Verdens fredsdag. Hvordan og når oppsto denne høytiden?

Innholdsfortegnelse:

Verdens fredsdag. Hvordan og når oppsto denne høytiden?
Verdens fredsdag. Hvordan og når oppsto denne høytiden?
Anonim

Så lenge det finnes en historie med menneskeheten, har det vært en hard kamp for rike fruktbare landområder med mineralforekomster. Det er vold og krig over alt. Begivenhetene det siste året fungerte som et eksempel på dette: uopphørlige trefninger, militære konflikter, mange hot spots, borgerkriger, manglende vilje til å forhandle fredelig, kampen om makten. Alt dette understreker tydelig viktigheten av en slik høytid som verdensfredsdag.

Den Internasjonale Fredsdagen
Den Internasjonale Fredsdagen

Det er mange forskjellige ord, det er milde, vakre, noen ganger uvennlige og onde. Men det viktigste er lykke og fred!

Verdens fredsdag 21. september

Fred er over alt i verden - hva kan være viktigere? Folk lengter så mye etter det. Hvor deilig det er å leve som en vennlig familie, sende barn til skolen hver dag, nyte den nye dagen som har kommet og puste inn ren luft. Fred har alltid vært og er behovet for hele menneskeheten.

Alle mennesker på planeten vår feirer verdensfredsdagen 21. september som en avvisning av vold og brormordskriger. Denne avgjørelsen ble tatt i 2001. Alle land, uten unntak, mottok den dagen et forslag om å stoppe alle militære operasjoner uten å utøse blod i minst 24 timer, og å gjennomføre handlinger knyttet til verdens problemer. Kun med fredelige midler kan målet nås i kompromissløsninger, til fordel for hele menneskeheten.

verdensfredsdagens feriehistorie
verdensfredsdagens feriehistorie

Hovedformålet med ferien er å trekke stor oppmerksomhet fra menneskeheten for å oppnå stabilitet i verden uten trusler og vold, og garantere fremtiden til vår vakre planet - Jorden. I denne forbindelse holdes slike arrangementer, ved hjelp av hvilke det er mulig å vise folk hvor mange latterlige dødsfall som finnes i samfunnet vårt, hvor mye hat og ondskap. Den strålende smilende solen tegnet av barna og sangen om vennskap fremført av dem oppfordrer alle som "leker" med våpen til å gi dem opp i fredens og velstandens navn.

International Day of Peace er en viktig høytid. Det er på denne dagen oppfordringen om fred finner sted. Tross alt vil manifestasjonen av aggresjon og krig ikke bidra til å løse problemer, de kompliserer bare livet enda mer, og bringer med seg død, ulykke og sorg. "Fred med verden!" - rop på alle språk. Han må leve alltid og over alt på planeten!

Verdens fredsdag: feriens historie

Det alle nasjoner streber etter er fred. Den virkelige legemliggjørelsen av dette ønsket var FN, opprettet på slutten av den mest umenneskelige krigen i historien.1939-1945. Hovedsaken i denne organisasjonens arbeid var etableringen av gode naboforhold mellom stater og bevaring av fred.

Verdens fredsdag ble godkjent av FNs generalforsamling i 1981. Bare tjue år senere bestemte de seg for å feire dagen for den fullstendige våpenhvilen hvert år den 21. september.

Denne høytiden er unnfanget av generalforsamlingen. Det er et symbol på fullstendig avvisning av voldelige manifestasjoner og fullstendig opphør av fiendtligheter. På fredens dag bør hver person vekke i seg selv ønsket om å reflektere over gjerningene han har gjort og hvilken investering han har gjort for å redde verden.

Det er lenge siden den gang. Men historien til Verdens fredsdag er ikke glemt. Denne høytiden dekker flere og flere nye land, hvor det ved hjelp av ulike organisasjoner gjennomføres aksjoner som får folk til å tro at freden på jorden ennå ikke er sterk og noe må gjøres for å bevare den.

Feiringsseremoni for den internasjonale fredsdagen

Hvert år begynner høytidsseremonien nøyaktig klokken ti i nærheten av "Fredsklokken", som ble presentert for FN av Japan i 1954. Den ble installert i New York på det vakreste stedet i hagen. Denne unike klokken ble støpt med mynter samlet inn av barn fra seksti land i verden, i tillegg til ulike utmerkelser av mennesker: medaljer, ordrer.

verdensfredsdagens historie
verdensfredsdagens historie

Seremonien varer i omtrent 15 minutter. Først slår FNs generalsekretær på klokken og holder en tale der han henvender seg til folkene på hele planeten og ber om i det minste et øyeblikk å tenke på hva en uvurderligverden betyr noe. Så er det et øyeblikks stillhet, hvoretter presidenten for Sikkerhetsrådet taler.

Et minutts stillhet har blitt den vanligste måten å markere den internasjonale fredsdagen på. For å minnes denne høytiden, holder skoler og borgerforeninger sine seremonier og arrangementer, hvis betydning ligger i den felles refleksjon av alle mennesker om betydningen av fred på jorden. Kanskje noen vil ta den riktige avgjørelsen og dermed bidra til å etablere universell fred på hele planeten.

En verden uten trusler og vold

Verdens fredsdag oppfordrer folk til å forene seg og dele ansvar for gode naboforhold, overvinne sine egne behov for vold, vekke bevisstheten i seg selv som vil hjelpe dem til å forlate voldelige metoder.

Hver person må ha et sunt sinn og innse meningen med livet sitt. Hvor fint det er å ringe og høre stemmen til en kjær, å se de rampete gnistene i øynene til et barn, å svare på ulykken til en hjemløs person, eller bare sitte ved bålet og puste inn den rene kjøligheten, og la din sjel sveve inn i en vakker verden fri fra grusomhet og maktbegjær.

Det er spesielt nødvendig å vekke forståelse hos folk for hvor mye fred og fullstendig nedrustning som trengs. Det fremtidige menneskelige fellesskapet på jorden bør ikke ha noen form for vold: religiøs, rasemessig, økonomisk, fysisk, psykologisk. Hver person på kloden har all rett til å være fri og leve i fred.

Fred på jorden er en garanti for fremtiden

Fred er umulig uten stort menneskelig vennskap,gjensidig forståelse og respekt for hverandre av mennesker med ulike politiske synspunkter, sosiale statuser, ulike nasjonaliteter og raser.

Fullstendig bevaring av velstand på jorden er den eneste sanne oppgaven som kan forene alle verdenssamfunn.

verdensfredsdag 21. september
verdensfredsdag 21. september

For å feire verdens fredsdag, må vi forene oss til en enkelt menneskelig familie, og sette oss som mål å sikre internasjonal, interregional og lokal fred, slik at ingen skudd kan forstyrre freden og stillheten i hjemmene våre, og redde planeten for alle fremtidige generasjoner.

Anbefalt: