Pubic symphysis. Divergens av kjønnssymfysen under graviditet

Innholdsfortegnelse:

Pubic symphysis. Divergens av kjønnssymfysen under graviditet
Pubic symphysis. Divergens av kjønnssymfysen under graviditet
Anonim

I løpet av fødselsperioden kan en kvinne møte ulike vanskeligheter. Omtrent halvparten av alle vordende mødre er bekymret for kjønnssymfysen. Ubehagelige opplevelser kan oppstå både helt i begynnelsen av perioden, og nærmere fødsel. Denne artikkelen vil fortelle deg om hva som er divergensen til kjønnssymfysen under graviditet. Du vil lære egenskapene til patologien og hvordan du kan diagnostisere den.

kjønnssymfyse
kjønnssymfyse

Hva er dette

Skjønnhetssymfysen er det såk alte området som forbinder sidebeinene til en kvinnes bekken. Det er verdt å merke seg at dette området også er i kroppen til en mann. Skambensymfysen er festet til beinene med leddbånd. Strekningen deres er vanligvis mindre enn fem millimeter.

Det beskrevne området er plassert over penis hos menn og på toppen av klitoris hos kvinner. Utad ligner den en trapes, snudd opp ned med en mindre base. Symfysen, eller kjønnsleddet, har strukturen til en bruskskive. Den kan bevege seg fritt under påvirkning av noen faktorer.

Divergence of the pubic symphysis

Oftei normal tilstand plager ikke dette området av kroppen menn og kvinner. Men under svangerskapet til fosteret kan alt endre seg. Så, omtrent femti prosent av det rettferdige kjønn, som er i en interessant posisjon, står overfor det faktum at det er en sterk forstuing. I dette tilfellet snakker vi om divergensen til kjønnssymfysen.

Hvis det er et lite avvik fra normen, kreves ingen korrigering. En sterk økning i klaringen mellom kjønnsleddet og bekkenbenet fører imidlertid til ubehagelige symptomer. I spesielt alvorlige tilfeller blir en kvinne tvunget til å søke medisinsk hjelp.

ruptur av skambensymfysen
ruptur av skambensymfysen

Diagnose of pathology

For å fastslå tilstanden til en gravid kvinne og kompleksiteten i situasjonen, er det nødvendig å utføre en ultralyd av kjønnssymfysen. Du kan også undersøke det nevnte området ved hjelp av røntgen. Imidlertid prøver de å ikke bruke denne metoden i løpet av fødselsperioden. Det er flere stadier av patologi.

  • Den første graden av avvik. I dette tilfellet er symptomene ikke utt alt. Gapet mellom bekkenbenet og kjønnsleddet er ikke mer enn ni millimeter. Ofte har vordende mødre denne spesielle formen for artikulasjonsdivergens.
  • Andre trinn. På dette stadiet er lengden på leddbåndene strukket til to centimeter. Samtidig føler kvinnen allerede ganske ubehagelige symptomer. Leger anbefaler at det er med den andre graden av uoverensstemmelse å søke hjelp.
  • Tredje grad. Når knoklene beveger seg bort fra bekkenbasene med mer enn to centimeter, snakker vi om den tredje fasen av patologien. Kostnadermerk at symptomene i dette tilfellet blir svært utt alte. Noen ganger kan en kvinne rett og slett ikke bevege seg norm alt.

I tillegg til informasjon innhentet gjennom ultralyddiagnostikk eller røntgen, skal legen ta hensyn til pasientens plager. Noen ganger hender det også at symptomene er svært utt alte, mens avviket ikke overstiger én centimeter.

ultralyd av skambensymfysen
ultralyd av skambensymfysen

symptomer på kjønnssymfysedivergens

Ruptur av skambensymfysen er alltid ledsaget av uutholdelige smerter. Med utviklingen av en slik komplikasjon kan en person ganske enkelt ikke bevege seg uavhengig. Blant symptomene på utbruddet av patologi (avvik) kan imidlertid følgende sensasjoner skilles:

  • alvorlige skytinger i kjønnsområdet, som strekker seg til lysken og nedre del av bukhinnen (noen ganger er korsryggen og øvre lår involvert i prosessen);
  • manglende evne til å utføre enkle bevegelser (gå i trapper, gå, komme seg ut av sengen osv.);
  • lydfølelse av klikk når du beveger deg (forsterkes mens du løfter benet opp);
  • for tidlig prolaps av magen;
  • smerter ved palpasjon av kjønnsområdet og under samleie.

Som nevnt ovenfor, under graviditet, kan en kvinne legge merke til for tidlig prolaps av magen. Dette skyldes det faktum at beina divergerer, og babyen begynner gradvis å bevege seg inn i bekkenhulen.

kjønnssymfyse-bilde
kjønnssymfyse-bilde

Hvorfor skjer dette

På grunn av hva kan kjønnssymfysen avvike under svangerskapet? Legene snakker om flereårsaker til denne tilstanden. Alle kan deles inn i tilstander som utviklet seg direkte på grunn av graviditet, samt patologier som den fremtidige moren hadde tidligere.

Hovedårsaken til divergensen i kjønnsleddet er anerkjent som hormonelle endringer. Umiddelbart etter befruktning og implantasjon av cellen i livmorhulen begynner aktiv produksjon av progesteron. Dette hormonet er avgjørende for normal utvikling av embryoet. Det har en avslappende effekt på livmoren, og forhindrer at den trekker seg sammen. En lignende effekt oppnås i andre organer og leddbånd. Siden kjønnssymfysen er festet til bekkenbenene med leddbånd, kan de strekke seg.

En annen årsak til utviklingen av patologi kan være mangel på vitaminer. Kalsium blir det viktigste mangelfulle stoffet. En stor mengde av denne komponenten er nødvendig for dannelsen av fosteret. Men hvis den vordende moren spiser feil eller ikke tar vitaminkomplekser, begynner fosteret å ta kalsium fra kroppen. Bein, tenner, negler og hår er de første som lider.

D-vitaminmangel kan også spille en stor rolle. Hvis en kvinne som er i en interessant stilling mottar den nødvendige mengden kalsium, men samtidig er det ikke nok vitamin D i kroppen hennes, absorberes stoffet rett og slett ikke. Konsekvensen av dette er den dårlige tilstanden til tennene, skjørheten til negler og bein, inkludert kjønnssymfysen.

divergens av skambensymfysen
divergens av skambensymfysen

Korrigerende handlinger

Hvordan behandle kjønnssymfyse under graviditet? I de fleste tilfeller en kvinneingen medisiner er foreskrevet. Men med sterke smerter er det behov for å ta smertestillende. Disse inkluderer paracetamol. Det er det sikreste i denne perioden. Også i andre trimester kan Nurofen eller ibuprofen-baserte produkter brukes. Slike legemidler kan imidlertid bare brukes etter anbefaling fra en spesialist og etter diagnosen.

Ved patologi av første grad, anbefales den vordende mor å være forsiktig i bevegelse. Når du reiser deg fra en seng eller en stol, ikke gjør brå handlinger. Når du går i trapper, plasser først den ene foten på trinnet, og flytt deretter den andre til samme sted. Prøv å bruke heis og gå mindre.

I spesielt vanskelige situasjoner (i andre eller tredje stadium av patologi), kan en kvinne bli foreskrevet sengeleie. Denne tilstanden anbefales å opprettholdes helt til fødselen. Samtidig kan legemidler som lindrer betennelse og smertelindring være indisert.

Bruk av tannregulering og korsett

I andre halvdel av svangerskapet og før fødsel anbefaler leger å bruke bandasje eller et spesielt korsett. Slike manipulasjoner vil bidra til å lindre smerte og støtte livmorkroppen. Det er verdt å merke seg at det er nødvendig å bruke slike midler bare etter å ha konsultert en spesialist. Støtteenheter må kun ha størrelse og bæres når de ligger ned.

Leger anbefaler å bruke utvalgt tilbehør i flere dager etter fødsel. Det er i disse øyeblikkene at den omvendte utviklingen av patologi oppstår. Støttende ogslanketilbehør vil bidra til å forbedre tilstanden til den nye mammaen.

kjønnssymfyse under graviditet
kjønnssymfyse under graviditet

Delivery

Med utviklingen av patologi utføres vanligvis en klassisk fødsel. Samtidig, ikke glem å informere fødselslegene om tilstanden din. Leger må ta hensyn til dette i prosessen.

Når det gjelder andre eller tredje stadium av avviket, kan keisersnitt velges. Når leddbåndene er forstuet og det dannes en avstand på mer enn to centimeter mellom bekkenbenet og kjønnsleddet, utføres et planlagt keisersnitt. Ellers kan leddbåndene briste og kreve akutt kirurgi.

divergens av kjønnssymfysen under graviditet
divergens av kjønnssymfysen under graviditet

Opsummering av artikkelen

Du vet nå hva kjønnssymfysen er. Et bilde av denne delen av menneskekroppen presenteres for din oppmerksomhet i artikkelen. Ofte tilskriver vordende mødre symptomene som oppstår til ubehag, tretthet, leddgikt, truet spontanabort eller nevrologiske patologier. Men jo mer du er inaktiv, jo vanskeligere vil det være å takle patologien i fremtiden. Oppsøk lege umiddelbart. Ta korrigerende og forebyggende tiltak. Helse og velvære til deg!

Anbefalt: