Flatazor kattemat: funksjoner, sammensetning, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Flatazor kattemat: funksjoner, sammensetning, anmeldelser
Flatazor kattemat: funksjoner, sammensetning, anmeldelser
Anonim

Flatazor kattemat finnes ikke ofte i dyrebutikker. Denne typen tilberedt mat for dyr har ennå ikke blitt utbredt i Russland. Så det må bestilles på nett. Vi vil prøve å forstå produktets sammensetning og rekkevidde, snakke om fordeler og ulemper, og også gi tilbakemeldinger fra veterinærer og katteoppdrettere.

Matfunksjoner

Flatazor feed er produsert av Sopral S. A. (Frankrike). Dette selskapet har produsert tilberedt mat til dyr i mer enn 50 år. Produktet er laget på det mest moderne utstyret og er utsatt for en meget delikat varmebehandling. Dette lar deg lagre alle nyttige stoffer i granulene. Hele produksjonsprosessen foregår i et vakuummiljø, som eliminerer inntrengning av skadelige mikrober i maten.

Sorpal S. A. sluttet å bruke soya og mais. Disse ingrediensene gir ingen fordel for katter. Produsenttilsetter heller ikke GMO, fargestoffer eller kunstige stoffer til fôret for å forbedre smak og lukt.

Flatazor kattemat tilhører premiumklassen. Produkter i denne gruppen utmerker seg ved et høyt innhold av kjøtt og en redusert andel innmat, samt tilstedeværelsen av nyttige næringsstoffer. Dette er en komplett kattediett som ikke krever ekstra næring.

Komplett kattemat
Komplett kattemat

Ingrediensanalyse

La oss analysere sammensetningen av maten "Flatazor" på eksemplet med et produkt for mating av kattunger. På pakken med granulat finner du kun en liste over ingredienser. Deres prosentandel er ikke angitt. Derfor vil vi kun vurdere formålet med hver av komponentene:

  1. Dehydrert kjøtt og fisk. En god proteinkilde av ganske høy kvalitet.
  2. Gluten. Vegetabilsk protein er ikke den beste kvaliteten. Kan forårsake allergier og fordøyelsesproblemer.
  3. And og animalsk fett. Brukes som energikilde.
  4. Fisk organoliserer. Styrker immunforsvaret og er avgjørende for god pelstilstand.
  5. Linfrø. Danner beskyttende slim på veggene i magen.
  6. Sukkerbetemasse. Stimulerer intestinal perist altikk.
  7. Eplepektin. Forbedrer absorpsjonen av næringsstoffer og normaliserer mikrofloraen i mage-tarmkanalen.
  8. Eggpulver. Den inneholder lecitin, som er nødvendig for normal funksjon av nervesystemet.
  9. Vegetabilsk olje. Metter kroppen med gunstige Omega-3-syrer og bryter ned dårlig kolesterol.
  10. Marines alt. Styrker tenner og klør.
  11. Taurine. En essensiell aminosyre som ikke kan dannes av seg selv i dyrekroppen.
  12. Yucca-ekstrakt. Reduserer lukten av ekskrementer.

Produktet inkluderer også spiret hvete. Men fordelen med denne ingrediensen for katter er ikke bevist. Produsenten angir ikke hvilke planteekstrakter og konserveringsmidler som finnes i maten.

Vi kan konkludere med at denne maten tilhører premiumklassen, siden den inneholder gode kilder til animalsk protein, samt nyttige plantekomponenter. Imidlertid gir produsenten ufullstendig informasjon om sammensetningen, så det er vanskelig å bedømme sikkerheten og kvaliteten til individuelle ingredienser.

Fordeler og ulemper

Flatazor kattemat har mange fordeler. Følgende fordeler med dette produktet kan skilles ut:

  1. Bredt utvalg. Du kan velge mat til dyr i ulike aldre, samt medisinsk ernæring.
  2. Et stort antall urteingredienser. Dette beriker kroppen med vitaminer og fiber.
  3. Bruk av dehydrert kjøtt. Denne ingrediensen er en sunn proteinkilde.
Kjøtt er en kilde til animalsk protein
Kjøtt er en kilde til animalsk protein

Men produktet er ikke feilfritt. Ulempene med feeden inkluderer følgende:

  1. Mangler informasjon om enkelte ingredienser. Det er ikke kjent hvilke konserveringsmidler og ekstrakter produsenten bruker.
  2. Mangel på hermetikk og poser i køen. Produsenten produserer kun tørrfôr. Men mange katter foretrekker detvåtmat.
  3. Lav tilgjengelighet. For tiden distribueres denne maten hovedsakelig gjennom nettbutikker.

Mange oppdrettere tilskriver den høye prisen på Flatazor kattemat til minusene. Kostnaden for en pakke med tørre granulat som veier 3 kg er fra 1200 til 1700 rubler. Denne maten er førsteklasses, men i pris lik super premium mat.

sortiment

Flatazor kattematlinje inkluderer følgende produktserie:

  • Rent liv for katter.
  • Protect.
  • Croctail.

Deretter skal vi se nærmere på egenskapene til denne typen kattemat.

Rent liv for katter

Denne serien inkluderer forskjellige typer komplette feeds. De er beregnet på daglig ernæring av katter. Produsenten tilbyr følgende typer produkter:

  1. Pure Life Cats Kitten. Dette er kattemat. Maten er rik på fruktingredienser. Det bidrar til å styrke immunforsvaret hos babyer og lette fordøyelsen. Dette produktet kan også gis til drektige og diegivende katter.
  2. Pure Life Cats Voksen. Fôret er beregnet på voksne kjæledyr. Sammensetningen fremmer sunn hud og pels.
  3. Pure Life Cats Sterilized. Dette er mat for steriliserte dyr. Den inneholder ingredienser som fremmer metthetsfølelse, forhindrer vektøkning og nyrestein.
  4. Pure Life Cats Sterilized 8+. Fôret anbefales for fôring av eldre steriliserte kjæledyr (over 8 år). Det forhindrer ikke bare dannelsen av steiner og utviklingen av fedme, men styrker også immunforsvaret.system i aldrende dyr.
Mat for steriliserte katter
Mat for steriliserte katter

Protect

Protect-linjen inkluderer medisinert mat. Utvalget inkluderer følgende produkter:

  1. Urin. Diettfôr for kjæledyr som lider av urolithiasis. Slik mat er spesielt nyttig for steiner av smittsom opprinnelse.
  2. Dermato. En komplett diett for kjæledyr med problematisk hud og dermatologiske sykdommer.
  3. Fedme. Maten er laget for å mate katter med overvekt.
Medisinsk mat "Flatazor Urinary"
Medisinsk mat "Flatazor Urinary"

Fôr i denne serien skal ikke gis til friske dyr. Medisinsk ernæring kan kun foreskrives av veterinær i henhold til indikasjoner.

Croctail

Croctail er en kornfri mat. De passer for katter med allergi mot frokostblandinger. I tillegg inneholder alle produktene i denne linjen prebiotika.

Utvalget av Croctail-serien er ganske mangfoldig. Denne linjen inkluderer følgende produkter:

  1. Crocktail kattunge. En komplett diett for kattunger, drektige og diegivende katter.
  2. Crocktail voksen med fjærkre og grønnsaker. Produkt med kalkun og grønnsaker for voksne dyr. Hjelper med å fjerne hårballer fra magen.
  3. Crocktail Voksen med Tyrkia. Mat for voksne kjæledyr med tre typer fjærfe og svinekjøtt.
  4. Crocktail voksen sterilisert med kylling. Fôr med kylling til steriliserte katter. Hjelper med å normalisere surheten i urinen.
  5. Crocktail voksen sterilisert med fisk". Mat for kastrerte dyr. Inneholder 4 % fiskeprotein.
  6. Crocktail voksen sterilisert 8+. Ernæring med fiskeolje for eldre steriliserte katter. Hjelper med å normalisere kolesterolnivået.
  7. Crocktail voksen stor rase. Dette fôret er designet for kjæledyr av store raser. Hjelper med å støtte hjertefunksjonen hos overvektige katter.
  8. Croctail Senior. Redusert proteindiett for eldre katter.
Fôrserien "Croctail"
Fôrserien "Croctail"

Ekspertmening

Anmeldelser av veterinærer om Flatazor kattemat er ikke alltid positive. Eksperter mener at noen av ingrediensene i produktet er langt fra det naturlige kostholdet til dyr. For eksempel er ikke erter og hvete de beste kildene til karbohydrater for katter. Ifølge veterinærer inneholder maten få nyttige tilsetningsstoffer.

Samtidig understreker veterinærene fordelene med fôret. Dette er et ganske høyt proteininnhold, tilstedeværelsen av vitaminer og mineraler i sammensetningen, samt tilstedeværelsen i utvalget av spesiell medisinsk ernæring.

Dyreeieres mening

Flatazor kattematanmeldelser er sjeldne. Dette merket er fortsatt ikke mye brukt i vårt land. En positiv mening om produktet har utviklet seg blant eierne av steriliserte katter. Etter å ha byttet til denne typen mat, sluttet dyrene å gå opp i overvekt, fordøyelsen og pelskvaliteten ble forbedret.

Katteoppdrettere merker seg imidlertid at det noen ganger ikke er lett å overføre dyr til Flatazor tørrgranulat. Kjæledyr er ikke alltidspis gjerne dette produktet, siden det ikke har en utt alt appetittvekkende lukt. Derfor bør slik mat introduseres i kostholdet gradvis, blande en liten mengde granulat daglig med den vanlige maten.

Anbefalt: