Effektive smertestillende midler for hunder: liste, bruksanvisning og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Effektive smertestillende midler for hunder: liste, bruksanvisning og anmeldelser
Effektive smertestillende midler for hunder: liste, bruksanvisning og anmeldelser
Anonim

Noen ganger trenger kjæledyrene våre hjelp. De kan også bli syke, få brudd, forskyve ledd og så videre. Vi har ikke alltid det travelt med å lindre lidelsen til vår venn, og tenker at sykdommen vil gå over av seg selv. Men i noen tilfeller er smertestillende medisiner for en hund rett og slett nødvendig. I denne artikkelen vil vi finne ut hva du kan gi kjæledyret ditt, og hva du skal gjøre er strengt forbudt.

Hvordan finne ut om du trenger smertestillende medisin

Den viktigste regelen i håndteringen av dyremedisiner er å aldri avgjøre spørsmålet om bruken på egen hånd. Faktum er at mange medisiner beregnet på mennesker kan være en ekte gift for hunder. Og ofte etter adopsjonen er det ikke engang tid igjen til å redde dyret. Derfor, før du bruker smertestillende midler til en hund, kontakt en spesialist. Det er klinikker og veterinærapotek i byene, mange av dem er hele døgnet. I tilleggdet er spesielle tjenester for å ringe en veterinær hjemme - en slags ambulanse for dyr.

smertestillende for hunder
smertestillende for hunder

Smertestillende midler til hund bør foreskrives av lege basert på kjæledyrets helse, graden av smerte og skader. Hvis du er bekymret for at hunden din føler seg uvel, ikke spiser eller drikker godt, ikke beveger seg bra, sutrer eller gjemmer seg, gå til lege.

Typer smertestillende midler

Smertestillende midler for hunder er av forskjellige typer og metoder for eksponering. Hver type er designet for et spesifikt symptom og smertekilde. Det finnes følgende typer medikamenter:

  • Nutraceuticals er smertestillende midler for hunder laget av naturlige ingredienser. Sammensetningen inkluderer forskjellige fettstoffer av vegetabilsk eller animalsk opprinnelse, aminosyrer, vitaminer, mineraler, antioksidanter. Denne typen regnes som den tryggeste og mest ufarlige for dyr. Disse medisinene har praktisk t alt ingen bivirkninger, og de foreskrives hovedsakelig mot leddsmerter.
  • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Anmeldelser av hundeeiere sier at dette er mer effektive medisiner. De lindrer smerte mye raskere enn nutraceuticals. Disse inkluderer Ibuprofen, Aspirin, Neproxen. Men hvis doseringen er feil, kan det føre til oppkast, diaré, slapphet og mangel på matlyst.
smertestillende for hunder
smertestillende for hunder
  • Steroidmedisiner gis også til hunder for smertelindring. Imidlertid har de enda lengre tiden liste over mulige komplikasjoner, og deres uavhengige bruk frarådes på det sterkeste.
  • Narkotika og opioider brukes i de mest ekstreme situasjoner. Slike smertestillende midler for en hund er for eksempel indisert for akutte kirurgiske inngrep.

Spesialiserte produkter for hunder

Det finnes ikke mange spesialiserte smertestillende midler for hunder på markedet. Veterinærapoteker er begrenset til en liste med fire varer. Disse er Novox, Rimadil, Deracoxib, Meloxicam. Alle av dem er ikke-steroide legemidler. Hundeoppdrettere bemerker at slike medisiner praktisk t alt ikke forårsaker bivirkninger når de brukes riktig. Men i spesielle tilfeller kan de forårsake fordøyelsesproblemer, sykdommer i mage-tarmkanalen, nyrer, magesår og så videre.

hva slags smertestillende kan jeg gi hunden min
hva slags smertestillende kan jeg gi hunden min

Hva slags smertestillende kan gis til en hund, må veterinæren avgjøre. Av steroidmedisiner for firbeinte i veterinærapoteker kan du finne følgende navn: "Amantadine", "Gabapentin" og "Tramadol".

Rimadil

Det har en smertestillende effekt, lindrer betennelser og feber. Det er foreskrevet for dyr med akutte sykdommer i muskel- og skjelettsystemet (leddgikt). Ofte brukes det i perioden etter operasjonen, for å forhindre betennelse og lindre hevelse. Den daglige dosen for et voksent dyr er 40 mg per kilo kroppsvekt. Dosen er delt inn ito doser, en uke etter kursstart, halveres det. To uker etter kursstart skal hunden uten feil undersøkes av lege. Eierne av den firbeinte hevder at det praktisk t alt ikke er noen bivirkninger av stoffet, men av og til kan det forekomme irritasjon av slimhinner og oppkast. Hunden kan ha en individuell intoleranse overfor den viktigste aktive ingrediensen.

hvilke smertestillende kan jeg gi hunden min
hvilke smertestillende kan jeg gi hunden min

Ikke gi stoffet til valpende tisper og valper. Det er foreskrevet med forsiktighet hvis dyret har sykdommer i lever, nyrer og hjerte. Kostnaden for en flaske med tretti tabletter svinger rundt 800-900 rubler. Anmeldelser om stoffet merk at etter å ha tatt dyret kan det begynne å diaré. I dette tilfellet bør medisinen seponeres.

Meloxicam

Legemidlet produseres i form av en suspensjon for oral bruk. Handelsnavnet er Loxicam. Den har en utt alt smertestillende, febernedsettende og antiinflammatorisk effekt. Smertestillende midler foreskrives til hunder av alle raser og katter med kroniske smerter i muskel- og skjelettsystemet (leddgikt, leddgikt, dislokasjoner, brudd), med bløtvevsskader, i postoperativ periode. Kontraindisert ved magesår i mage og tolvfingertarm, med individuell intoleranse, alvorlig nyre- og leversvikt og hemorragisk syndrom.

smertestillende for hunder av alle raser
smertestillende for hunder av alle raser

Ikke egnet for bruk hos drektige og ammende hunner, valper ogkattunger under seks uker og i tilstander med dehydrering. Legemidlet gis til dyr en gang om dagen under fôring. Den første dagen gir de 0,2 mg per kilo dyrevekt, den neste - 0,1 mg hver.

Steroidmedisiner for hunder

Hvilke smertestillende kan gis til en hund, fastslår veterinæren. Steroide medisiner foreskrives ganske sjelden, da de ofte ikke er nødvendige eller bivirkningene er så uønskede at bruken av stoffet er umulig. Disse inkluderer følgende smertestillende midler for hunder:

  • "Amantadine" - hjelper til å blokkere smerte. For hunder er det foreskrevet som et middel mot leddgikt, ulike sykdommer i ryggraden og kreft. Diaré er ofte observert ved bruk.
  • "Gabapentin". Det brukes mot smerter som følge av skade på nerveender. Forårsaker døsighet de første dagene av påføring, deretter blir hunden vant til denne effekten. Det er vanligvis foreskrevet i et kompleks av legemidler.
smertestillende for hunder
smertestillende for hunder

"Tramadol" - er et mildt smertestillende middel. Dette stoffet er indisert for eldre hunder som opplever kronisk sykdom på grunn av alder

Nødberedskap

Hvis lokal påføring av smertestillende midler er nødvendig, brukes "Ledocaine". Den foretrukne doseringsformen er i form av en spray. I en nødssituasjon (som et brudd) når det ikke er et veterinærapotek i nærheten, kan hunden få en vanlig tablett"Analgin". Beregningen er basert på forholdet en tablett per tjue kilo vekt. Ikke i noe tilfelle bør du gi hunder følgende typer medikamenter: Diklofenak, Ketorolac, Indometacin. For hunder er de en dødelig gift, forårsaker alvorlig skade på leveren og fordøyelsessystemet, påvirker nervesystemet.

Anbefalt: