Hvor lenge lever en chinchilla i naturen og hjemme?

Innholdsfortegnelse:

Hvor lenge lever en chinchilla i naturen og hjemme?
Hvor lenge lever en chinchilla i naturen og hjemme?
Anonim
Hvor lenge lever en chinchilla
Hvor lenge lever en chinchilla

Hvis du lurer på hvor mange år chinchillaer lever, så vil denne artikkelen hjelpe deg med å finne svaret. Vi skal snakke om forventet levealder for disse dyrene og hvilke forhold som må legges til rette for at de skal leve lengst mulig hjemme.

Om chinchillaer

Disse dyrene fra gnagerordenen skiller seg fra sine motstykker i myk, delikat og samtidig tett ull, som folk bruker til å sy pelsfrakker. Få mennesker vet at en chinchilla kan være et utmerket kjæledyr, behagelig å ta på og behagelig for øyet. Men mer om det senere. Et annet særtrekk ved dyret er dets levetid. Ingen gnager vil leve så lenge en chinchilla lever. Mange faktorer påvirker selvfølgelig en slik indikator som varigheten av eksistensen.

Hvor lenge lever en chinchilla?

I naturen kan et pelsdyr leve et langt liv hvis det ikke er infisert med parasitter eller ikke blir fanget. I gjennomsnitt kan livet til chinchillaer i det naturlige miljøet nå 20 år. Hjemme, dette tallet

hvor lenge lever chinchillaer
hvor lenge lever chinchillaer

litt lavere. Og dette er ikke overraskende, siden gnageren er avhengig av eieren den tilhører. Feil pleie, ernæring og dårlige boligforhold kan redusere levetiden til en chinchilla betydelig. Hvor lenge bor en chinchilla hjemme? Informasjon om denne indikatoren er annerledes. Maksimal alder for en gnager kan være 15-18 år, og dette tar hensyn til det faktum at chinchillaen vil bli utstyrt med det mest komfortable miljøet for livet. Men i gjennomsnitt lever små dyr 8-10 år. Er det mulig å påvirke disse tallene på en eller annen måte? Ja. Her er noen tips for å hjelpe deg med å få en lodden venn i årene som kommer.

Chinchilla Tips

  1. Kjøp chinchillaer fra oppdrettere i barnehager. Der gis det maksimal omsorg, og du er garantert at dyret er friskt, mens du i markedet risikerer å kaste bort penger og kjøpe et sykt, feil oppdratt dyr.
  2. Husk at det er viktig hvor du kjøpte en chinchilla: i en barnehage eller på markedet, men eieren spiller også en viktig rolle, som må vedlikeholde dyret på riktig måte, og gi det alt nødvendig.
  3. I rommet der du planlegger å holde en chinchilla, lufttemperatur
  4. chinchillaer lever
    chinchillaer lever

    bør være 18-20 grader. Et merke over 25 grader er avgjørende for livet til en gnager.

  5. Chinchillaer er nattdyr som er vant til å føre en passiv livsstil om dagen. Alle høye lyder kan skade gnageren og i sjeldne tilfeller vise seg å være dødelig for ham.
  6. Chinchilla-bur er ikke detplasser i et trekkfullt område eller i nærheten av et batteri. Overoppheting og hypotermi er like skadelig for det lille dyret. Sørg for frisk luft mens du gjør det.
  7. Pass på å kjøpe spesiell badesand i dyrebutikken. Chinchillaen trenger det.
  8. Bardet bør rengjøres minst en gang i uken.
  9. Siden chinchillaer opprinnelig lever i naturen, er de vant til å slipe tennene ved hjelp av ulike kvister. Hjemme er dette behovet fortsatt, så kjøp kjæledyrets tannslipende grener og s althjul.
  10. Et dyrs bur skal alltid ha rent og friskt vann.

Så, nå vet du hvor lenge en chinchilla lever. Vi håper du liker dette dyret og lærer å håndtere det riktig.

Anbefalt: