Speil med innvendig belysning: fordeler og ulemper, funksjoner

Innholdsfortegnelse:

Speil med innvendig belysning: fordeler og ulemper, funksjoner
Speil med innvendig belysning: fordeler og ulemper, funksjoner
Anonim

Speil med innvendig belysning har allerede etablert seg godt i hjemmene våre. Kanskje det er vanskelig å finne et rom der de ikke er i det hele tatt. Og den som minst en gang "prøvde" en speiloverflate med bakgrunnsbelysning, vil neppe nekte det. De mest populære speilene med innvendig belysning for bad og sminke. Men hvis et sminkespeil i utgangspunktet kan være hva som helst, må det for et bad, som for et rom med høy luftfuktighet, ikke bare være av god kvalitet, men også fuktbestandig.

Pros

  • Takket være speilet med innvendig belysning på badet vil det ikke samle seg kondens på det, da selv de svakeste lampene fortsatt vil varme opp overflaten.
  • Ved hjelp av innvendig belysning på en speilflate kan du lage ekstra belysning i et lite rom.
  • Ytterligere belysning gjør det lettere å legge perfekt sminke, samt barbering og andre hygieneprosedyrer.
  • Speil medinnvendig belysning spiller også en dekorativ rolle. Den passer perfekt inn i nesten ethvert interiør. Og ved hjelp av flere av disse speilene kan du lage interessante lysløsninger i form av korridorer, tunneler og lignende.
Speil med innvendig belysning til badet
Speil med innvendig belysning til badet

Ulemper

  • Badespeil av dårlig kvalitet varer ikke lenge. Speil med intern LED-belysning ruster raskt under fuktige forhold.
  • Blindende lys. Når du kjøper, gi preferanse til modeller med et mykt, jevnt lys som ikke legger press på øynene.

Så, hvis det ikke er spesielle krav til et kosmetisk speil, må, som nevnt ovenfor, valget av et baderomsspeil behandles mer ansvarlig.

Internt opplyst baderomsspeil

Baderomsmodeller med innvendig belysning kan enten være frittstående eller med skap som har innebygde lamper.

Oftest produseres disse alternativene komplett med LED-lamper eller bånd. Fordelen med tapen er at den ikke gir blendende lys som treffer øynene, og samtidig ikke forvrenger bildet.

Det er ganske naturlig at et speil med innvendig belysning ikke kan være billig, siden for mange teknologiske prosesser må følges i skapelsen og kun materialer av høy kvalitet må brukes. Badet anses å være et område med høy luftfuktighet, og varene som brukes der er underlagt økte krav.

Speil med innsideLED bakgrunnsbelysning
Speil med innsideLED bakgrunnsbelysning

modeller av baderomsspeil

  • Med en hylle. I slike modeller er speilet kombinert med en glass- eller speilhylle, vanligvis under den reflekterende overflaten eller på sidene. Dette er den mest populære speilmodellen med innvendig belysning. Kundeanmeldelser av slike modeller er nesten alltid positive, fordi de passer perfekt inn i ethvert interiør uten å rote det opp. De kan være absolutt hvilken som helst form, men oftest er de fortsatt rektangulære. Bakgrunnsbelysningen kan installeres både på den øvre kanten av speiloverflaten og rundt hele omkretsen.
  • Med garderobe. Slike speil er oftest installert over servanten. Den mest populære modellen, når speilet er også dørene til skapet. Men det finnes også modeller med reflekterende klut innebygd i skapet. Slike alternativer er veldig praktiske, da de lar deg skjule gjenstander fra nysgjerrige øyne som ikke er ment for nysgjerrige øyne. Skap kan ha hvilken som helst form, inkludert hjørner. Belysningen både inne i skapet og utsiden er kombinert - LED-lamper er installert inne i skapet, og en LED-stripe går langs omkretsen av den ytre overflaten. Hvis det er et stort antall lamper, er det bedre å ha separate ledninger på badet.
Speil med intern belysningsgjennomgang
Speil med intern belysningsgjennomgang

Typer brytere

Avhengig av modell kan speilet ha enten en vanlig bryter plassert på overflaten, eller fjernkontroll på og av. Dyrere alternativer med innebygd belysning har en berøringsbryter,som utløses av håndbevegelse. Men slike modeller er ikke spesielt praktiske for bad, dessuten når kostnadene deres 100 000 rubler.

Men å velge riktig baderomsspeil er ikke nok. Du må fortsatt installere den riktig.

Speil med innvendig belysning på bad
Speil med innvendig belysning på bad

Installasjonskrav

  • Installer et speil med innebygd belysning slik at det reflekterer ikke bare hodet, men også overkroppen til en stående person, i det minste opp til skuldrene.
  • Velg en modell på en slik måte at lampen lyser opp personen som står foran den, og ikke en reflekterende overflate
  • Lamper plassert rett foran øynene dine vil forvrenge bildet og blinde deg. Velg alternativer der bakgrunnsbelysningen er plassert enten rundt omkretsen eller over øyehøyde. Denne regelen gjelder ikke bare for valg av modell, men også for metoden for montering av speilet på badet.
  • Hvis du vil skape en koselig atmosfære på badet, bruk lamper som gir varmt lys. Hvis du tvert imot trenger å se alle detaljene i bildet, vil kaldt lys passe deg.
  • Når du installerer speilet, pass på at ledningene ikke kommer i kontakt med vann. Til dette er det spesielle korrugeringer på salg som er gjemt i veggen.
  • Alle lamper må designes spesielt for rom med høy luftfuktighet. Disse armaturene er merket med IP>67 (fuktbeskyttelsesindeks).
Opplyst baderomsspeil
Opplyst baderomsspeil

Konklusjon

Å kjøpe et speil med innebygd belysning er akkurat tilfellet når du ikke trenger å spare. Et speil av dårlig kvalitet kan forårsake ikke bare brann, men også andre beklagelige konsekvenser. Når du kjøper, må du alltid sjekke alle etikettene for å forsikre deg om at den er spesielt beregnet for våtrom.

I tilfeller der du absolutt ikke har noen ferdigheter innen elektrisk installasjon, er det bedre å overlate installasjonen av et speil til en profesjonell. Husk at gjerrigen betaler to ganger!

Anbefalt: