Skimmer-enhet – hva er det?

Innholdsfortegnelse:

Skimmer-enhet – hva er det?
Skimmer-enhet – hva er det?
Anonim

Ofte tenker eiere av landsteder, gitt nødvendig plass, på sitt eget basseng eller dekorative dam. Et moderne basseng eller reservoar er en kompleks struktur med forskjellig teknologisk utstyr. En av de nødvendige enhetene for å opprettholde renheten til vannet er en skimmer. Hva er det og hva er det for?

Hva er en skimmer

I det øvre vannlaget (opp til en dybde på 40 centimeter) er det mesteparten av de ulike forurensningene som pollen fra trær, badehår, små løv og annet rusk. For å eliminere dette problemet kommer spesialutstyr til unnsetning - en skimmer.

Navnet kommer fra et engelsk ord, når det oversettes til russisk betyr det "å fjerne" (fra noe). En skimmer er en ganske enkel enhet for å samle opp vann og deretter filtrere det.

Avhengig av type basseng er de delt inn i to typer: hengslet og innebygd. Det første alternativet (montert) er egnet for små og grunne bassenger. For store er en innebygd rengjøringsmiddel egnet. For kunstige reservoarer vil en annen spesiell flytende innretning være nødvendig.

montert skimmer

Hva er denne enheten? Prinsippet for driften er enkelt: vann sirkulerergjennom en trakt med et filternett, og dermed foregår rengjøring. Den utvilsomme fordelen med en slik skimmer er at den kan installeres etter konstruksjonen av bassenget.

skimmer hva er det
skimmer hva er det

Når du installerer enheten på et utendørsbasseng, er det nødvendig å være oppmerksom på vindens retning, da den kan brukes til å skape en vannstrøm, og på grunn av dette vil rengjøringen øke. Hvis bassenget er innendørs, er det i tillegg til rengjøringsutstyret nødvendig å installere vannreturdyser.

Innebygd skimmer

Hva er dette? Dette er en behandlingsstruktur som består av en metall- eller plastbeholder som et vanninntaksrør er koblet til. Installasjonen utføres på stadiet av oppføringen av bassengskålen. Det er også et vindu for å motta vann, som passerer gjennom filteret og går tilbake til bassenget. Det kreves også et grovfilter i behandlingsstrukturen for å hindre at store avfall kommer inn i rørledningen.

skimmer det
skimmer det

Ved valg av skimmer er det verdt å fokusere på materialet til renseanlegget. Det kan være plast, rustfritt stål eller bronse. I tillegg kan materialet for utførelse av bassengskålen tjene som et utvalgskriterium: betong eller film. Antall enheter vil avhenge av volumet og størrelsen på bollen. I gjennomsnitt kan én skimmer håndtere opptil 25 kvadratmeter bassengområde.

Og dammen vil hjelpe til med å rydde skimmeren

Hva er denne enheten for å overvåke renheten til vann, eiere av kunstige reservoarer ellerdekorative dammer vet førstehånds. Dessverre har de ikke et selvrensende og filtreringssystem, slik tilfellet er med naturlige reservoarer. I motsetning til et basseng, er bruken av en innebygd eller suspendert enhet i en dam ikke alltid teknisk mulig. I dette tilfellet bør du ta hensyn til den flytende skimmeren.

flytende skimmer
flytende skimmer

Driftsprinsippet for denne enheten er slik at ved hjelp av en pumpe suges det øvre forurensede vannlaget inn, filtreres og returneres tilbake til reservoaret. For å optimalisere ytelsen avhenger bruksfrekvensen av skimmeren av graden av forurensning av reservoaret. Det skal bemerkes at bruk av det i kombinasjon med en pumpe lar deg filtrere de øvre vannlagene, hvis temperatur er mye høyere enn i de dype. Temperaturen forblir konstant i dybden, noe som bidrar til å forhindre algevekst.

Moderne teknologier tilbyr også forbrukere flytende behandlingsanlegg som kjører på solcellepaneler. Og hvis det er nok soldager, er det mulighet for ytterligere energibesparelser.

Riktig utstyr for et basseng eller en dam lar deg sømløst holde vannet rent og nyte ferien.

Anbefalt: