Hvordan og hva du skal mate den rødørede skilpadden hjemme

Innholdsfortegnelse:

Hvordan og hva du skal mate den rødørede skilpadden hjemme
Hvordan og hva du skal mate den rødørede skilpadden hjemme
Anonim

Spørsmål: "Hvordan mate den rødørede skilpadden hjemme?" - før eller siden konfronterer enhver eier av disse små grønne kjæledyrene. Det er veldig viktig at kjæledyret får mat ikke bare med tilstrekkelig volum, men også av kvalitet. Før du fortsetter direkte til spørsmålet om kosthold, bør du vurdere de fysiologiske egenskapene til denne typen reptil. Matmenyen til rødørede skilpadder avhenger i stor grad av deres alder. Levende mat dominerer i kostholdet til skilpadder, men etter hvert som de blir eldre, begynner krypdyret å gi preferanse til mat av planteopprinnelse.

Hvordan mate den lille rødørede skilpadden?

hvordan mate en rødøret skilpadde hjemme
hvordan mate en rødøret skilpadde hjemme

Som nevnt ovenfor er skilpaddeunger naturlige rovdyr, så selv om de små elsker pellets, er levende agn et flott tillegg. Blodmark, larver, meitemark, ferskvann eller landsnegler kan brukes som levende mat. Ikke glem at kostholdet skal være riktig balansert, det vil si inneholde en rekke essensielle elementer: fiber,proteiner, inkludert de av animalsk opprinnelse. Ikke glem balansen mellom kalsium og fosfor. Ofte er unge akvarister fornøyd med et overfladisk svar på spørsmålet "hva skal man mate den rødørede skilpadden." Hjemme er det imidlertid ikke alltid mulig å organisere prosessen med å spise skilpadder ordentlig. Vær forsiktig når du mater reptiler i et akvarium, siden denne tilnærmingen krever hyppige vannskift. Det er bedre å organisere et eget sted eller lære skilpadder å spise utelukkende på øya i terrariet.

Hva skal du mate den rødørede skilpadden hjemme?

hvordan mate en baby rødøret skilpadde
hvordan mate en baby rødøret skilpadde

Når en skilpadde kommer i ungdomsårene, er det svært viktig at krypdyret i tillegg til protein får nok kalsium, som er nødvendig for veksten. For disse formålene er fôring med småfisk (bedre enn abborfamilien) eller snegler ideelt, det er også mulig å legge til fisk og snegler i akvariet. Hva kan jeg mate en rødøret skilpadde for ikke å introdusere vitaminer i komplementær mat? Det er nok å gi krypdyret litt kalve- eller kyllinglever minst en gang i uken.

Hva skal du mate den rødørede skilpadden hjemme når den har nådd puberteten?

hva kan du mate en rødøret skilpadde
hva kan du mate en rødøret skilpadde

Voksne rødørede skilpadder, selv om de er altetende, er mer utsatt for å spise plantemat. Man bør imidlertid ikke glemme at mat som er egnet for mennesker kan være skadelig for den rødørede glideren. Matvarer som poteter, brød, frokostblandinger, melk,cottage cheese og stekt kjøtt, er det strengt forbudt å gi det. Mager fisk, insekter, reker, blekksprut og rått kjøtt er tillatt med måte. Skilpadder kan gis litt etter litt kål, asparges, rabarbra, timian, spinat, basilikum, reddiker, kålrot, selleri, vill korsblomst. I tillegg kan du kjøpe spesialfôr og berikede kosttilskudd eller plante spesiell plantefôr direkte i terrariet for skilpadder.

Anbefalt: