Ormetabletter til hund før vaksinasjon. Hundeormepiller: bivirkninger
Ormetabletter til hund før vaksinasjon. Hundeormepiller: bivirkninger
Anonim

En hundeeier kan alltid se når den firbeinte vennen hans vil leke med ham eller er sulten. Men hvordan forstå at kjæledyret er syk eller noe plager ham? Når alt kommer til alt, når en hund blir infisert med ormer, er symptomene kanskje ikke merkbare.

Smittemetoder

Dyr blir smittet med orm hovedsakelig på én måte – gjennom å slikke gjenstander, drikke vann og spise mat som er infisert. Ormegg er over alt: på lekeplassen, på gresset, på skosålene og i avføringen som dyr liker å snuse.

ormekurspiller for hunder
ormekurspiller for hunder

En hund risikerer å bli infisert med helminths når som helst, spesielt stor sannsynlighet for å "fange" indre parasitter om sommeren, det er i den varme årstiden eggene deres er over alt. Selv lopper er bærere av ormer. I tillegg kan et dyr bli infisert med ormer mens det fortsatt er i livmoren. Dette er grunnen til at ormekurspiller for hunder er så nødvendige.

Smitte med rundorm oppstår ved å komme inn i munnen på gjenstander eller mat som er forurenset med dyreavføring,død. Bendelorm kommer inn i hundens kropp ved å spise kjøttprodukter som er påvirket av bakteriene til disse parasittene.

ormekur piller for hunder pratel
ormekur piller for hunder pratel

Selvfølgelig er det umulig å fullstendig beskytte et kjæledyr mot kontakt med potensielt farlige gjenstander, men det er mulig å redusere sannsynligheten for infeksjon. Hvis du ikke mater hunden din med rå elvefisk og ikke lar ham spise søppel og drikke vann fra sølepytter, reduseres sjansene for at kjæledyret blir infisert med orm sterkt. For forebygging er det bedre å gi ormekurtabletter til hunder.

Tegn på ormer

Det er noen tegn på at hunden din trenger akutt ormekur:

  1. Dyret "rir" på paven.
  2. Hikke etter å ha spist.
  3. Svelgevansker.
  4. Dermatitt eller annen hudsykdom.
  5. Mangel på matlyst uten noen åpenbar grunn.
  6. Ustabil krakk.
  7. Brek.
  8. Økt appetitt ved vekttap.
  9. Forverring av den generelle tilstanden.

Med en sterk infeksjon med ormer i avføringen til en hund, kan du se "segmenter" av levende eller døde individer eller egg av ormer. Noen ganger, med et sterkt angrep, kaster dyret opp med ormer

Behandling og forebygging

Å behandle en hund for orm handler om å ta visse medisiner. Hvis tilstanden til dyret er alvorlig, bør du være ekstremt forsiktig.

ormekurspiller for hunder før vaksinasjon
ormekurspiller for hunder før vaksinasjon

Ved alvorlig sykdom kan tarmene være tette med helminths. Hvis hunden ikke gjør detkan bli kvitt dem, trenger hun et klyster eller et avføringsmiddel for å hjelpe til med å rense kroppen.

Det er et nytt ubehagelig øyeblikk. Noen typer ormer retter seg ut før døden. For en liten valp er dette dødelig. I tarmene blir de døde parasittene som nåler, noe som fører til blødninger og hunden dør. Hvis det er mange ormer, er de vevd til en ball som blokkerer tarmene og tetter den. I dette tilfellet er det nødvendig med hjelp fra en veterinær. I andre tilfeller vil ormetabletter for hunder hjelpe.

Hvordan gi medisiner riktig

Det er veldig viktig at hunden er frisk under løpeturen. Først av alt blir kjæledyret behandlet for lopper, siden de er bærere av ormer. Etter det blir de behandlet for parasitter. Det er kun friske hunder som får antihistamin ormekurtabletter til hunder. Før vaksinering bør dyret være fritt for lopper og helminter.

2-3 dager før bruk av det antihelmintiske stoffet, injiseres Homovit i manken på hunden. Tabletter gis noen timer før måltider, etter ytterligere 5 timer - stoffet "Enterosgel". For ikke å ødelegge leveren er det bedre å gi vaselinolje, og ikke solsikkeolje. Etter disse prosedyrene gis et probiotika. Løpet gjentas etter to uker. Det bør huskes at ormekurspiller for hunder er svært viktig for helsen til dyret selv. Instruksjoner for å ta stoffet vil hjelpe eieren av kjæledyret.

Ormeforebygging

For ikke å sette hunden i fare, er det nødvendig å gjennomføre regelmessig profylakse. I dag tilbyr farmakologi en rekke legemidler medet bredt spekter av tiltak mot ulike typer parasitter. De er tilgjengelige i forskjellige doseringsformer - suspensjoner og tabletter. Det er ekstremt viktig å følge doseringen, som avhenger av hundens vekt. Rettsmidler mot ormer gis med en liten mengde mat. Du kan mate kjæledyret ditt fullt etter 2 timer.

Ormetabletter for hunder kan deles inn i grupper:

  1. Medikamenter som tas or alt. Dette inkluderer pulver, suspensjoner og tabletter.
  2. Injiserbare.
  3. Dråper på manken.
ormekur piller for hunder kanikquantel
ormekur piller for hunder kanikquantel

De mest populære tablettene for ormer for hunder er Pratel, Alben, Kanikvantel, Drontal, Dirofen og Envayr. Men hvis du analyserer hvert stoff, har de alle sine fordeler og ulemper, så når du velger, bør du bli veiledet av de fysiologiske egenskapene til hundens kropp og typen parasitt som den er infisert med. De produserer medisiner i form av tabletter eller suspensjoner slik at hundeeieren kan velge det mest praktiske alternativet for kjæledyret sitt. Det er veldig viktig at dyret spiser tablettene. Farmasøyter tok seg av dette ved å gi ut medisiner med smak og lukt av kjøttprodukter.

Bivirkninger

Anthelmintiske preparater kan inneholde ikke bare en aktiv ingrediens, hvis virkning er rettet mot en viss type parasitter, men også andre aktive stoffer som har en kompleks effekt på helminths. Svært ofte blir dyr infisert med flere typer ormer. I dette tilfellet er det bedre å velge nettbrett som virker påalle typer helminths og stadier av deres utvikling. Du må studere instruksjonene for stoffene nøye, siden noen av dem kan være giftige og føre til forgiftning av hundens kropp.

Piller for ormekur til hunder kan også forårsake bivirkninger på grunn av overdose, individuell intoleranse og bruk av forfalskede legemidler. Ved ubehag etter inntak av tablettene bør hunden gis et absorberende middel. Hvis dyret har oppkast, muskelskjelvinger, sløvhet, diaré eller pustevansker, bør du umiddelbart kontakte veterinæren. Men med riktig dosering gir ikke anthelmintika bivirkninger.

Pratel-nettbrett

ormekur piller for hunder alben s
ormekur piller for hunder alben s

Preparat "Pratel" inneholder to aktive stoffer: pyrantelaembonat og praziquantel. Virkningen til den første aktive komponenten er basert på eksitasjon av nevrotransmittere i rundorm, noe som fører til døden. Etter den første dosen skilles parasittene ut gjennom tarmen. Legemidlet bør gis til dyret 3-4 ganger i året for forebygging. Det andre stoffet er preget av rask handling, tapeparasitter dør umiddelbart. Interaksjonen mellom den aktive ingrediensen med proteiner og fosfolipider begynner fra de første sekundene av ormenes kontakt med stoffet. Hos en bendelorm er det ytre dekselet lammet, noe som forårsaker døden. Tabletter fra ormer for hunder "Pratel" rund form med et kryssformet hakk av lys gul farge. Det anbefales ikke å gi tabletter til gravide og syke dyr, samt å bruke stoffet med medisiner som inneholderpiperazin.

Drontal drug

ormekur piller for hunder drontal
ormekur piller for hunder drontal

Ormemiddeltabletter for hunder "Drontal Plus" har en anthelmintisk effekt på rund- og bendelorm. Virkningsmekanismen til stoffet er basert på skade på muskelvev og membran, samt hemming av parasittenzymer, noe som fører til død av helminth. Dette stoffet har lav toksisitet, har ikke embryotoksiske, sensibiliserende og teratogene egenskaper hos varmblodige dyr. Tabletter "Drontal Plus" er beregnet på terapeutisk og profylaktisk ormekur av hunder med cestoser og nematoder. Legemidlet administreres til hunden med en hastighet på 0,66 g (1 tablett) per 10 kg av dens vekt med en liten mengde mat om morgenen.

Drug "Kaniquantel Plus"

Disse tablettene tas or alt sammen med mat for blandede helminthiaser hos dyret forårsaket av flat- og rundorm. Siden angrep hos valper kan forekomme så tidlig som i tre ukers alder, bør ikke Kanikquantel Plus hundeormetabletter gis før denne alderen. Når du er infisert med rundorm, er en enkelt påføring ikke nok for fullstendig ormekur. Dette gjelder spesielt for unge hunder. For å redusere risikoen for infeksjon til personer som er i nær kontakt med dyret, er det nødvendig å gjenta prosedyren etter 2-3 uker. Legemidlet er kontraindisert hos gravide hunder.

ormekur piller for hunder dirofen
ormekur piller for hunder dirofen

Drug "Alben S"

ormekur piller for hunder alben s
ormekur piller for hunder alben s

Med hjelpDette stoffet brukes til å behandle og forebygge en rekke sykdommer: dipilidiose, diphyllobothriasis, toxocariasis og andre. Tabletter fra ormer for hunder "Alben C" inneholder et så aktivt stoff som albendazol, som fungerer som en ødelegger av mikrotubulær funksjon og forstyrrer karbohydratmetabolismen til helminths. Denne virkningsmekanismen til stoffet fører til død og fjerning av ormer fra dyrekroppen. Tablettene er aktive mot modne og umodne trematoder, nematoder og cestoder.

Medikamentet brukes or alt én gang i løpet av morgenmating med en liten mengde mat. Angi den med en hastighet på 0,66 g per 5 kg hundevekt. I tillegg gis disse ormemiddeltablettene til hunder også to uker før vaksinasjon. Ingen førvaksinasjonsdiett eller avføringsmidler er nødvendig før vaksinering.

Anbefales ikke for drektige eller diegivende hunder. Tabletter "Alben S" tolereres godt av dyr, hvis du følger bruksanvisningen. De har heller ikke hepatotoksiske, embryotoksiske og teratogene egenskaper.

Dirofen

instruksjon av ormekurspiller for hunder
instruksjon av ormekurspiller for hunder

Tabletter for orm til hund "Dirofen" har en anthelmintisk effekt i alle utviklingsstadier av bendelorm og rundorm. Fenbendazol og pyrantel pamoate, som er en del av stoffet, ødelegger mikrotubulær funksjon, lammer muskelvev og forstyrrer karbohydratmetabolismen til helminths, noe som fører til deres død og fremmer eliminering fra dyrets kropp. Betyr "Dirofen" er ikke bare foreskrevetfor behandling, men også forebygging av ormer hos hunder. Det anbefales ikke å bruke stoffet til underernærte og syke dyr, valper som er under tre uker gamle og gravide hunder.

Det er nødvendig å gi tabletten til dyret om morgenen fôring med en liten mengde mat. Hvis hunden nekter å ta det, legges tabletten på tungeroten eller injiseres med en sprøyte som suspensjon. Av forebyggende formål anbefales det å gjenta prosedyren etter 3 måneder.

Envair-nettbrett

Dette stoffet har et bredt spekter av virkning i cestoder, nematoder, trichuria og ascariasis. Det anbefales ikke å bruke tabletter fra ormer for hunder "Envair" samtidig med piperazin, så vel som gravide og svake hunder. Ormekur utføres hver 3-4 måned om morgenen fôring med en liten mengde mat. En dose gis med en hastighet på 1 tablett per 6-10 kg dyrevekt. Overdose kan forårsake diaré og oppkast hos hunden, forårsake ataksi og nedsatt appetitt.

Er det mulig å forhindre infeksjon med ormer fra en hund

Et helmintesmittet kjæledyr er en fare for hele familien. Faktum er at et kjæledyr har parasittiske ormer til felles med mennesker - helminthiasis. Derfor kan både voksne og barn bli smittet av bendelorm og rundorm. For å forhindre at dette skjer, er det nødvendig å regelmessig utføre forebygging av dyret ved hjelp av de ovennevnte stoffene. Det finnes også mange forebyggende medisiner for folk i det farmasøytiske markedet.

Helminth-forebyggende ordning

tabletterfra ormer for hunder enwire
tabletterfra ormer for hunder enwire

For å redusere risikoen for infeksjon med ormer, må du:

  1. Hold hunden din ren, fôr god kvalitetsmat og unngå avføring fra mennesker og dyr.
  2. Bekjemp lopper og larver.
  3. Behandle voksne dyr hver tredje måned.
  4. Utorme hunden to uker før paring.
  5. Ormevalper fra 3 ukers alder og før vaksinasjon.
  6. Gi hunden din bredspektrede medisiner, veksle dem med jevne mellomrom.

Hvis dyret allerede er infisert med orm, bør det gis ormekurtabletter til hund. Bivirkninger vises ikke hvis instruksjonene følges.

Hvor ofte ormekur en hund

Et anthelmintikum er et giftig middel som påvirker ikke bare parasitter, men også dyrets kropp. Derfor er det veldig viktig å observere doseringen. Hvis du behandler en infisert hund en gang i måneden, er det umulig å fullstendig ødelegge alle ormene. Dette bevises av at valper blir født infisert med helminth hos en hund som er ormekur etter alle regler. Dette betyr at helminth alltid er tilstede i et dyr. Derfor gir det ingen mening å "forgifte" hunden med narkotika i håp om at hun ikke skal ha orm i det hele tatt. Men det er mulig å redusere dem til et minimum uten å skade dyret. Ikke glem at visse medikamenter virker på forskjellige typer ormer.

ormekurspiller for hunder
ormekurspiller for hunder

Det er lurt å bruke bredspektrede tabletter før paring ogvaksinasjon. I andre tilfeller er det bedre å ta tester for en nøyaktig diagnose. Hvis det er ormer, må du finne ut hvilke, og bare i henhold til testresultatene, bør du kjøpe medisiner for ormekur.

Behandling av ormer hos et dyr bør skje under streng tilsyn av en veterinær, siden forgiftning av kroppen kan være svært alvorlig. Hvis eieren behandler hunden på egen hånd, men i henhold til anbefalingene fra en spesialist, er det nødvendig å overvåke dyrets velvære.

Det bør huskes at forebygging ikke bør neglisjeres, siden ormer er farlige ikke bare for dyr, men for alle husholdninger. Hvis det er barn i huset der hunden bor, er det nødvendig å være dobbelt årvåken og i tilfelle brudd på den vanlige oppførselen til dyret eller ubehag, bør du oppsøke lege.

Anbefalt: