Hovne fingre under graviditet: symptomer, metoder for å løse problemet og råd fra leger

Innholdsfortegnelse:

Hovne fingre under graviditet: symptomer, metoder for å løse problemet og råd fra leger
Hovne fingre under graviditet: symptomer, metoder for å løse problemet og råd fra leger
Anonim

Graviditet er ikke bare ledsaget av hyggelige øyeblikk, men også ofte av svært ubehagelige fenomener. En av dem er hevelse i fingrene. De kan dukke opp etter fysisk anstrengelse eller følge en kvinne hele dagen. Alvorlighetsgraden av fenomenet kan være forskjellig. Mindre hevelse påvirker vanligvis ikke livskvaliteten til en gravid kvinne og forårsaker ikke bekymring. Men i noen tilfeller kan et ubehagelig fenomen påvirke tilstanden til den vordende moren negativt. Derfor er mange kvinner bekymret for hvorfor fingrene hovner opp under svangerskapet, og hvordan de kan fikse problemet.

Hvordan identifiserer jeg

hovne fingre under graviditet hva du skal gjøre
hovne fingre under graviditet hva du skal gjøre

Å ikke legge merke til hevelser i hendene er veldig vanskelig. Bare se på ringen på en av fingrene. Hvis smykket ikke fjernes, og huden rundt det reiser seg, betyr det at kvinnen har hevelse. Det er en annen enkel måte å se etter dem på. Nok å ta påhånd gummibånd. Hvis huden er deprimert og ikke jevner seg ut over lang tid, er det hevelser i ekstremitetene.

I noen tilfeller kan et ubehagelig fenomen være ledsaget av prikking, samt en følelse av nummenhet. Symptomer oppstår oftest mens du sitter eller står oppreist i lange perioder. Hvis en kvinne har inntatt en ubehagelig stilling, eller armene har vært i hevet tilstand i lang tid, kan symptomene ovenfor også vises. Følelsen av nummenhet skyldes opphopning av vann i vevet.

Reasons

Det kan være mange årsaker til at fingrene hovner opp under svangerskapet om morgenen og på andre tider av døgnet. Det er verdt å merke seg den vanligste.

1. Svikt i det endokrine systemet. Den aktive produksjonen av progesteron bidrar til å bremse prosessen med å fjerne væske fra en kvinnes kropp.

2. En økning i volumet av sirkulerende blod gjør det vanskelig for nyrene å fungere. Det er derfor overflødig væske skilles ut mye dårligere og samler seg i kroppen.

3. Hvis fingrene hovner opp ved 37. svangerskapsuke, bør du ikke slå alarm. Dermed forbereder kvinnens kropp seg til den kommende fødselen, planlegger å kompensere for det store blodtapet, som er underforstått under naturlig fødsel eller keisersnitt. Noen kvinner rapporterer at fingrene deres er hovne fra den 34. uken av svangerskapet.

Ovennevnte årsaker er fysiologiske og er forklart av særegenhetene ved svangerskapet.

Patologisk hevelse i fingrene under graviditet

underhovne fingre under graviditet
underhovne fingre under graviditet

Årsakene til et ubehagelig fenomen er kanskje ikke alltid fysiologiske. I noen tilfeller signaliserer ødem forekomsten av patologiske prosesser i kroppen til den vordende mor:

  1. Preeklampsi er et ubehagelig fenomen som kan følge en gravid kvinne gjennom hele ventetiden til et barn. Det manifesteres ikke bare ved hevelse i fingrene, men også ved en rekke andre symptomer, som svakhet, kvalme, svimmelhet. Svangerskapsforgiftning i de senere stadiene er svært farlig for både den vordende mor og babyen.
  2. Sykdommer i nyrer og urinveier. Hevelse i ekstremitetene kan indikere nyresvikt. Dette fenomenet er ledsaget av opphopning av væske i hender, ansikt og hals, underekstremiteter.
  3. Sykdommer i det kardiovaskulære systemet - en patologisk årsak som forklarer forekomsten av hevelse i fingrene.
  4. Proteinmangel i kroppen til en gravid kvinne kan også forårsake hevelser ikke bare i de øvre lemmer, men også i andre deler av kroppen.

I alle fall bør det rettferdige kjønn, som venter barn, kontakte en medisinsk institusjon for kvalifisert hjelp, uavhengig av årsakene til det ubehagelige fenomenet.

Hvordan kjempe

hovne fingre om morgenen under graviditet
hovne fingre om morgenen under graviditet

Hva gjør jeg hvis fingrene er hovne under svangerskapet? Dette spørsmålet interesserer mange kvinner i posisjon. Rettidig handling kan forhindre at det oppstår alvorlige konsekvenser. Derforgravide kvinner trenger å vite hva de skal gjøre med hevelser i hendene under svangerskapet.

Når hevelse vises i området av de øvre lemmer, er det nødvendig å konsultere ikke bare en gynekolog, men også en lokal terapeut. Situasjonen bør være under kontroll av kvalifiserte spesialister. Ikke bare tradisjonelle metoder, men også folkemedisiner, hvis høye effektivitet har blitt bevist over tid, vil bidra til å bli kvitt ødem.

tradisjonelle metoder

graviditet 37 uker hovne fingre
graviditet 37 uker hovne fingre

Hvis hevelse i fingrene under graviditet skyldes fysiologiske årsaker, er det ikke nødvendig med medisiner. Det er nok å følge legenes enkle anbefalinger.

Først og fremst bør du gi opp intens fysisk aktivitet. Hvert par timer er det nødvendig å massere fingrene og hendene, for å utføre enkle fysiske øvelser. Drikk minst to liter væske per dag. Vann uten gass og kjemiske søtningsmidler bør foretrekkes. Under graviditet er det bedre å nekte kjøpte limonader og juice.

Ernæringen til den vordende mor bør være komplett og balansert. Det anbefales på det sterkeste ikke å innta store mengder søt, stivelsesholdig mat. Det er verdt å gi opp å spise pølser, pølser og andre skadelige godsaker, hvis sammensetning på ingen måte er trygg for menneskekroppen.

Leger anbefaler på det sterkeste bruk av multivitaminkomplekser i løpet av fødselsperioden. Hvis hevelse i fingrene skyldes noen patologiske prosesser, tilhandlingene ovenfor bør legges til ved bruk av spesielle medisiner.

Bruken av folkemedisin i kampen mot hevelse av fingrene under graviditet

håndhevelse under graviditet hva du skal gjøre
håndhevelse under graviditet hva du skal gjøre

I kampen mot et ubehagelig fenomen vil også folkemetoder hjelpe, hvis effektivitet er testet av mer enn én generasjon kvinner:

  1. En infusjon av tyttebærblader kan ikke bare forhindre forekomsten av ødem, men også styrke immunforsvaret til den vordende moren betydelig. For å forberede det er det nok å helle en spiseskje knuste blader av planten med kokende vann.
  2. Hvis fingrene hovner opp under graviditet, vil fersk tranebærjuice med honning hjelpe.
  3. Avkok av linfrø er en effektiv måte å håndtere hevelse i hendene. For å tilberede en drink, hell en teskje vegetabilske råvarer med ett glass kokende vann.
  4. Gresskarjuice. Drikken stimulerer nyrene. Som et resultat blir overflødig væske fra kroppen til en gravid kvinne utskilt mye raskere.

Du bør ikke begynne å ta et folkemedisin uten å konsultere en lege.

Fysisk aktivitet for hevelse

graviditet 34 uker hovne fingre
graviditet 34 uker hovne fingre

Fysisk aktivitet under svangerskapet bør være moderat. I nærvær av hevelse i fingrene, er det best å nekte noen aktive handlinger. Den vordende mor trenger å hvile mer og bruke tid på aktiviteter som ikke krever spesielle energikostnader.

Det er også bedre å nekte idrettstrening. Imidlertid, hvisen kvinne ønsker å holde kroppen i orden, preferanse bør gis til svømming eller yoga. Det er verdt å forlate aktiviteter som krever aktivt arbeid fra de øvre lemmer. «Kommunikasjon» med en bærbar PC eller datamaskin er også bedre å begrense og redusere til et minimum.

Legeråd

hvorfor hovner fingrene opp under graviditet
hvorfor hovner fingrene opp under graviditet

Hva gjør jeg hvis fingrene hovner opp under svangerskapet? På dette spørsmålet er legenes meninger like. De aller fleste eksperter anbefaler på det sterkeste at vordende mor minimerer fysisk aktivitet. I nærvær av ødem anbefaler leger å forlate husarbeid og dataaktiviteter som krever aktivt arbeid av hender og øvre lemmer generelt. Eksperter anbefaler at kvinner tilbringer mer tid utendørs. Å ta multivitaminkomplekser vil etter deres mening heller ikke være overflødig.

Leger råder vordende mødre til umiddelbart å gå til sykehuset hvis selv mindre ødem dukker opp. Rettidig handling kan forhindre at det oppstår alvorlige konsekvenser. Det er strengt forbudt å redusere mengden væske som forbrukes når ødem oppstår. Dette trekket vil bare gjøre situasjonen verre. Du må drikke minst to liter vann per dag. Leger anbefaler under svangerskapet å bruke mindre tid på eventuelle problemer, og bytte til helsen din og det ufødte barnets velvære.

Konklusjon

Mange kvinner merker at fingrene er hovne under svangerskapet. Den resulterende hevelsen gjør vordende mødre ganske nervøse. Tross alt, ikke alledet rettferdige kjønn, som er i posisjon, er i stand til å svare på spørsmålet om hvorfor fingrene hovner opp under svangerskapet.

Årsakene til et ubehagelig fenomen kan være fysiologiske og patologiske. I det første tilfellet er det ikke nødvendig å slå alarm. Det er nok å følge de enkle anbefalingene fra legen. Hvis utseendet av ødem er assosiert med patologiske tilstander i kroppen til den vordende moren, må du kanskje ta medisiner. Et så ubehagelig fenomen som svangerskapsforgiftning, ledsaget av alvorlig ødem, kan forårsake betydelig skade ikke bare på en kvinne, men også på helsen til en ufødt baby. I alle fall bør du ikke ignorere fenomenet der fingrene hovner opp under graviditeten. Hva du skal gjøre og hvilke tiltak som bør iverksettes, vil legen fortelle deg.

Anbefalt: