Yazidi-bryllup: unikt og lyst

Yazidi-bryllup: unikt og lyst
Yazidi-bryllup: unikt og lyst
Anonim

Yazidier kaller seg noen ganger Ezdi. I følge lederen for hele verdens yezidiene, Mir Tahsin Said-beg, tilhører denne etno-konfesjonelle gruppen de etniske kurderne. Yezidienes forfedres hjem er den irakiske provinsen Mosul, hvorfra de slo seg ned rundt om i verden etter første verdenskrig. I dag bor de i Tyrkia, Armenia, Georgia, Russland.

Veldig vakre og talentfulle mennesker tar vare på tradisjonene sine. Alle ritualene til Ezdi er veldig spektakulære, men utvilsomt er de mest unike og lyse yazidi-bryllupene.

Yezidi-bryllup
Yezidi-bryllup

Beslutningen om å gifte seg tas av foreldrene til de unge. Beshkertum er en tradisjon der selv nyfødte barn kunne "snakke". I dag er Shirani-ritualen mest etterspurt. Ifølge den drar foreldrene til brudens hus med rike gaver for å be foreldrene om hennes hånd i ekteskapet. Brudepris (Halim) kreves ikke lenger i dag.

Noen uker senere besøker brudgommens slektninger brudens hus igjen og igjen og gir rike gaver.

Yezidi-bryllupet begynner tidlig om morgenen hjemme hos brudgommen. Nære slektninger, musikere, venner samles. Nærmere middag drar gjestene til brudens hus, hvor et lite, men dekket bord allerede venter på dem.

Yazidi-bryllup er et uløselig kompleks av moro og tradisjoner, så prosesjonen beveger seg langs gaten med sanger, nasjonal musikk, danser. Kvinner høyt over hodet (for alle å se) bærer gaver til bruden (Sani), og akkompagnerer dem med sang av nasjonale melodier. Det skal ikke være mindre enn fem brett, de kan bare være runde. I første etasje, Haleys obligatoriske røde sjal og bryllupsantrekk.

På andre brett - søtsaker, viner, gaver. Yezidi-bryllup er alltid rike: de er forberedt på dem fra det øyeblikket barnet blir født, og de prøver å gjøre alt slik at de snakker om høytiden i lang tid.

Når brudgommens slektninger smaker på godbitene som brudens foreldre legger ut, begynner de å kle på bruden. Med seremonielle sanger, til nasjonal musikk, tar de først av seg klærne fra jenta (samtidig som de undersøker henne for fravær av fysiske skavanker).

Yezidi bryllup
Yezidi bryllup

Så kledd i medbrakt brudekjole. På dette tidspunktet gir nære jenter gaver til brudgommen og viser gavene hans til gjestene, medgiften hennes. Brudens pute er ment å bli innløst. Yezidi-bryllup fortsetter hjemme hos brudgommen.

Det antas at fra dette øyeblikket går bruden inn i brudgommens familie. For å forsegle deres forening, bindes den røde halien og brudens gamle sjal sammen. Brudeparet og gjestene går for å feire, og bak seg bærer de medgiften med musikk.

Dette er selvfølgelig ikke en fullstendig beskrivelse av yezidi-bryllupsseremonien. Det finnes også ritualer for brødre, foreldre.

Det er vanskelig å overholde skikker, spesielt for dagens ungdom: ogsåmange finesser å vite.

Yazidi-bryllup i Tambov
Yazidi-bryllup i Tambov

I mange byer er imidlertid fagfolk som kjenner alle detaljene i tradisjoner klare til å hjelpe dem. Yezidi-bryllup i Tambov, Rostov-on-Don kan for eksempel organiseres av bryllupsbyråer eller toastmasters. De vil også hjelpe deg med å kjøpe alt du trenger til et nasjon alt bryllup, finne musikere og velge et sted for feiringen.

Anbefalt: