Hvordan forbedre eggkvaliteten før IVF: effektive metoder og anbefalinger
Hvordan forbedre eggkvaliteten før IVF: effektive metoder og anbefalinger
Anonim

Takket være utviklingen av reproduktiv teknologi har mange mennesker muligheten til å bli foreldre. En av de mest populære og effektive prosedyrene er IVF. Men selv in vitro fertilisering gir ikke alltid det ønskede resultatet. Grunnen til dette er ofte den lave kvaliteten på det biologiske materialet - egget. Derfor må alle som forbereder seg på å møte en baby vite hvordan de kan forbedre kvaliteten på egget før IVF og dermed øke sjansene for en vellykket befruktning.

Beskrivelse av IVF-prosedyren

In vitro-fertilisering finner sted utenfor en kvinnes kropp. IVF skiller seg fra naturlig befruktning bare ved at embryoet vises i laboratoriet. Hannspermier og hunnegg blir tatt fra et par som ønsker å få en baby og deretter kombinert i et embryologisk laboratorium.

Hvis IVF er vellykket, legges embryoet innen spesiell beholder som har nødvendig næringsmedium og temperatur. Deretter sjekkes det for levedyktighet og fravær av patologier. Embryoet overføres deretter til kvinnens livmor. Der utvikler det seg innen 9 måneder på samme måte som et naturlig unnfanget barn gjør. Barn født gjennom in vitro-fertilisering er ikke annerledes.

Hvis en kvinnes egg er av dårlig kvalitet, er befruktning i embryologisk laboratorium mislykket. Sexceller til en mann og en kvinne blir ikke til et embryo. Det er derfor det er nødvendig for all del å øke ytelsen før IVF-prosedyren. Hvordan forbedre kvaliteten på egget før denne prosedyren, bør den behandlende legen fortelle. Imidlertid må en kvinne ta vare på sin egen reproduktive helse selv. Dette vil være enkelt å gjøre hvis du har en idé om utviklingen av egg og deres levedyktighet.

befruktning IVF
befruktning IVF

Eggutvikling

I motsetning til mannlige celler produseres ikke kvinnelige celler konstant. Antallet deres er født i kroppen til en kvinne selv på stadiet av hennes opphold i livmoren. I tillegg er eggene stadig utsatt for ytre faktorer. De kan avta på grunn av kvinnens dårlige helse, ustabile mentale tilstand og bruk av alkohol og sigaretter.

En kvinne har sin egen tilførsel av egg, som hvert modnes i etapper gjennom hele reproduktive alder. På fødselstidspunktet når antallet follikler allerede to millioner. Førde er i en sovende tilstand fra begynnelsen av den reproduktive funksjonen, så gjennom hele livet er deres modning fullstendig forbundet med menstruasjon.

I de første dagene av menstruasjonssyklusen begynner bare en liten del av eggene å våkne og utvikle seg. Så øker antallet deres. På tidspunktet for modning av follikkelen gjenstår bare en - den mest seige. Å være moden for befruktning, går den inn i livmorrøret. Det er et møte med sæden og fødselen av et nytt liv.

IVF prosedyre
IVF prosedyre

Hva bestemmer eggkvaliteten

Før du forbedrer kvaliteten på egg før IVF, bør du finne ut nøyaktig hva som påvirker ytelsen deres. Antall oocytter i en kvinnes kropp øker ikke, men avtar heller hvert år. I tillegg er det mye som påvirker kvaliteten deres. Det er nødvendig å fremheve følgende situasjoner som svekker eggproduktiviteten:

  • Dårlige vaner (røyking, narkotika, alkohol).
  • Utilstrekkelig balansert og sunt kosthold.
  • Dårlig søvnmønster, mangel på skikkelig hvile.
  • Alder.
  • Å være overvektig.
  • Kronisk stress.
  • Påvirkningen av kjemiske strålingsstoffer på kroppen.

Av alle faktorene ovenfor kan alder kalles den mest innflytelsesrike. Allerede etter 40 år har en kvinne bare 15-20% av produktive oocytter. Egg av dårlig kvalitet reduserer ikke bare sjansene for vellykket befruktning, men provoserer også utviklingen av genetiske sykdommer hos barnet. Det er derfor du trenger å vite alt omhvordan forbedre eggkvaliteten før IVF. Denne prosedyren er allerede foreskrevet oftest til de kvinnene som har problemer i den reproduktive sfæren. Derfor bør de forberede seg på fremtidig unnfangelse spesielt seriøst.

IVF
IVF

Ytre manifestasjoner av dårlige egg

Det er mulig å bestemme den dårlige kvaliteten på oocytter ved hjelp av noen ytre tegn. Lav eggproduktivitet uttrykkes ved en reduksjon i menstruasjonssyklusen. Menstruasjonen blir sparsom og slutter raskt. Den mest synlige indikatoren på oocyttforringelse er kvinnens alder. Allerede i en alder av 38 oppstår hormonell svikt, noe som påvirker sammensetningen og ytelsen til eggene. Slike endringer kan indikere tilnærmingen til tidlig overgangsalder. I tillegg til disse ytre tegnene er det laboratorietester som kan bestemme antall og produktivitet av oocytter. Derfor, før du spør hvordan du kan forbedre kvaliteten på egg før IVF, er det nødvendig å foreta en analyse som avslører ytelsen deres.

Forbereder for prøverørsbefruktning

Eggkvaliteten må forbedres før in vitro-fertilisering. Tross alt, når du planlegger en baby, ønsker alle å bli gravide så snart som mulig. Befruktning med IVF er ikke alltid vellykket på første forsøk. Det er derfor du bør forberede deg på denne prosedyren på en ansvarlig måte. Hvordan forbedre kvaliteten på egg før IVF, bør hvert par som drømmer om et barn vite. En kvinne må ta hensyn til et stort antall faktorer som påvirker forbedringen av produktiviteten.egg. Disse inkluderer: en sunn livsstil, riktig ernæring, fysisk aktivitet, å gi opp dårlige vaner, samt medikamentell behandling. Hver av disse faktorene påvirker oocyttene og det generelle velværet til en kvinne gunstig før in vitro-fertiliseringsprosedyren.

konsultasjon med lege
konsultasjon med lege

Sunn livsstil og prøverørsbefruktning

Noen kvinner lurer på hvorfor IVF-egg kan redusere sjansene for vellykket befruktning. Ganske ofte er feilen med mislykkede forsøk manglende overholdelse av en sunn livsstil. Hvis en kvinne har dårlige vaner, et ubalansert kosthold eller ignorerer fordelene ved fysisk aktivitet, vil dette før eller siden føre til en forverring av hennes reproduktive evner.

For å normalisere nivået av kvinnelige hormoner i kroppen, samt forbedre kvaliteten på egg, må du føre en sunn livsstil, og ikke glem regelmessig sexliv. Disse metodene alene kan ikke endre produksjonen av hormoner, fordi mye avhenger av blodet og immuniteten. Men på grunn av sammenkoblingen av alle organer i menneskekroppen, er det umulig å benekte den positive virkningen av en sunn livsstil på det reproduktive systemet.

Kroppen og immuniteten styrkes ved å observere riktig metabolsk regime, som påvirker distribusjonshastigheten av blod og oksygen i hele kroppen. Disse metabolske prosessene gjør det mulig å fullt mette alle vitale organer med aktive og nyttige stoffer. Aktiviteten til det reproduktive systemet er også i stor gradavhenger av riktig metabolisme.

sunn livsstil
sunn livsstil

3-4 måneder før in vitro-fertiliseringsprosedyren, bør en kvinne endre sin vanlige livsstil fullstendig. Det er nødvendig å forlate alle eksisterende dårlige vaner. Du kan ikke røyke og drikke alkoholholdige drikker. Du har ikke lov til å drikke mer enn 1 glass vin per måned. Du må også gi opp kaffen. En sunn livsstil inkluderer riktig og balansert ernæring, regelmessig mosjon, konstant metning av kroppen med vitaminer.

Riktig ernæring før IVF

For at eggkvaliteten skal bli bedre under IVF og graviditet, er det nødvendig å spise et sunt og balansert kosthold. Ikke glem riktig hvile og sov et tilstrekkelig antall timer. En voksen trenger minst 8 timers god søvn. Daglige måltider bør inneholde en tilstrekkelig mengde proteiner, sunne fettsyrer, vitaminer, mineraler. Mangelen på nyttige elementer kan påvirke en kvinnes fruktbarhet negativt. Derfor må du inkludere flere ferske grønnsaker, grønt, nøtter, frukt, magert kjøtt, fisk, korn og belgfrukter i kostholdet ditt.

Kvaliteten til oocytter forbedres betydelig etter en kurs med linolje. En kvinne som ønsker å bli gravid gjennom IVF må ta minst 2 ss linfrøolje per dag. I tillegg til naturlig mat vil det være mulig å øke immuniteten og forbedre tilstanden til reproduksjonssystemet med et multivitaminkompleks. Men det bør kun kjøpes etter samråd med den behandlende legen.gynekolog.

riktig ernæring før IVF
riktig ernæring før IVF

Medikamentell forberedelse til IVF

Hvis en kvinne har hatt en mislykket IVF-prosedyre, kan hun bli foreskrevet medikamentell behandling. Ulike medikamenter vil øke kvaliteten på oocyttene og forbedre sjansene for eggbefruktning under IVF. Før forskrivning av medisiner sender legen kvinnen til en analyse som fastslår kvaliteten på eggene. Avhengig av resultatene foreskrives et behandlingsregime. Oftest består det i å ta vitaminer som samler seg i kroppen til en kvinne og har en gunstig effekt på reproduksjonssystemet. De må tas minst tre måneder før IVF-prosedyren. Leger foreskriver følgende medisiner:

  • Folsyre. Når vi tenker på hvordan vi kan forbedre egget for IVF, må vi ikke glemme fordelene med folat, eller vitamin B9. Det normaliserer menstruasjonssyklusen, akkumuleres i kroppen til en kvinne og forhindrer mange defekter hos et barn. Disse inkluderer en så alvorlig sykdom som patologien til fosterets nevrale rør. For å forbedre kvaliteten på oocyttene og forhindre patologier hos et barn, er det nødvendig å ta minst 800 mikrogram folsyre i tabletter.
  • Vitamin E. Bruken av det er ekstremt viktig for vellykket IVF. Vitamin E har ikke bare en gunstig effekt på eggene, men forhindrer utviklingen av sykdommer i brystkjertlene. Ta det to ganger om dagen, én kapsel med en dose på 100 mg.
  • Multivitaminkompleks for gravide. Det er foreskrevet på stadiet av graviditetsplanlegging. Derfor før in vitro fertiliseringsprosedyrendu må oppsøke lege og få råd om valg av gode vitaminer.

Hvis en kvinne over 40 år trenger IVF med egget, får hun foreskrevet hormonbehandling.

Tar medisiner for å forbedre egg
Tar medisiner for å forbedre egg

Tar vitaminer før IVF

Til tross for at alle leger er uenige om hvorvidt vitaminer er nødvendig for å forbedre kvaliteten på eggene, må alle ta dem. Uten dem slutter kroppen å fungere norm alt. En kvinne som bestemmer seg for prøverørsbefruktning, må ta vare på sin egen helse enda mer nøye. Når du vet alt om hvordan du kan forbedre eggene før IVF, kan du øke sjansene dine for et vellykket resultat av denne prosedyren. For at kvaliteten skal forbedres, og for at IVF skal lykkes, er det nødvendig å drikke en kur med vitaminer.

Slike forberedelser vil ikke bare øke sjansene for vellykket befruktning, men også forhindre utvikling av mulige fosterpatologier. En av de viktigste vitaminene for en kvinne som planlegger en graviditet er folsyre, eller vitamin B9. Et kompleks av vitaminer som inneholder folat kan positivt påvirke den reproduktive funksjonen og humøret til en kvinne. Folsyre bidrar til normal modning av celler. IVF mens du tar dette stoffet er mye mer vellykket.

Et annet viktig vitamin i IVF-preparatet er inositol. Det er legene hans som foreskriver det for å kompensere for mangelen på sunne oocytter hos en kvinne. Hvis det er for få av dem, begynner eggene å utvikle seg dårlig. I dette tilfelletlegen foreskriver et behandlingsforløp, som kan vare fra 2 uker til en måned. Etter det er det planlagt en ny eggkvalitetstest.

tar vitaminer før IVF
tar vitaminer før IVF

Behandling med bioregulator

Hvordan forbedre eggkvaliteten før IVF? Anmeldelser indikerer at det beste stoffet i denne kategorien er Ovariamin, et spesielt biologisk tilsetningsstoff. Legemidlet inneholder et aktivt virkestoff k alt cytamin. Det utvinnes fra eggstokkene til dyr, spesielt storfe. Derfor er produktet helt naturlig og trygt. "Ovariamin" gjenoppretter den normale funksjonen til eggstokkene og gjenopptar deres aktive arbeid.

Forbedring av eggkvalitet før IVF bør gjøres flere måneder før den foreslåtte prosedyren. Hvis du tar denne bioregulatoren selv på stadiet av graviditetsplanlegging, kan befruktning til og med forekomme naturlig. IVF-prosedyren vil også foregå veldig trygt på bakgrunn av inntaket, siden kvaliteten på eggene vil forbedres betydelig. Legemidlet er foreskrevet til kvinner i ung og moden alder. Det er ingen aldersbegrensninger. Du trenger bare å gjøre en analyse og bestemme kvaliteten på eggene. Hvis det ikke er tilfredsstillende, foreskriver legen et behandlingsregime. Oftest tas "Ovariamin" fra 1 til 3 tabletter per dag før måltider. Dosering og behandlingsvarighet bestemmes individuelt i hvert enkelt tilfelle.

Mannlig hormonbehandling

Voksne kvinner med problemer med oocyttkvaliteten kan bli anbef alt en diettbehandling med et syntetisert mannlig hormon - dehydroepiandrosteron (DEA). Det gjenoppretter perfekt aktiviteten til det kvinnelige reproduktive systemet. Forberedelse til IVF-prosedyren må nødvendigvis inkludere behandling med slike legemidler, spesielt hvis prøverørsfertilisering ikke er første gang.

Dehydroepiandrosteron øker fruktbarheten, gjenopptar eggløsningen og forbedrer oocyttkvaliteten betydelig. Dens viktigste fordel og forskjell fra andre legemidler anses å være en reduksjon i risikoen for en mulig spontanabort. Et behandlingsforløp med DEA øker sjansene for en vellykket IVF-prosedyre, selv hos kvinner i alderen 45 år. Behandlingens varighet og doseringen av legemidlet bestemmes av legen.

Anbefalt: