4. februar er verdens kreftdag. Hvilke aktiviteter arrangeres denne dagen?

Innholdsfortegnelse:

4. februar er verdens kreftdag. Hvilke aktiviteter arrangeres denne dagen?
4. februar er verdens kreftdag. Hvilke aktiviteter arrangeres denne dagen?
Anonim

Kreft er en av de farligste sykdommene i den moderne menneskeheten. Tusenvis av mennesker dør av det hver dag. Denne sykdommen er i endring og utvikling. Tidligere rammet kreft for det meste eldre. I dag lider et stort antall unge av denne sykdommen. Hun skåner ikke engang barn.

Hvorfor er kreftformer farlige?

Verden utfører en rekke medisinsk forskning rettet mot å finne en kur mot kreft. Det er allerede betydelige suksesser. Full seier er imidlertid fortsatt langt unna. Kreft er ikke en enkelt sykdom. Under dette navnet er det mange diagnoser som krever ulike tilnærminger til behandling. Grunnlaget for alle typer kreft er en svulst av unormale celler som kan trenge inn i alle organer og ødelegge dem.

Denne sykdommen er veldig lumsk. Det kan utvikle seg i kroppen i lang tid uten å vise seg i form av symptomer. Derfor oppdages ofte sykdommen for sent, og det er ikke lenger mulig å bekjempe den.

Legender og sannhet

Faren og bedraget ved kreft gir opphav til mange myter. For eksempel er det blant en viss del av den uutdannede befolkningen en oppfatning om at dettesykdommen er uhelbredelig og derfor er det ikke nødvendig å konsultere lege. Det er også en myte om at folkemedisin eller kosttilskudd hjelper mot kreft. Derfor er en av hovedoppgavene til moderne medisinsk utdanning kampen mot en misforståelse av situasjonen innen kreftbehandling. Folks tro på myter og manglende bekymring for egen helse fører til sen diagnose. Dette reduserer sjansene for å overleve betraktelig.

Lære å motstå sykdom

4. februar er verdens kreftdag. Den ble etablert i 2005 på initiativ av en internasjonal organisasjon dedikert til å bekjempe spredningen av denne sykdommen. På en slik dag holder mange land arrangementer rettet mot å bekjempe kreft. Veldedige stiftelser holder kampanjer for å samle inn midler til medisinsk forskning. Spesialiserte sentre arrangerer forelesninger, møter og andre arrangementer som fremhever utdanning av innbyggere som sitt mål.

Alt dette skjer imidlertid ikke bare 4. februar. Verdens kreftdag er en annen grunn til å huske helsen din. Begivenhetene dedikert til denne datoen dekker imidlertid en ganske lang periode. For eksempel holder noen onkologiske klinikker en kampanje der alle kan undersøkes gratis ved å bruke det mest moderne medisinske utstyret.

4. februar Verdens kreftdag
4. februar Verdens kreftdag

Opplysning og kunnskap

Temaet for en rekke foredrag og samtaler med spesialister er tidlig diagnostisering av sykdommen. Leger beskriver symptomer som skal passes på. Mangeeksperter insisterer på en obligatorisk årlig røntgen av thorax. Massediagnostikk, ifølge forskere, kan redusere dødeligheten av tumorsykdommer i lungene og mediastinum betydelig. Leger og frivillige arrangerer ulike undervisningsarrangement 4. februar. Kreftdagen er en tid for alle til å ta vare på seg selv og lytte til deres velvære.

Kreft kan kureres

Den viktigste myten som må avlives er legenden om en 100 % dødsfall. I dag, med en kreftdiagnose, kan folk leve i mange år. Men dette er bare mulig med rettidig påvisning av svulsten og riktig terapi. Noen typer kreft er fullstendig helbredelige, selv om de diagnostiseres på et avansert stadium av sykdommen. Disse inkluderer visse typer lymfomer og leukemier, samt mange andre varianter.

Mange internasjonale organisasjoner ber regjeringer om å øke utgiftene til medisinsk forskning og vedlikehold av kreftsentre 4. februar. Kreftdagen er en tid da frivillige samler inn bloddonasjoner til barn som gjennomgår cellegiftbehandling. Slike handlinger er ledsaget av en omfattende informasjonskampanje. Det er fakta som kan snu befolkningens syn på svulstsykdommer. Medisinen utvikler seg raskt, og når som helst kan et nytt medikament med en kraftig terapeutisk effekt bli funnet.

verdens kreftdag 4. februar
verdens kreftdag 4. februar

Hvordan og hvorfor bli behandlet?

Verdens kreftdag (4. februar) er en anledning til å gi moralsk støtte til kreftpasienter. Noen mennesker, spesielt unge mennesker, nekter behandling etter å ha lært diagnosen sin. Det er nødvendig å forklare dem hvorfor det er umulig å gjøre det. Det er alltid en sjanse. Selv i de mest alvorlige tilfellene er det nødvendig å bli behandlet, om ikke annet for å se våren, sommeren eller havet. Alle har en liten drøm som kan realiseres hvis du lever bare litt lenger. Alle vil ha dette. For kreftpasienter er behandling livet.

Verdens kreftdag (4. februar) er en mulighet til å fortelle folk om sjarlataner som tjener på andres ulykke. Bioenergiterapeuter, praktiske healere, urteterapeuter av alle slag, de vil alle bare ha én ting: penger. Noen av stoffene anbef alt av dem kan brukes til generell styrking av kroppen. Andre (for eksempel celandine juice tatt or alt) vil bare bringe skade. Du må snakke om dette rolig og overbevisende, det er lurt å komme med tungtveiende argumenter.

4. februar Kreftdagen
4. februar Kreftdagen

Nok en gang om en sunn livsstil

4. februar er verdens kreftdag. Arrangementer som finner sted i landets største kreftsentre denne dagen kan deles inn i flere kategorier:

  • diagnostic;
  • educational;
  • finansielt og økonomisk.

De er alle veldig nødvendige. Diagnostiske undersøkelser, som kan gjøres gratis av alle, vekker tillit til moderne medisins muligheter. pedagogiske forelesninger ogsamtaler gir folk kunnskap. Finansielle og økonomiske fora og kongresser er rettet mot å skape et materiell og teknisk grunnlag for medisinsk forskning.

4. februar Verdens kreftdag
4. februar Verdens kreftdag

Når ellers snakke med folk om en sunn livsstil, hvis ikke 4. februar? Verdens kreftdag er en god grunn til å gi opp dårlige vaner. Røyking er den viktigste "initiatoren" av den onkologiske prosessen i lungene. Og en overflod av fet, krydret og s alt mat kan føre til svulster i mage-tarmkanalen. En av de vesentlige faktorene i utviklingen av sykdommen er fedme. På denne dagen kan du på mange TV-kanaler se reklamer og informasjons- og analytiske programmer om helse, tidlig diagnose av onkologiske prosesser og kosthold.

verdens kreftdag 4
verdens kreftdag 4

Verdens kreftdag (4. februar) er en mulighet til seriøst å tenke på fremtiden din og om vi lever det riktige livet.

Anbefalt: