Albino-ildere: beskrivelse, funksjoner ved å holde seg hjemme, ernæring
Albino-ildere: beskrivelse, funksjoner ved å holde seg hjemme, ernæring
Anonim

Mange for mange hundre år siden tamme ildere. Nå begynte disse små rovdyrene å begynne som kjæledyr. Dessuten er slike kjæledyr ikke mindre populære enn for eksempel katter eller hunder. Ganske interessante og uvanlige dyr er albinoildere.

I artikkelen vår skal vi snakke om denne arten, beskrive den. Den vil også gi nyttig informasjon om innholdet. Forresten, til og med Leonardo Da Vinci selv fanget furo-ilderen i maleriet hans «Lady with an Hermine».

Utseendebeskrivelse

albino ildere
albino ildere

Den hvite ilderen ligner i kroppsbygning på representantene for svartskogsrasen. Legg merke til at de første albinoskogilderne var forfedrene til den innenlandske arten. Dette dyret har en lang og fleksibel kropp. På grunn av dette kan han klatre i huler under naturlige forhold. I gjennomsnitt er kroppslengden 35 cm. I vekt kan ildere nå så mye som 3 kg.

Den hvite ilderen har alle de samme fysiske egenskapene som sine mørkfargede brødre. Han er like rask og smidig, kan hoppe høyt og umiddelbart reagere på en evfare. Pelsen til en albinoilder er snøhvit i fargen. En lignende nyanse av dekke skyldes fraværet av melanin i dyrets kropp. Dette elementet er bare ansvarlig for fargen på øynene og "pelsen" til dyret.

Merk at det blir født hvite ilderunger med lys pels. Fra den andre uken kan fargen deres mørkere litt, få litt nyanse. Et recessivt fenomen er fraværet av melanin i kroppen til et dyr. Derfor kan det ikke utelukkes at albinoildere også kan få en svart baby.

Lifespan

ilder albino
ilder albino

Hvor lenge lever albinoildere? I gjennomsnitt er det 6-7 år. Men noen ganger er det tilfeller når de lever opp til 10. Selv om slike dyr også har langlever som har levd i mer enn 10 år. I dette tilfellet avhenger mye av forholdene for internering, ernæring.

Funksjoner av karakteren og oppførselen til ilderen

Forfedrene til tamildere var rovdyr i skogen, dette setter et avtrykk på karakteren deres. Men alle disse dyrene kommer vanligvis godt overens med mennesker, mens tamildere er slett ikke egnet for å holdes under naturlige forhold.

For å gjøre det tydeligere hva slags interessant dyr det er, bør du gjøre deg kjent med hovedtrekkene i dets karakter. Disse inkluderer:

holde en ilder i en leilighet
holde en ilder i en leilighet
  1. Kjærlighet til oppmerksomhet. Lignende oppførsel kan sees hos hunder. Ildere trenger oppmerksomhet. Hvis det ikke vises, kan dyret kjede seg eller begynne å oppføre seg dårlig. Ildere må sosialiseres og lekes med.
  2. Nysgjerrighet. Takket være hanskroppsbygning kommer dyrene inn på alle de stedene de vil. Hold derfor et øye med dem slik at de ikke tetter seg noe sted og ikke lager søl.
  3. Aktivitet. Slike ildere liker aktive spill med en person og med sine medmennesker. Imidlertid må du være forsiktig med dem, noen ganger, overbegeistret, kan dyret begynne å vise sine jaktinstinkter. Som et resultat kan det ripe eller bite eieren. Da må du sette dyret i bur en stund.
hvor lenge lever albinoildere
hvor lenge lever albinoildere

Illerforhold

Nå skal vi snakke om å holde en ilder hjemme. Et kjæledyr kan holdes i et bur, eller det kan være fritt, som en katt. En albino-ilder er lett å forsøple trene. For å sove er det verdt å bygge et lite tilfluktsrom, du må definitivt legge en slags sengetøy i den eller, hvis mulig, henge en hengekøye.

Bur for å holde en ilder. Hva skal være i den?

Hvis du bestemmer deg for å holde dyret i bur, så husk at det skal være flerlags og romslig. I første etasje er det verdt å sette et brett (helst et hjørne). Det må vaskes godt, siden ildere er rene dyr, vil de kanskje ikke gå på et skittent toalett. I motsatt hjørne er å sette en bolle og drinker. I andre etasje bør du plassere et hus for å sove eller en hengekøye. Du kan installere rør for klatring, hvis området til buret tillater det. Denne designen vil minne om naturlige hull for albinoildere.

Det er veldig viktig å overholde de sanitære standardene for dyrehold. Buret skal alltid være rent oghold deg unna utkast. Slike dyr er følsomme for skarp lukt og høye lyder. Du må beskytte kjæledyret ditt mot dem. Ikke plasser buret med dyret i direkte sollys. Ildere elsker mørke steder.

Ilderdiett. Liste over nødvendige produkter

Illere er rovdyr. Derfor bør mest av alt i kostholdet deres være kjøtt. I naturen spiser de gnagere og fugler. Noen ganger tilberedes såk alte farshekashi for tamildere. Disse måltidene er mer næringsrike enn bare kjøtt, men de er ikke de sunneste.

holde en ilder hjemme
holde en ilder hjemme

Hva skal man mate en ilder hjemme? Et balansert kosthold inkluderer:

  • kalvekjøtt;
  • tyrkia;
  • kylling;
  • rød fisk;
  • kylling og vaktelegg;
  • mus.

Du kan ikke gi slike dyr mel, fett, stekt, søtt.

Hvordan mate? Anbefalinger for nybegynnere koreografer

En type kjøtt bør gis om gangen. Generelt er hunde- og kattemat ikke tillatt for ildere. Men det er noen typer produkter som passer for disse dyrene. Når du velger mat, bør du rådføre deg med erfarne koreografer.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot mineraler. Det er nødvendig å observere fôringsregimet for at fordøyelsessystemet til dyret skal fungere godt. I naturen er ildere som regel aktive om natten. Det er derfor de ikke spiser godt om morgenen. Appetitten deres våkner nærmere middag. Det anbefales å mate dyret samtidig.

Viktig å kjøpefor ilderen kun produkter av høy kvalitet. Vask bollen til dyret bør være før hvert måltid. Det er verdt å gi ildere filtrert vann, uten blekemiddel.

Omsorg for ilderpels. Hva skal jeg gjøre?

Albino-ildere har veldig vakker pels. Hun er en grunn til eiernes stolthet. Det er veldig viktig å holde den i en velstelt stand hele livet. Merk at dette er ganske vanskelig å gjøre. Den hvite "pelsfrakken" blir fort skitten. Selvfølgelig må lyse ildere bades oftere enn mørke. Det anbefales å utføre prosedyren en gang hver tredje uke med en spesiell sjampo. Som regel foretrekker ildere denne typen prosedyre.

For å gjøre pelsen skinnende må den kjemmes ut med en spesiell børste. Oftere bør denne prosedyren utføres under smelting. Samtidig trenger dyret også spesielle vitaminer til ull.

hva man skal mate en ilder
hva man skal mate en ilder

Merk at i brunstperioden kan hannene ha gule flekker på den hvite pelsen. Siden på et slikt tidspunkt begynner deres talgkjertler å jobbe mer aktivt. Hvis dyret ditt ikke er ment for avl, må det kastreres. Så du vil redde deg selv og kjæledyret ditt fra mange problemer.

Liten konklusjon

Nå vet du hva albino-ildere er. Vi har beskrevet deres utseende og karakter. De snakket også om funksjonene ved omsorg. Vi håper at denne artikkelen var nyttig for alle som bestemte seg for å ha dette søte og morsomme dyret i huset, men som fortsatt ikke vet hvordan de skal håndtere det.

Anbefalt: