Sealyham Terrier: karakter, beskrivelse av rasen, oppførsel, omsorg og eieranmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Sealyham Terrier: karakter, beskrivelse av rasen, oppførsel, omsorg og eieranmeldelser
Sealyham Terrier: karakter, beskrivelse av rasen, oppførsel, omsorg og eieranmeldelser
Anonim

I Krylovs berømte fabel, der Moska bjeffer på en elefant, kan Sealyham Terrier bli hovedpersonen, siden det som kjennetegner denne lille hunden er at den anser seg selv som veldig stor. Samtidig kan denne vakre rasen, elegant, vakker, energisk, bli en utmerket følgesvenn og venn for de som vil kunne sette pris på den.

sealyham terrier
sealyham terrier

Rasens historie

Sealyham Terrier ble oppdrettet på 50-tallet av 1800-tallet. Han skylder utseendet sitt til den pensjonerte kaptein John Edwards. Etter å ha flere Otterhounds og Terriers var Edwards ikke helt fornøyd med jaktegenskapene deres, så han bestemte seg for å avle opp en kortbeint, liten, men veldig sterk og aktiv hvit hund.

Ganske raskt fikk han det han lette etter, hunder av denne typen lignet moderne Sealyhams. Edwards ønsket å se aggresjon, mot og ondskap i dyrenes natur, slik at de kunne fryktløstslåss med en grevling eller annen gnager for eksempel. Etter nøye undersøkelser og seleksjon for fysiske egenskaper, ble Sealyham Terrier-valpene og ungene avlet først til rotter, deretter til ildere. De som mislyktes i testen ble nådeløst utrangert.

Ved oppretting av rasen ble blodet til walisisk Corgi blandet inn for å forbedre sporingen, Fox Terrier for jaktlidenskap og fryktløshet, Dandy Dinmont Terrier for å forbedre pelsen - hard og tykk, beskyttende mot dårlig vær og angrep fra offeret.

Resultatet ble en rase kjennetegnet ved iver og mot i jakten på gnagere, oter og grevling. Sealyham Terrier-rasen, hvis kennel ble k alt Of Sealy av John Edwards, ble raskt kjent og spredt over hele verden. I 1911 ble hun anerkjent av engelske hundeoppdrettere. Og i 1912 dukket den offisielle standarden for denne rasen opp.

Sealyham Terrier beskrivelse
Sealyham Terrier beskrivelse

Description

Som alle representanter for sin art, har Sealyham Terrier utmerkede fysiske data, velutviklede muskler, en sterk lang nakke og kraftige bein, som med riktig trening gjør ham til en showstjerne.

Han har en vakker tykk og, viktigst av alt, ikke-fellende pels, slik at du kan få et kjæledyr ikke bare i huset ditt, men også i leiligheten din. Hunden skal være hvit, med små merker på snuten og ørene. I unntakstilfeller kan den være gulaktig. Siden pelsen til Sealyham Terriers har en indre underull, tåler de plutselige endringer og lave temperaturer.

Morsomme demtrekkene er tykke hvite værhår og små skinnende svarte øyne med tykke øyenbryn trukket ned på dem, noe som gir hunden et formidabelt og imperialistisk utseende. Nesen er svart og stor. Halen er kort, forankret, rettet vertik alt oppover.

I henhold til utstillingsstandarder bør høyden til en voksen ikke overstige 31 cm, vekt - ikke mer enn 9 kg (hanner), 8,2 kg (kvinner). Selvfølgelig er det andre generelt aksepterte standarder for denne rasen.

Sealyham terrier karakter rasebeskrivelse
Sealyham terrier karakter rasebeskrivelse

Sealyham Terrier rasestandard

Den engelske "Kennel Club" i 1912 brakte frem følgende hovedtrekk ved denne rasen:

  • Forlenget kropp.
  • Sterk hodeskalle med stort gap mellom ørene.
  • Mørke små skinnende øyne.
  • Brede, avrundede ører satt nærmere kinnene.
  • Saksebitt med jevn, sterk kjeve.
  • Lang, tykk, veldig muskuløs hals.
  • Brystet er bredt, lavt ansatt til forpotene, med fremtredende ribber.
  • Løsene er runde med tykke puter.
  • Halen stikker opp eller er parallell med kroppen.
  • Ull er veldig tykk, hard (som tråd).
  • Full hvit eller sitronhvit, med litt sjokolade eller svarte flekker tillatt.

Hunden er energisk, ikke-aggressiv, med frie balanserte bevegelser.

Sealyham Terrier valper
Sealyham Terrier valper

Karakter og temperament

Sealyham Terrier, hvis karakter av mange hundeoppdrettere anses for å være formidabel og aggressiv, ifaktisk en veldig kjærlig, munter og rampete hund. Hun er hengiven til familien sin, elsker barn og vil ønske å være med deg uansett hvor du går. Hun er vennlig mot fremmede så lenge de oppfører seg vennlig mot henne. Sørg for å bjeffe til eieren om gjestene som har kommet. Kan være aggressiv mot andre kjæledyr, men generelt ganske fredelig ettersom den historisk har blitt opplært til å fungere i flokk.

Til tross for deres mildt sagt liten størrelse (på manken overstiger slike hunder sjelden 30 cm) og korte ben, som alle terriere, er de veldig aktive, raske og nysgjerrige kjæledyr. De er gode løpere, hoppere, og du vil bli ekstremt overrasket over hvordan en så liten hund har så mye smidighet og energi.

De har et livlig, kvikk og nysgjerrig sinn, så de er enkle å utdanne og trene. Sealyham Terrier-rasen er spesielt god i agility - konkurranser for å overvinne en hinderløype for hunder.

Kan være egenrådig, som alle terriere, men med riktig oppdragelse og eierens autoritet vil den bli et veldig lydig kjæledyr. Virkelig edle hunder, som forresten var kjæledyr til kongefamilien i England.

Sealyham terrier karakter
Sealyham terrier karakter

Vedlikehold av kjæledyr

Alt kjent om Sealyham Terrier-hunder (karakter, beskrivelse av rasen) bekrefter at de kan holdes i leilighet uten problemer. Ullen feller ikke, så den vil ikke sette seg på møbler og klær, og hvis noen i familien har allergi eller har barn, vil ikke innholdet av silychemvil bli et problem. Samtidig er den tykk nok, varm, med en indre underull til å tåle kulde, så det er fullt mulig å holde den i hjemmet. Dessuten er dyret praktisk t alt luktfritt.

Ikke glem at Sealyham Terrier er en aktiv jakthund, hun trenger definitivt å frigjøre sin ukueligge energi, så daglige lange turer er et must. Det er også nødvendig for hennes velvære. I tillegg til varme sommerdager tåler hunden høye temperaturer med store vanskeligheter. Men om vinteren kan du gå en lengre tur, den er godt tilpasset kulda.

sealyham terrier anmeldelser
sealyham terrier anmeldelser

Kjæledyrpleie

Til tross for mangelen på utfelling som Sealyham Terrier-rasen er kjent for, må pleie være regelmessig og grundig. Børst hunden din daglig med en gummibørste og masser manken.

Du kan ikke bade dyr av denne rasen mer enn en gang i måneden på grunn av deres ekstremt sensitive hud. Badeprosedyrer bør kun utføres med spesielle hundesjampoer. Men de må rense ørene regelmessig, 1-2 ganger i måneden.

Det er også viktig for hunden å pusse tennene og vaske øynene med et avkok av kamille hver uke. Dette er obligatoriske prosedyrer.

sealyham terrier kennel
sealyham terrier kennel

Hundetrimning

Trimming regelmessig 1-2 ganger i uken – plukke ut gammelt hår hos hunder som ikke klarer å felle på egenhånd. Selvfølgelig, i de første stadiene er det bedre å gjøre dette med en profesjonell mester, ellers kan du forårsake uopprettelig psykologisk traume til en valp som du av uerfarenhet,vondt.

I fremtiden vil det være mulig å trimme hjemme, og ikke i en frisør, når hunden blir vant til denne prosessen og forstår at du ikke skader ham (fordi i grovhårede hunder, dødt hår skilles smertefritt). Hvis dette ikke gjøres, vil den gamle ullen falle av og lage såk alte floker, som må være svært vanskelig og smertefullt å fjerne.

Men hårklippet til Sealyham Terrier-rasen, hvis beskrivelse taler om stivheten i pelsen, bør aldri gjøres, siden dyrets hår kan endre strukturen, få mykhet og sprøhet som er uvanlig for det. Derfor – kun trimming.

Helse og sykdom

Er Sealyham Terrier mottakelig for noen plager? Sykdommer besøker ham sjelden. Generelt er helsen til denne hunden utmerket: utmerket immunitet, utholdenhet til lave temperaturer, tunge belastninger, etc. Medfødt døvhet er sjelden hos valper, men alle raser med dominerende hvit pelsfarge er ikke immune mot dette problemet. Allergiske reaksjoner på enkelte matvarer kan forekomme, så Sealyham-dietten bør være balansert, det er tilrådelig å konsultere en veterinær om dette. Ved høy alder kan hunden begynne å lide av øyesykdommer, så vi gir dyret grundig stell, som er beskrevet ovenfor.

Om ernæring

Helsen til enhver hund avhenger først og fremst av hvordan den spiser. Hvis du mater Sealyham med naturlig mat eller en spesiell balansert mat, vil kjæledyret være sterkt. Fôring er strengt forbudtfra mesterens bord:

  • søtsaker fører til tanntap og diabetes;
  • fisk forårsaker diaré, oppkast og parasitter;
  • poteter - til diaré;
  • gjærdeig kan forårsake ruptur av tarm og mage;
  • meieriprodukter kan forårsake fordøyelsesbesvær;
  • bein fordøyes ikke, det er fare for nyrestein.

Ideelt sett bør selvfølgelig Sealyhams mates med spesialfôr for denne rasen, den vil inneholde alle nødvendige proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler. Og gradvis introdusere ferskt kjøtt (unntatt svinekjøtt), frokostblandinger, noen grønnsaker, cottage cheese i kostholdet.

Det er viktig å følge med på antall måltider og porsjoner, fordi Sealyhams er veldig glad i å spise mye og er ekstremt utsatt for fedme. Mat hunden din ikke mer enn 2 ganger om dagen uten tilleggsfôr i mellom, med størrelsen hennes kan mer være helsefarlig. Men vann skal alltid være i hundens skål.

Training

Til tross for hans livlige sinn, intelligens og aktivitet, er det å trene en Sealyham Terrier en skikkelig test for eieren. På den ene siden forstår de hva som kreves av dem, og er ganske i stand til å gjøre det, på den andre siden ønsker de ikke å handle på noens ordre, selv mesterens, og på alle mulige måter motstå trening. Derfor, hvis du ønsker å ha en trent lydig hund, bør en profesjonell hundefører ta del i oppdragelsen av en Sealyham. Hvis du føler styrke, utholdenhet og karakterfasthet bak deg, kan du kanskje undertrykke hundendeg selv.

Siden denne typen terrier tilhører en jaktrase, er det en stor lykke for dem å løpe etter noen gnagere eller katter. Et alternativ for en mer seriøs trening er å overvinne en hinderløype (agility), her har Sealyham rett og slett ingen like blant andre terriere.

Husk å rose og oppmuntre til lydighet og følge hundens kommandoer, en liten godbit er best, men verbal ros er også greit.

Popularitet for rasen

Rasen av Sealyham Terrier, som anmeldelser er de beste, blir mer og mer populær over tid. Og dette er ikke overraskende, fordi dette er energiske, muntre, muntre og fantastiske hunder med et høyt nivå av intelligens og ekstraordinær hengivenhet. Samtidig er de lunefulle, har en vanskelig karakter, så plasseringen av hunden må virkelig være fortjent. Derfor vil terriere bli en stor test for eieren, men også den mest hengivne elskede og fantastiske vennen.

Derfor dukker Sealyhams stadig oftere opp i kjendisfamilier, for eksempel var de sammen med Alfred Hitchcock, Harry Cooper og mange andre, og er også favoritter blant noen medlemmer av den engelske kongefamilien.

I dag er de populære ikke bare i England, men over hele verden. De finnes i USA, Canada, Australia, Russland, Italia og til og med Afrika.

Anbefalt: