Trenger jeg å beskytte meg selv under graviditet: hormonelle og fysiologiske endringer i en kvinnes kropp, de nødvendige betingelsene for unnfangelse og forklaringer fra gynekologe

Innholdsfortegnelse:

Trenger jeg å beskytte meg selv under graviditet: hormonelle og fysiologiske endringer i en kvinnes kropp, de nødvendige betingelsene for unnfangelse og forklaringer fra gynekologe
Trenger jeg å beskytte meg selv under graviditet: hormonelle og fysiologiske endringer i en kvinnes kropp, de nødvendige betingelsene for unnfangelse og forklaringer fra gynekologe
Anonim

For vordende mødre og fedre er det å vente på en baby en av de mest hyggelige tidene i livet. En kvinne behandler kroppen hennes med forsiktighet. Hun prøver å følge riktig kosthold, tilbringe mye tid utendørs. Mange ektefeller er også interessert i spørsmålet: "Trenger jeg å beskytte meg selv under graviditeten?" Tross alt er partnere bekymret for at intime forhold kan skade den vordende moren og embryoet.

Tvetydig svar

Selv eksperter har ikke enighet om sikkerheten ved ubeskyttet sex under fødsel. Det er fordeler og ulemper med å gi opp prevensjon i denne perioden. Derfor er det ikke noe entydig svar på spørsmålet om det er nødvendig å beskytte deg selv under graviditet. Noen leger trorat ubeskyttede intime kontakter er farlige for vordende mor og barn, da de kan provosere frem infeksjoner. Andre hevder at i fravær av individuell intoleranse mot sæd og helseproblemer, kan gravide glemme prevensjon. Begge synspunktene er gyldige. Imidlertid bestemmer hvert par, avhengig av kvinnens velvære og karakteristika ved svangerskapsperioden, selv om det er nødvendig å beskytte seg selv under svangerskapet.

intime forhold under svangerskapet
intime forhold under svangerskapet

Noen ektefeller hevder at seksuelle forhold i en slik periode blir mer levende, og selv tegn på toksisose forverrer ikke kvaliteten på sex. Mange fremtidige foreldre glemmer kondomer, som de pleide å bruke konstant. Vi bør imidlertid ikke glemme at vordende mødre svekker immunforsvaret. Som et resultat er det høy risiko for infeksjon med candidiasis og seksuelt overførbare sykdommer. I tillegg er en kvinne i stand til å infisere en partner. I løpet av svangerskapet, på grunn av hypotermi og ignorering av hygienestandarder, kan den vordende moren utvikle betennelse i blæren. Det er ledsaget av smerte i den nedre delen av bukhinnen, hyppig utskillelse av urin blandet med blod. Sykdommen forklares av det faktum at det er små sprekker på overflaten av kjønnsorganene som mikrober kommer inn i kroppen gjennom under sex. Mange smittsomme patologier utgjør en fare ikke bare for moren, men også for embryoet.

Candidiasis under svangerskapet

Når du snakker om prevensjon under graviditet, ikke glem detsannsynligheten for en slik sykdom som trost. Vordende mødre som misbruker desserter og røkt kjøtt har et forstyrret immunforsvar.

infeksjon under graviditet
infeksjon under graviditet

Disse kvinnene får ofte diagnosen candidiasis. Mikroorganismer som er i sædvæsken til en partner, i nærvær av et gunstig miljø, slår rot i kroppen til en gravid kvinne. Infeksjon av en mann er også mulig, så den vordende moren bør være oppmerksom på helsen hennes og tilstanden til ektefellen. For å beskytte deg mot dette problemet, anbefales det å bruke kondom som prevensjonsmetode.

Superfetation

Dette fenomenet er ekstremt sjeldent. Ikke mer enn ti tilfeller er rapportert over hele verden. Superfetasjon er prosessen med befruktning som skjer i løpet av svangerskapet til embryoet. Det forklares av modning og befruktning av flere kjønnsceller i løpet av en menstruasjonssyklus. Babyer født under disse omstendighetene regnes ikke som tvillinger. Barn blir født på samme dag, men deres utvikling går på forskjellige måter. Helseproblemer hos disse babyene blir ikke diagnostisert. Frykt for superfetasjon forklarer hvorfor par spør om prevensjon under svangerskapet.

bruk av kondom
bruk av kondom

Det er svært få ektefeller som har blitt foreldre til slike barn. Men for å unngå dette fenomenet bør vordende mødre bruke prevensjon.

Beskyttelse mot tidlig graviditet

I fravær av helseproblemer kan en kvinneelske de første månedene etter unnfangelsen. Men ikke glem den høye sannsynligheten for å utvikle smittsomme patologier.

manifestasjon av blærebetennelse
manifestasjon av blærebetennelse

Svaret på spørsmålet om det er nødvendig å bruke prevensjon under svangerskapet er ja dersom den vordende moren eller hennes partner har en virussykdom. I tilfelle det ikke er fare for infeksjon, kan prevensjon neglisjeres. Men ikke glem hygienestandarder. I nærvær av infeksjoner anbefaler eksperter å bruke kondom.

Prevensjon i andre trimester

På denne tiden merker mange vordende mødre økt seksuell lyst. Noen kvinner nekter imidlertid å elske, i frykt for å skade helsen til den ufødte babyen. Trenger jeg å ta beskyttelse under graviditet? Legenes kommentarer indikerer at skade på embryoet i andre trimester er umulig, siden det er godt beskyttet av placentavev. Bruk av prevensjonsmidler er imidlertid ønskelig for å forhindre infeksjoner.

Bør jeg bruke prevensjon sent i svangerskapet?

På dette tidspunktet blir kvinnen mindre aktiv, men seksuell omgang er tillatt. I nærvær av virale patologier i det reproduktive systemet, må partnere bruke kondom. Men i fravær av infeksjonssykdommer kan du glemme prevensjon. Inntrengningen av sædvæske i kroppen til en kvinne bidrar til å lette leveringsprosessen. Faktum er at sammensetningen av sædceller inkluderer stoffer som gjør livmorhalsen mer plastisk, hjelper den med å åpne seg.

Når er det tillatt å nekte prevensjon?

Så, prevensjonsmetoder under graviditet kan neglisjeres hvis:

  1. Ventende mor har ingen helseproblemer.
  2. Medisinske undersøkelser bekrefter fravær av infeksjonssykdommer hos partneren.
  3. Kvinne la aldri merke til at hun var allergisk mot sædvæske.

I disse situasjonene vil intime kontakter bare være til fordel for en kvinne. Slik sex forsyner kroppen med stoffer som letter graviditetsperioden.

Prevensjonsmetoder under amming

Etter fødsel er mange kvinner interessert i spørsmålet om hvordan de kan unngå unnfangelse i fremtiden. Dette er perioden du bør være forsiktig med bruk av medisiner. Forebygging av graviditet mens du ammer kan gjøres på følgende måter:

  1. Produkter som ikke inneholder hormoner. Disse stoffene påvirker ikke babyens kropp.
  2. Barrieremetoder for beskyttelse. De er trygge, endrer ikke sammensetningen av melk og kan brukes umiddelbart etter levering. Hvis en kvinne velger diafragma som prevensjonsmiddel, bør hun konsultere en spesialist.
  3. diafragma som prevensjonsmetode
    diafragma som prevensjonsmetode

    Under undersøkelsen vil legen bestemme dybden på skjeden og dens form. Disse indikatorene endres etter levering. Derfor må blenderåpningen velges basert på de nye parameterne.

  4. Prevensjonsmidler som inneholder progesteron. Disse stoffene påvirker ikke laktasjonsprosessen og forårsaker ikkeplager hos barn.
  5. Bruk av spiralen er også mulig under amming. Introduksjonen deres gjøres best 6-7 uker etter levering. Under amming forårsaker ikke slike stoffer ubehag og blødning hos kvinner. I nærvær av en infeksjon, bør spiralen kasseres til fullstendig gjenoppretting.
  6. Sterilisering. Metoden brukes både for kvinner og for det sterkere kjønn. Men det bør huskes: konsekvensene av denne metoden er irreversible. Hvis ektefellene bestemmer seg for det, må de vite sikkert at de ikke lenger vil ha barn.

Naturlig prevensjonsmetode under amming anbefales ikke. På dette tidspunktet har ikke kvinner regelmessige månedlige blødninger. Dette betyr at det er umulig å fastslå når modningen av kjønnscellen skjer. Bruk av p-piller under amming er også uønsket.

hormonell prevensjon
hormonell prevensjon

Denne metoden påvirker helsen til mor og baby negativt. Midlertidig avholdenhet fra sex er en annen prevensjonsmetode under graviditet. Men ikke alle er klare til å gi opp seksuell omgang i lang tid.

Anbefalt: