Hvor lenge lever en Yorkshire Terrier. Omsorgsregler

Innholdsfortegnelse:

Hvor lenge lever en Yorkshire Terrier. Omsorgsregler
Hvor lenge lever en Yorkshire Terrier. Omsorgsregler
Anonim

Yorkshireterrieren, eller Yorkie, er en relativt ny rase, avlet frem på slutten av 1800-tallet. I løpet av denne tiden var det grunnleggende regler for stell og vedlikehold av hunden. Hvor lenge lever en Yorkshire Terrier? Gjennomsnittlig varighet anses å være 13-16 år, men det kommer helt an på hvor riktig og godt kjæledyret har. Derfor er det nødvendig å ta vare på det så ansvarlig som mulig. I tillegg er godt vedlikehold også en garanti for fravær av sykdommer, som også påvirker den forventede levetiden til enhver hund.

hvor lenge lever en yorkshire terrier
hvor lenge lever en yorkshire terrier

Å ha en Yorkshire Terrier: hvordan ta vare på pels og poter

Yorkie har en silkeaktig pels som nesten ikke feller. Dessuten vokser det på samme måte som menneskehår. Det antas at denne rasen ikke forårsaker allergi i det hele tatt, men likevel forekommer slike tilfeller. Ved berøring er pelsen myk, flytende og glatt, som silke. For å holde det slik trenger hunden regelmessige, omfattende behandlinger. De inkluderermat, vasking, hårklipp, gre. Du må bruke spesielle børster med massasjeeffekt for å forbedre blodstrømmen og hårveksten. Kamprosedyren bør være regelmessig, daglig eller annenhver dag. Hvis det er vanskelig å gjøre det, er det bedre å bruke spesielle sprayer. Alle disse prosedyrene påvirker hvor lenge Yorkshire Terrieren lever. I tillegg, i området ved anus, på de indre overflatene av lårene og på magen, må du kutte av overflødig hår for å forhindre floker og floker. Slike manipulasjoner gjøres med hunder som ikke er utstilt. Det er også nødvendig å klippe hårene på tuppen av potene mellom klørne slik at de ikke kompliserer bevegelsen til dyret.

holde en Yorkshire terrier
holde en Yorkshire terrier

Mange lurer på hvor ofte en Yorkie bør bades. Det anbefales å gjøre dette i gjennomsnitt 3 ganger i måneden med spesielle sjampoer, som bør vaskes av med vann på 35 grader. Når du svømmer, sørg for at vann ikke kommer inn i øynene, nesen og ørene. Det er bedre å dekke dem med bomullspinner før det. Negleklipping er også en vanlig del av vedlikeholdet av en Yorkie. Dette gjøres ved hjelp av spikerkutter eller spesialsaks.

Hvordan holde en Yorkshire Terrier riktig

En hund bor i en leilighet eller i et privat hus - den må fortsatt læres til stedet og på toalettet. Dette gjøres så snart hun slår seg ned i hjemmet ditt. Først, før vaksinasjoner, er toalettet ordnet innendørs i form av bleier eller aviser, som må skiftes etter hver avføring. Kast imidlertid bare det øverste laget, slik at duften av Yorkie kanfinne et toalett. Mens hunden er i karantene, sørg for at gulvet, uteskoene alltid er rene og vasket slik at dyret ikke får smitte. Tilvenn kjæledyret ditt umiddelbart til ditt sted, etter å ha tenkt over det og tatt det bort på forhånd. Du kan kjøpe en spesiell kurv eller et hundehus. I alle fall bør kantene på hundens bolig ikke være høye, slik at dyret når det kommer seg ut av det, ikke blir skadet og ikke skader seg selv.

yorkshire terrier lever
yorkshire terrier lever

Hvordan gå og hvor lenge?

Yorkshireterrieren lever lenge hvis den går regelmessig. Mange tror feilaktig at en liten hund ikke trenger å gå i det hele tatt. Frisk luft og jogging er like nødvendig for henne som for en gjeterhund og enhver annen hund. Yorkie bør gå i bånd, gå ved siden av eieren. Det er nødvendig å gå tur med hunden 2-3 ganger om dagen, og uansett vær. Men når dette ikke er mulig, må hunden avlaste seg på anvist plass. Selvfølgelig handler ikke alt dette om stell og vedlikehold av en Yorkie. Det er også regler for fôring, parring, ta vitaminer, besøke en veterinær. Hvis alt blir gjort i tide, og lytter til råd fra fagfolk, vil kjæledyret ditt leve så lenge en Yorkshire Terrier lever med godt vedlikehold, dvs. 13-16 år.

Anbefalt: