Czech Terrier: beskrivelse av rasen, bilder, anmeldelser om karakter og vaner

Innholdsfortegnelse:

Czech Terrier: beskrivelse av rasen, bilder, anmeldelser om karakter og vaner
Czech Terrier: beskrivelse av rasen, bilder, anmeldelser om karakter og vaner
Anonim

The Czech Terrier (Bohemian Terrier) er en sjelden hunderase. Han kjennetegnes av sitt uvanlige utseende, snille karakter og aktive oppførsel. En gang i familien blir denne hunden umiddelbart alles favoritt, takket være hans omgjengelige gemytt.

Eksterne egenskaper

tsjekkisk terrier
tsjekkisk terrier

Dette er en kort hund med en langstrakt kropp og korte bein. Mankehøyden hos jenter er 27 cm, hos menn - 29 cm, kroppslengde - henholdsvis 40 cm og 43 cm. Snutepartiet er avlangt med en liten overgang fra pannen til snuten. Hodet er litt senket. Med sitt utseende kan hunden ligne en skotsk terrier, men "tsjekkeren" har mellomstore ører med en trekantet form, og kroppen er smalere. Brystomkretsen overstiger ikke 45 cm Vekten til et kjæledyr kan variere fra 6 til 10 kilo. Ullen er veldig myk og silkeaktig. Den kan ha en kaffe- eller gråblå fargetone. Hunden må kuttes og etterlate områder på potene, magen og brystet. På snuten fjerner de ikke bart og hår fra pannen til nesen. Hos representanter for denne rasen er øynene satt dypt, fargen deres avhenger av hovedfargen. Så de kan være lysebrune ellermørk. Halen er ca. 20 cm lang, lavt ansatt.

Spleie og vedlikehold

tsjekkisk terrier bohem terrier
tsjekkisk terrier bohem terrier

Den tykke pelsen til rasen trenger konstant kjemming. Den tsjekkiske terrieren krever regelmessig stell - en gang annenhver til tredje måned. Holdes dyret i leiligheten, skal det gås med. Dette bør ta minst 40 minutter om dagen. Denne rasen krever moderat trening. Selv om hunden er veldig hardfør, bør den ikke utmattes for mye. Etter hver fôring tørkes kjæledyret med en fuktig klut. Håret på snuten bør kjemmes lett, siden barten og skjegget faller ned i bollen. Du må bade den tsjekkiske terrieren om nødvendig. Hunden skal alltid kunne drikke ferskvann. Begge skålene - til mat og drikke - rengjøres jevnlig. Det er umulig å overfôre eller underfôre dyret.

Karakter og vaner

anmeldelser av tsjekkisk terrier
anmeldelser av tsjekkisk terrier

Den tsjekkiske terrieren er kjent for sitt rolige sinn. Han er snill og blid, men samtidig veldig modig og sta. Hans særegne side kan kalles en følelse av verdighet: i motsetning til andre terriere, vil han ikke bjeffe forgjeves eller plage eierne hvis de er opptatt. Hunden er balansert, lydig og treningsdyktig. Han er også moderat aktiv, men vil ikke gi opp lange spill, siden det er viktig for ham å kommunisere med eierne sine. Det er ikke nok for ham når de fleste turene hans er korte og uten underholdning.

Relasjoner med mennesker

tsjekkisk terrier hunderase
tsjekkisk terrier hunderase

Den tsjekkiske terrieren elsker hvert medlem av familien sin, menlikevel velger han bare én mester, som han vil være hengiven til til slutten. Hunden foretrekker samfunnet og oppfører seg veldig godmodig. Representanter for rasen elsker barn og kommer godt overens med dem, de kan underholde dem i timevis. Ensomhet er veldig vanskelig for en hund. Hvis hunden blir stående i en låst leilighet over lengre tid, vil den begynne å ha det gøy på egenhånd, og dette fører som regel til skader på møbler eller andre interiørartikler. Terrieren behandler gjestene rolig, til og med vennlig. Men avhengig av situasjonen i forhold til en fremmed kan hunden bli aggressiv og mistroisk. Det er også en annen egenskap som den tsjekkiske terrieren har: anmeldelser sier at hvis en person skadet ham eller gjorde noe vondt, vil han ikke glemme ham og kan ta hevn.

Dyreholdning

Det er ikke uvanlig at folk som kjøper en tsjekkisk terrier allerede har andre kjæledyr hjemme. Det kan være hunder eller katter. «Czech» behandler dem vennlig og ser på dem som kameratene sine, som du kan boltre deg med. Derfor kan vi si at representanter for denne rasen ikke er konflikt. Hvis det har oppstått en krangel mellom andre dyr, vil den tsjekkiske terrieren foretrekke å ikke delta i den og vil observere situasjonen på sidelinjen. Men ikke glem at denne rasen ble avlet fram som en jaktrase, så hunden oppfatter alle slags gnagere som byttedyr og kan skade dem og til og med kvele dem.

Karakterfeil

tsjekkisk terrier pris
tsjekkisk terrier pris

Det kan bemerkes som et stort pluss at disse hundene ikke har noen disposisjon for sykdommer. Men etter utmattende belastninger er kramper mulig. Dettekan skremme sine eiere den tsjekkiske terrieren. Hunderaser, som den aktuelle terriervarianten, skaper ikke problemer for eierne når det gjelder sykdom, men de har en annen ulempe. Ja, de elsker å spise. Og vi snakker ikke bare om den spesielle maten som tilbys av eieren. Så de kan fordype seg i søppeldunker og plukke opp matrester på gaten. Også når de er hjemme, stjeler «tsjekkere» fra bordet, klatrer på det eller trekker godbiter ut av poser. De kan også rive fra hverandre en søppelsekk. Du kan løse dette problemet hvis du stopper slike forsøk fra de aller første dagene av utseendet til en valp i huset. Derfor bør treningen starte så tidlig som mulig. Selv om hunden er veldig lydig av natur og ikke har staheten til andre terriere, må kjæledyret ditt tydelig vise hva som er forbudt å gjøre.

Anmeldelser om "tsjekkerne"

Selv om det fortsatt er få hunder av denne rasen i vårt land, men de som klarte å få tak i dette kjæledyret er fornøyde. Hundeeiere deler det faktum at de er veldig upretensiøse i ernæring. Dessuten er denne rasen perfekt for å holde i en leilighet, fordi dens representanter ikke kaster og er veldig imøtekommende og omgjengelige. Andre eiere sier at de bor i huset, og deres tsjekkiske terrier spiller rollen som en utmerket vaktmann. Derfor kan de som vurderer å anskaffe denne hunden være sikre på hans hengivenhet og kresenhet.

Tilleggsinformasjon

Denne rasen ble offisielt anerkjent i 1963. Men for første gang ble hun presentert på en utstilling i 1959. Hun ble hentet tilTsjekkoslovakisk hundeoppdretter Frantisek Horak. Han jobbet med problemet i 10 år og fikk etter hvert en ny rase med utmerkede kvaliteter av en hulejeger og samtidig med hyggelige ledsageegenskaper og utseende. Slike egenskaper ble oppnådd som et resultat av å krysse to varianter av terriere - Scotch og Sealyham.

I dag begynner denne rasen å bli populær, og mange familier vil gjerne ha en tsjekkisk terrier som kjæledyr. Prisen på en hund er ganske høy, siden denne arten ennå ikke er veldig vanlig i vårt land. I gjennomsnitt kan en slik valp kjøpes for $ 800. Selv om representanter for rasen i de fleste tilfeller startes som et kjæledyr, er de også i stand til å bli utmerkede følgesvenner for ivrige jegere. Den omtrentlige forventet levealder for en "tsjekker" er 11 år.

Anbefalt: