Kjæledyret mitt er en vanlig salamander

Innholdsfortegnelse:

Kjæledyret mitt er en vanlig salamander
Kjæledyret mitt er en vanlig salamander
Anonim
vanlig salamander
vanlig salamander

Salamander er en fantastisk langlevende amfibi som med rette kan dekorere ethvert akvarium. I lengden kan en amfibie vokse fra 8 til 11 cm, halvparten av denne lengden faller på halen. Ryggen har en olivenbrun farge, og magen er gul med små mørke flekker. Hodet er dekorert med svarte striper. Hos hanner vokser en vakker kam fra bakhodet til halespissen i løpet av paringssesongen.

Vanlig salamander setter seg i blandings- og løvskog, elsker å leve på skyggefulle, fuktige steder i parker og bygder. Om vinteren og sommeren lever den på land, og om våren foretrekker den vannmasser. Amfibien dvaler i hauger med løvverk, i minkene til gnagere og føflekker, og kan slå seg ned i kjelleren eller kjelleren. I april forlater han vinterhjemmet sitt til nærmeste vann, hvor han deltar i parringsleker.

Vanlig salamander hjemme

I naturen legger hunnsalamander vanligvis opptil 150 egg. Etter 20 dager klekkes larver, der gjeller vises i vannet. Etter 60-70 dager av livet forsvinner gjellene, og babyer som er 3,5 cm lange skynder seg til land, der de alleredeer foreldrene deres. I fjæra gjemmer barn seg i råtne stubber, under fjorårets våte løvverk, i hulene til pattedyr.

vanlig salamander hjemme
vanlig salamander hjemme

Noe lignende må gjenskapes for salamander hjemme. Akvariet skal ha et fuktet lite landområde og et vannhjørne. Tilstedeværelsen i akvariet av råttent løvverk og bark av trær og fuktighetselskende planter som bregner er obligatorisk. Det best egnede akvariet for disse amfibiene er dobbelt, med limt glass som skiller vann fra land.

Vanlig salamander. Innhold

Amfibier lever av virvelløse dyr. Når det bor en salamander i vannet er det hovedsakelig dafnier, mygglarver, sykloper og noe sånt. Men på land spiser de meitemark og insektlarver som lever på bakken. I et akvarium kan en vanlig salamander alltid spise mygglarver. Det er bare én betingelse - maten må vise tegn til liv, bevege seg. De mater ofte salamander og blodorm, som legges i materen lett fuktet med vann.

Det skal sies at vanlige salamander er vanskeligere å holde i et akvarium på grunn av sin lille størrelse. Du må hente mat, så større individer foretrekkes, mens unge dyr slippes ut i naturen (for eksempel i en dyrehage). En stor forskjell i størrelsen på individer kan føre til kannibalisme.

newt vanlig innhold
newt vanlig innhold

Under transport bør dette dyret håndteres så lite som mulig. Temperaturen til disse amfibiene skiller seg fra omgivelsestemperaturen med flere grader,derfor kan kontakt med en menneskehånd forårsake brannskader.

Salamander er et veldig seig dyr. Han kan gjenopprette kroppsdeler, for eksempel, i stedet for et tapt lem, hale eller finger, vokser en ny. Men ikke sjekk det ut. Salamanderen kan overleve, selv etter å ha vært litt frossen i isen. De overvintrer på land, men det er tilfeller av overvintring i bekker.

Må kjøpe en varmelampe i den tørre sonen i akvariet. Amfibier føler seg komfortable om dagen ved 18 grader, om natten kl 16. Generelt er det ikke så vanskelig å holde salamander, men uvanlig. Å se dem i akvariet vil være interessant for både deg og barna dine.

Anbefalt: