Dag for arbeidere i landbruket og prosessindustrien: trekk ved høytiden

Innholdsfortegnelse:

Dag for arbeidere i landbruket og prosessindustrien: trekk ved høytiden
Dag for arbeidere i landbruket og prosessindustrien: trekk ved høytiden
Anonim

En av de mest interessante profesjonelle høytidene, som ikke alle vet om, er dagen for arbeidere i landbruk og prosessindustri. Datoen flyter. Det feires den andre søndagen i oktober, når innhøstingen allerede er inne. Hvorfor er denne dagen viktig? For det er på tide at vi alle innser at grunnlaget for livet vårt ikke er olje, utviklede tjenester og vakre butikker. Grunnlaget for samfunnets normale funksjon er mat av høy kvalitet.

Det var en gang for mange århundrer siden at utviklingen av husdyrhold og planteproduksjon, samt bearbeiding av ulike råvarer, ga menneskeheten muligheten og samtidig motivasjonen til å gå inn på veien til sivilisasjonsutvikling. Hele økonomisystemet ble bygget på grunnlaget som ble lagtbønder og bønder. Vil vi klare å redde disse næringene i dag og hylle de som jobber i dem?

dag for arbeidere i landbruk og prosessindustri
dag for arbeidere i landbruk og prosessindustri

Litt av historien

Denne lite kjente høytiden - dagen for arbeidere i landbruk og prosessindustri - dukket opp relativt nylig. Det ble grunnlagt i 1999, i henhold til et dekret signert av presidenten. De tidene var veldig vanskelige. Alle vet at uttrykket «flinke 90-tallet» er assosiert med industrisammenbrudd, generell forfall og lovløshet. Og det er derfor denne høytiden er så viktig. Tross alt burde etableringen av en spesiell dato, som understreker viktigheten av disse sektorene av økonomien, blitt et tegn som symboliserer ikke bare gjenopprettingen av landet, men også utviklingen av en fullverdig økonomi. Dessverre var vi lenge ikke klar over dette. Helt til krisen avslørte livets realiteter.

dag for arbeidere i landbruk og prosessindustri 2013
dag for arbeidere i landbruk og prosessindustri 2013

Hard reality

Landbruk og prosessering er de to viktigste områdene for økonomien i ethvert land. Tross alt er det disse foretakene som gir oss det mest nødvendige - mat, klær, råvarer for et stort antall varer. Da det var festligheter i landsbyen på dagen for arbeidere i landbruket og prosessindustrien i 2013, understreket presidenten for den russiske føderasjonen viktigheten av disse næringene. Han husket deres vanskelige historie. Hva er verdt minst livegenskap, som ble avskaffet først i 1861, eller kollektivisering, sompraktisk t alt ødelagt den russiske landsbyen under Sovjetunionen? I dag er det endelig kommet en forståelse: det er nødvendig å utvikle landsbyen. Og ikke bare for å pumpe ut olje, men for å behandle råvarer selv. Dessverre blir det ikke gjort mye i denne retningen. Som før lever ikke gårdene våre så mye som overlevende. Og vi kjøper det meste av varene i utlandet.

dag for arbeidere i landbruk og prosessindustri 2014
dag for arbeidere i landbruk og prosessindustri 2014

Småferier

Om dagen for arbeidere i landbruket og foredlingsindustrien kjenner hovedsakelig de som er ansatt i disse næringene. Denne høytiden feires beskjedent, uten unødvendig pompøsitet, men med oppriktig glede. Munter støyende messer, små utstillinger, gratulasjoner og takk til arbeiderne - slik går denne dagen i bygda. Du vil ikke se noe høyt fyrverkeri eller vakre reportasjer på sentral-TV. Kanskje det er til det beste. Tross alt ble denne ferien laget spesielt for folket selv, som en hyllest til deres harde, men nødvendige arbeid. Ekstra tale er ubrukelig her.

Så, på dagen for arbeidere i landbruket og foredlingsindustrien i 2014, som f alt 12. oktober, gratulerte lederne for bedriftene i disse næringene alle sine ansatte, noterte deres prestasjoner og store flid, tildelt dem bonuser og små gaver. Året etter, 2015, begynte artikler om denne høytiden å dukke opp massevis på forskjellige internettressurser. Og igjen snakket de nøyaktig om fordelene til de menneskene som jobber i marka og ved maskinen. Jeg vil tro at det kommervi innser endelig at det er deres arbeid som virkelig er viktig og ærefullt.

dag for arbeidere i landbruk og prosessindustri dato
dag for arbeidere i landbruk og prosessindustri dato

Takk for innsatsen

Ja, arbeidernes dag i landbruk og prosessindustri er kjent og ikke så allment kjent som den burde være. Og situasjonen i disse bransjene er ikke lett. Og derfor vil jeg ikke bare gratulere de menneskene som lager produktene vi trenger så mye, men også si "takk" til dem. De gir ikke opp, går ikke på jobb i lettere aktivitetsområder, men fortsetter å kjempe, takle dårlig vær, byråkrati og krisen. Hver høst hører vi hvordan tjenestemenn rapporterer til oss at høsten er god. Som, det er en vekst i industrien, kornet vårt eksporteres, som en gang i tiden, da vi matet hele Europa. Så la oss huske, på dagen for arbeidere i landbruket og foredlingsindustrien, ikke om vakre tall, men om hvor hardt de blir gitt. Og la oss si takk til disse menneskene!

Anbefalt: