En katt for hjemmet: den viktigste komponenten av komfort og hjemmevarme

En katt for hjemmet: den viktigste komponenten av komfort og hjemmevarme
En katt for hjemmet: den viktigste komponenten av komfort og hjemmevarme
Anonim

Mann og katten har eksistert sammen i lang tid. Husdyr i huset er ikke uvanlig for noen i vår tid. Nesten hver familie får et slags dyr i leiligheten sin. Men mange vil være enige om at en katt til hjemmet er en mer passende kandidat. Disse grasiøse skapningene ble domestisert for noen tusen år siden, men de er fortsatt et mysterium for oss. Katter er stolte, mystiske dyr. Det er ikke vanskelig for dem å klare seg uten oss, uten kommunikasjon med en person. Men det samme kan ikke sies om menneskene selv. I vår tid med stress og uutholdelige belastninger er det veldig vanskelig å leve uten et slikt dyr, og for noen er det rett og slett umulig.

katt til hjemmet
katt til hjemmet

Det er mange fordeler ved å holde et slikt kjæledyr som en katt i hjemmet. Hovedspesialiseringen til disse legene med barter og hale bør kalles psykoterapi. Vi elsker og elsker katter, og vi tilgir dem selvfølgelig alle spøkene og blir ikke sinte på dem på lenge. Til gjengjeld for en slik holdning gir kjæledyrene våre oss sin varme og hengivenhet. Når vi ser inn i øynene til den bunnløse katten, føler vi hvordan en ladning av positive følelser og en bølge av vitalitet trenger inn i oss. Dyr gir oss følelsesmessig støtte, gir oss sin kjærlighet, hjelp til å fjernespenning, munter opp. De er også i stand til å lytte til oss og føle empati i vanskelige tider: katten lar deg klemme ham, lar deg tørke tårene dine på pelsen hans, og deretter slå seg ned ved siden av deg eller på fanget ditt, og gjør det klart at den gjør det spiller ingen rolle. Derfor er fordelene med en katt i huset ubestridelige. Takket være disse fantastiske skapningene forsvinner depresjonen vår av seg selv, og vi glemmer raskt fornærmelsene som ble påført, bebreidelsene som ble sagt personlig, samt misforståelsen som har oppstått med kjære. Katten vil tillate deg å helle ut din sårede sjel til den, se på deg med sine skinnende øyne, lytte, kanskje slikke hånden din. Og umiddelbart begynner verden rundt deg å virke lysere og mer optimistisk. Utvilsomt er en katt for et hjem en viktig del av varme og komfort. Berget av akkumulerte problemer forsvinner øyeblikkelig et sted, som om de aldri har eksistert.

kan du holde katter hjemme
kan du holde katter hjemme

Det finnes en slik versjon at for normal funksjon må katter få en del negativ energi fra tid til annen. Det er ikke for ingenting de liker å ligge på TV-er, bærbare datamaskiner og andre enheter som sender ut negative elektromagnetiske bølger. Når det gjelder en person, tvert imot, for å føle seg bra, må han kvitte seg med den akkumulerte negative energien. Når en katt finner et sårt sted på eierens kropp og legger seg på den, hjelper den både seg selv og personen. Så en katt er veldig nødvendig for huset, hun er hyggeligere enn noen lege.

Kjæledyrene våre er alltid glade for å se oss hjemme. I motsetning til nære mennesker, vil de ikke bli ossmøtt med indignerte spørsmål om hvor vi har vært så lenge. Katter vil bare bli glade for å se oss, de vil umiddelbart begynne å gni mot bena våre og spinne.

Spørsmålet om katter kan holdes hjemme når det er små barn i huset bekymrer også mange foreldre. Hvis det allerede er en venn med barter på tidspunktet for fødselen av et barn i familien din, bør du ikke glemme ansvaret for en liten fluffy levende skapning og umiddelbart bli kvitt den.

fordelene med en katt i huset
fordelene med en katt i huset

Det er nok bare å følge noen regler. Til å begynne med, sørg for å ta katten din til veterinæren for å forsikre deg om at hun ikke har noen sykdommer, inkludert tilstedeværelsen av ormer eller lopper. For å forhindre at fluer starter hjemme, ikke la kjæledyrets mat ligge i bollen over lengre tid. Pass også på at katten din aldri blir stående alene med barnet før den er liten og ikke forstår hvordan den skal behandle dyr. I oppveksten må barnet lære å behandle et kjæledyr. Fortell babyen din hvordan den skal holde, stryke, leke med ham. Ikke glem at en katt er en levende skapning som krever kjærlighet og omsorg. Og hvis du alltid husker denne regelen, vil ikke et kjæledyr med mustasje være et problem, men det vil bli en god venn.

Anbefalt: