Seremonien med å fjerne sløret er en øm og rørende bryllupstradisjon

Innholdsfortegnelse:

Seremonien med å fjerne sløret er en øm og rørende bryllupstradisjon
Seremonien med å fjerne sløret er en øm og rørende bryllupstradisjon
Anonim

Hver nasjon har sine egne spesielle bryllupsseremonier som går i arv fra generasjon til generasjon, holdes og æres. Selvfølgelig legger den moderne verden allerede moteinnovasjoner til bryllupsseremonien. Men likevel er de eldgamle bryllupsritualene preget av oppriktighet og berøring. En av disse vakre tradisjonene er seremonien med å fjerne sløret.

Forekomsthistorie

Til alle tider giftet folk seg og spilte bryllup, i tidligere århundrer var bryllupsritualer av stor betydning. Seremonien med å fjerne sløret fra bruden er forankret i fjerne århundrer. Da gikk ikke gifte kvinner barhodet, men hadde alltid et skjerf.

rite for fjerning av sløret
rite for fjerning av sløret

Etter bryllupsseremonien ble krans og slør fjernet fra bruden. Det ble satt på henne et skjerf, som symboliserte overgangen fra jenteliv til familieliv.

Seremonien for å fjerne sløret i bryllupet

Sløret symboliserer ømhet og renhet, brudens renhet og er en obligatorisk egenskap ved bryllupet. På slutten av bryllupsfesten kommer tiden for den mest rørende skikken. Seremonien med å fjerne sløret fra bruden betyr at jenta har blitt en gift kvinne. Det er flere personervarianter av denne tradisjonen. Så, for eksempel, tar brudgommens mor av sløret fra bruden, og binder deretter hodet med et skjerf, som er et symbol på aksept i en ny familie. Etter denne seremonien blir svigermor mor for svigerdatteren, og hun blir på sin side en datter for henne. Hele tradisjonen med å fjerne bryllupssmykker fra hodet er ledsaget av vakre ord, avskjedsord og ønsker om et lykkelig familieliv.

seremonien for å fjerne sløret ved bryllupet
seremonien for å fjerne sløret ved bryllupet

Og det er også et slikt alternativ når moren til bruden utfører denne seremonien, men før det spiller hun en liten scene der hun tilbyr datteren sin å fjerne sløret, men hun nekter. Dette gjenspeiler at et delikat slør er et symbol på ungdom, glede og uforsiktighet, og et skjerf preger familielivet med alle vanskeligheter og vanskeligheter. I denne scenen nekter bruden å ta av seg sløret tre ganger, men så overtaler moren datteren, og hodet er dekket med et skjerf. Under disse handlingene spiller en vakker og trist melodi, som gjør seremonien enda mer rørende, øm og imponerende. I noen nasjoner er det spesielle sanger for denne tradisjonen. Fjerningen av sløret er et symbol på brudens overgang til status som en lovlig kone. Den vakre dansen til brudgommen og det nygifte (allerede i et skjerf) personifiserer deres begynnende familieliv. Seremonien med å fjerne sløret anbefales å gjennomføres allerede på slutten av bryllupsfestlighetene, før man ser av de nygifte. I noen landsbyer utføres dette ritualet av en ung ektemann som tar ut hårnålene fra håret og kysser bruden hver gang.

rite for fjerning av sløret fra bruden
rite for fjerning av sløret fra bruden

I tillegg er det en rekke morsommeog morsomme skikker der brudgommen får bind for øynene med slør slik at han ikke stirrer på andre jenter. Også, etter seremonien, danser bruden med sløret fjernet, omgitt av ugifte jenter. I dansen prøver hun hvert slør og vil dermed raskt finne sin elskede og gifte seg. Noen oppfatninger sier at bryllupssløret er en talisman for et lykkelig familieliv, brudens vokter fra onde ånder og det onde øyet, så det kan ikke selges eller gis bort.

Anbefalt: