.

Under utendørsaktiviteter bør du overvåke tilstanden til hunden, da overdreven trening er kontraindisert. Det er best å gå i et sakte, imponerende tempo, som vil gjøre det mulig for hunden å holde tritt med eieren. Samtidig må du være forberedt på at hunden til enhver tid kan bestemme at turen er over, og avgjørelsen hans er uendret.

Å ta vare på en engelsk bulldog er enkelt. Den består i å tørke av hudfoldene i ansiktet fra støv og skitt, noe som bidrar til å forhindre utvikling av infeksjon. Anbefales også 2-3 ganger i uken.gre ull med en massasjevott eller en kam med hyppige tenner med gjennomsnittlig hardhetsgrad. Denne prosedyren er spesielt viktig under molting.

Hvis kjæledyret ditt blir skittent under en tur, er det nødvendig å vaske de forurensede stedene under dusjen. Det er nødvendig å bade den engelske bulldoggen helt 3-4 ganger i året, ved å bruke en spesiell hundesjampo for dette. Vanntemperaturen skal være på nivået 34-36 grader. Det er best å utføre denne prosedyren om natten før du legger deg, hvoretter hunden bør tørkes tørr. Og før morgenen vil haugen være fullstendig restaurert, noe som vil tillate deg å ta kjæledyret ditt på tur uten frykt for helsen hans.

Basert på skjelettets strukturelle trekk opplever engelske bulldoger vanskeligheter under fødsel, da valpens hode ikke klarer å passere norm alt i fødselskanalen. Derfor, for en vellykket fødsel, må man ty til keisersnitt. Derfor bør du bekymre deg på forhånd og ringe en veterinær for å få hjelp.

Fôring

Maten må være balansert, da bulldogen ikke lider av mangel på matlyst, noe som fører til overspising og fråtsing. Dette skyldes den langsomme metabolismen til denne rasen.

I følge hundeanmeldelser er den engelske bulldogen utsatt for allergier og dermatose, så du bør ikke gi ham mat fra bordet ditt. Kostholdet hans bør heller ikke bestå av kun rått kjøtt, da dette bidrar til utvikling av urolithiasis.

Full ernæring inkluderer kjøtt og meieriprodukter av høy kvalitet, samt grønt, kokte grønnsaker, innmat, grønnsakerfett. Egg kan gis til et kjæledyr ikke mer enn 1 gang i uken. Ifølge anmeldelser skal maten til den engelske bulldogen være variert og frisk. Og ved siden av maten skal det alltid stå en bolle fylt med rent vann.

I tillegg til grunnleggende ernæring må vi ikke glemme miner altilskudd og vitaminer som kan kjøpes på veterinærapoteket. Men bruken bør passe til hundens utvikling og alder, så du bør først rådføre deg med veterinæren din.

Utdanning og opplæring

Ifølge anmeldelser er den engelske bulldoggen en kvikk og intelligent hund som kan trenes. Men utdanningsprosessen bør utføres under hensyntagen til hundens vilje. Derfor er det nødvendig å være tålmodig, siden denne rasen er preget av en fin organisering av psyken: før du fortsetter med oppgaven, må hunden forstå den godt.

Du kan oppnå ønsket resultat på trening med kjæledyrets fulle tillit til deg. Derfor vil skrik, trusler bare gjøre hunden sint. Det er nødvendig å bygge den pedagogiske prosessen slik at kjæledyret er interessert i å fullføre oppgavene.

Det er nødvendig å begynne å mestre en ny oppgave først etter at den forrige er fullført. Samtidig skal kjæledyret roses og gis en liten godbit slik at han forstår at det følger en belønning etter prestasjonen.

Å lære et kjæledyr til riktig oppførsel er nødvendig fra en tidlig alder.

Valpevalgskriterier

Engelsk bulldog valp
Engelsk bulldog valp

Ved kjøp av valp for deltakelse på utstillinger eller som kjæledyr må du betaleoppmerksomhet på samsvar med rasestandarden og dens helse.

Hovedkriterier å vurdere:

  1. Valpen skal se pen og skinnende ut. Hundens øyne skal være rene, uten tegn til betennelse og nitrøse. Det er best å inspisere rommet der han tidligere ble holdt.
  2. Hudfolder bør ikke være for store, da dette i ettertid vil føre til komplikasjoner i pleien.
  3. Valpen skal ikke være høy eller lav. Alt skal være proporsjon alt, det vil si at han ser ut som en sterk mann med sterke poter samlet til en ball.
  4. Vanskelig bevegelse, h althet, løse fingre - tegn på leddsykdom og svakhet i muskelvev. Men de må ikke forveksles med den karakteristiske gangarten til den engelske bulldoggen.
  5. Formen på ørene i en alder av 1, 5-2 måneder skal allerede oppfylle rasestandarden.
  6. Knekken i halen er et karakteristisk trekk ved den engelske bulldogen, men den må samtidig trekkes fritt inn. En inngrodd hale eller mangel på denne er ikke akseptabelt.
  7. Valpen må ha et dokument som bekrefter renraset. Ellers kan det hende at forventningene ikke er berettiget.

Hva bør du se etter?

En funksjon ved engelske bulldoger er at de er i stand til å lage ubehagelige lyder. Dette kommer til uttrykk ved snorking, snusing, pesing, luft i magen. Derfor, når du velger en valp av denne rasen, bør du ha dette i bakhodet.

I følge anmeldelser er den engelske bulldogen preget av rikelig spyttutslipp på grunn av kjevenes strukturelle egenskaper. Spor av spytt kan være på møblene, og du måvær forberedt.

Mulige helseproblemer

Besøk veterinæren regelmessig
Besøk veterinæren regelmessig

Veterinærer identifiserer en rekke sykdommer som er iboende i denne hunderasen. Dette er direkte relatert til den anatomiske strukturen til dyret og tendensen til allergi:

  • hypotermi, overoppheting;
  • atopisk, interdigital dermatitt;
  • adenom i det tredje øyelokket;
  • fedme;
  • bilateral grå stær;
  • brachycephalic syndrome.

Mange hundehelseproblemer kan forebygges ved å følge alle reglene for vedlikehold og stell. Når de første alarmerende symptomene dukker opp, bør du ringe veterinæren.

Fordeler og ulemper med rasen

Før du tar en endelig beslutning om å velge en valp av denne rasen, bør du vurdere fordelene og ulempene med den engelske bulldoggen.

I følge eierne er hovedfordelene som følger:

  • velvilje overfor voksne og barn;
  • vennlig mot andre kjæledyr;
  • krever ikke mye plass;
  • bjeffer ikke uten god grunn;
  • har et heftig utseende som skremmer av inntrengere;
  • krever ikke spesiell pleie.

Flaws:

  • uavhengighet, gjør læring vanskelig;
  • latskap;
  • økt appetitt som må kontrolleres.

Denne rasen fortsetter å være populær blant de som ønsker å få en selskapshund.

Anmeldelser

Hundeoppdretteres meninger om rasen er enige om at til tross for det voldsomme utseendet, er hunden veldigvennlig og hengiven. Men rasen engelsk bulldog er ifølge eierne ikke egnet for friluftsentusiaster som forventer en rask reaksjon fra kjæledyret deres. I dette tilfellet er det bedre å gi opp ideen om å skaffe seg denne valpen, siden hans sedatitet vil irritere dem.

Ekte anmeldelser om rasen engelsk bulldog indikerer at hunden raskt blir vant til nye forhold, så han må vise med en gang hvem som er sjefen i huset. Ellers kan mangler i utdanningen senere vise seg å være et alvorlig problem. Vær derfor ikke lat med å innpode hunden en følelse av respekt og ydmykhet fra en tidlig alder, bare i dette tilfellet vil han bli en pålitelig beskytter og trofast venn.

Anbefalt: