Gummitetninger: egenskaper, fordeler, installasjonsfunksjoner

Innholdsfortegnelse:

Gummitetninger: egenskaper, fordeler, installasjonsfunksjoner
Gummitetninger: egenskaper, fordeler, installasjonsfunksjoner
Anonim

For å sikre pålitelig varme- og lydisolasjon, må vinduer og dører tettes med en tetningsprofil. Hvordan velge og installere gummipakninger? Vi skal snakke om dette i denne artikkelen.

Materialkvalitet

gummipakninger
gummipakninger

Gummi er et ekstremt vanlig materiale som er mye brukt i industrien. Hvis vi snakker om gummitetningen for vinduer og dører, så har sistnevnte god elastisitet, er i stand til å motstå effekten av lave og høye temperaturer, påvirkning av andre miljøfaktorer.

Levetiden til en tetningsprofil laget fra denne produksjonsbasen er ca. 10 år. Men bare med riktig periodisk pleie.

Selpleie

For å redusere sannsynligheten for at støv, smuss og kulde kommer inn i rommet, må gummipakninger tørkes av med jevne mellomrom med en fuktig svamp under drift. Det er heller ikke overflødig å behandle demoverflater med et spesielt beskyttelsesmiddel basert på silikon. Alternativt kan glyserin brukes som erstatning for silikon. For at gummitetningene skal vare så lenge som mulig, anbefales det å utføre prosedyren minst to ganger i året.

Rubber Seals - Functions

selvklebende gummipakning
selvklebende gummipakning

Tetningen fungerer som et monteringselement til vindus- og dørprofilen. Listen over hovedoppgavene hans inkluderer:

  • hindre fremmede lyder og lukt fra å komme inn i rommet;
  • trekkforebygging;
  • tetting av skjøter - sikrer pålitelig dokking av strukturelle elementer.

Benefits

Hva er fordelene med en gummivindustetning? Først av alt er slike profilprodukter preget av utholdenhet og spesiell holdbarhet. En viktig faktor for hoveddelen av forbrukerne er de lave kostnadene for slike produkter.

Tetninger i denne kategorien er laget av syrebestandig gummi. Slikt materiale er preget av høyteknologisk ytelse og følgelig utmerket kvalitet.

Forberedelse til installasjon

gummipakning for vinduer
gummipakning for vinduer

Du kan installere gummipakninger selv, uten å ty til hjelp fra spesialister. Før du starter arbeidet må du imidlertid fjerne den gamle isolasjonsprofilen.

Å takle oppgaven er ikke så vanskelig. Det er nok å bruke et skarpt blad eller spatel. Etter at sporene er frigjortfra den gamle tetningsmassen må overflatene frigjøres for smuss og tørkes grundig av støv. Dette er nødvendig for bedre sammenføyning av limløsningen og følgelig realisering av kvalitetene til den fremtidige profilen.

Montering av selvklebende tetning

Selvklebende gummitetningsprofiler er mye lettere å montere enn produkter som passer inn i et spor. For installasjon trenger du bare å kvitte deg med enheten fra det beskyttende belegget i form av et bånd, og deretter fortsette å feste det rundt omkretsen av vinduskarmen eller dørbladet.

Hvis den selvklebende gummipakningen ikke fester seg godt nok til overflatene, kan du i tillegg behandle skjøtene med lim eller fugemasse for å sikre pålitelig dokking.

Ved utskifting av tetningsprofilen anbefales det ikke å bruke separate materialstykker. Siden i dette tilfellet øker sannsynligheten for utilstrekkelig høykvalitets tetting av skjøter.

Spesiell oppmerksomhet under installasjonen bør vies til påføring av materiale i hjørnene av strukturer. Det er på disse stedene at risikoen for liming av dårlig kvalitet og krølling av forseglingen øker betraktelig.

Hjelpsomme tips

gummiprofiltetninger
gummiprofiltetninger

Det er en rekke anbefalinger som kan være nyttige når du installerer en tetningsprofil:

  1. Ved tetting av inngangsdører som vender mot gaten, er det lurt å ty til å montere flere lag med gummipakning. Dessuten bør ett av lagene påføres direkte pådørkarm.
  2. Når du kjøper merkede vinduer eller dører fra pålitelige produsenter, må tetningen være inkludert i settet. Derfor, før du henter et kjøp, er det verdt å sjekke tilgjengeligheten igjen.
  3. For å feste gummitetningsprofilen sikkert, bør du bruke silikonlim. Bruken av denne tilnærmingen til installasjon bidrar til den mest pålitelige tettingen av skjøter.
  4. Det anbefales på det sterkeste ikke å påføre fugemasse på nym alte overflater. For en kvalitetstilpasning av produktet er det ønskelig at det går minst to uker fra malingsøyeblikket.

Som du kan se, skiller bare noen få enkle trinn en person fra å skape komfortable forhold for å bo i sitt eget hjem. Samtidig, for at fugemassen skal vare lengst mulig, er det nødvendig å sørge for jevnlig vedlikehold av materialet ved skjøtene.

Anbefalt: