Hvorfor elsker katter valerian? Hvordan virker valerian på katter?
Hvorfor elsker katter valerian? Hvordan virker valerian på katter?
Anonim

Enhver bevisst borger er informert om de helbredende egenskapene til valerian. Siden antikken har det vært kjent at denne urten har en beroligende og avslappende effekt på mennesker. Av en eller annen grunn er imidlertid katter spesielt tiltrukket av lukten. Mange vil sikkert være interessert i hvorfor katter elsker valerian og hvordan det påvirker dem. I artikkelen vil vi prøve å svare på disse og mange andre spørsmål angående lodne kjæledyr og det nevnte gresset, som har mer enn 200 arter i familien.

hvorfor elsker katter valerian
hvorfor elsker katter valerian

Grunnen til at katter liker valerian

Det er merkelig at aromaen og smaken av valerian beroliger en person, og opphisser katter, og noen ganger til og med forårsake eufori. Faktisk er hun et stoff for våre mindre brødre. Du bør finne ut hvordan ekstraktet av denne planten påvirker kjæledyr:

  1. Katten begynner å oppleve eufori, faller inn i en fullstendig utilstrekkelig tilstand, som ligner på hypnose.
  2. Et karakteristisk tegn på hvordan valerian virker på katter er et dyrbegynner å løpe meningsløst rundt i leiligheten uten å merke noen hindringer.
  3. Noen ganger ser berusede dyr bare inn i øynene til eierne eller på et tidspunkt, som om de sover med øynene åpne.
hvordan virker valerian på katter
hvordan virker valerian på katter

Zoologenes antagelser: teorien om sexferomoner

Katter er ganske mystiske skapninger. Når du ser på oppførselen deres, tenker du noen ganger at det var de som temmet en person, og ikke omvendt. Når det gjelder valerian, foreslår forskere, zoologer, flere årsaker til en slik avhengighet. Den første er at infusjonen virker på dyr som et afrodisiakum. Denne teorien støttes av det faktum at små kattunger under seks måneder ikke reagerer på noen måte på valerian, mens modne individer faller fra aromaen til en tilstand som grenser til galskap. Roten til planten inneholder enzymer som lukter som kjønnshormonet til et kattedyr som er klar til å avle.

Teorier om forskere: dyrene selv vet hvordan de skal behandle plager

Betydningen av den andre teorien fremmet av zoologer om samspillet mellom katter og valerian, er at dyr som bruker bladene til planten behandler sykdommer assosiert med mage-tarmkanalen. Det er vanskelig å utfordre det, fordi hver person som har en representant for kattefamilien hjemme har sett mer enn en gang hvordan de, som går ut på gaten, prøver å finne og tygge noen urter. Forresten, det har blitt lagt merke til at katter i det vanlige livet (når ingenting plager dem) er praktisk t alt likegyldige til bladene til en plante, men hvis de klarer å nå denrøtter - konsekvensene av rus med naturlige feromoner er gitt.

hva skjer hvis du gir en katt valerian
hva skjer hvis du gir en katt valerian

Piller eller dråper: hva foretrekker kjæledyret ditt?

Merkelig, men å dømme etter observasjoner av kjæledyr, kan vi konkludere med at katter elsker valerian av en eller annen grunn bare i form av dråper. Disse skapningene ignorerer tablettene fullstendig, og viser ingen oppmerksomhet til dem. Dessuten vil ikke alle eiere fritt kunne "skyve" en pille inn i et sykt kjæledyr. Som regel vil katter ikke ta medisiner og viser til og med aggresjon hvis de får tvangsmedisiner som de synes er ekle.

Når det gjelder spørsmålet om hvorfor katter elsker valerian i form av dråper, viser det seg at det ikke er noen hemmelighet, fordi de aromatiske dampene som slippes ut av plantens oljer fra bladene tiltrekker dyret. I dråper er slike lukter lett merkbare, man kan til og med si at de er tydelig merkbare: de er fullstendig underlagt menneskets luktesans, men i form av damper har de ingen effekt på oss. Forresten, det er dråpene som er laget på grunnlag av plantens naturlige oljer, mens tablettene inneholder en enorm mengde urenheter. Ikke rart de sier at katter er som en naturlig tester som lett kan skille kvalitetsprodukter fra de som ikke kan skryte av slike egenskaper.

er valerian for katter skadelig eller ikke
er valerian for katter skadelig eller ikke

Om fordeler og ulemper

Sikkert hver av leserne vil være interessert i følgende:

  1. Hva skjer hvis du gir valerian til en katt?
  2. Hvilke fordeler kan tas,bruker du en infusjon på kjæledyret ditt?

Først må du forstå at valerian er et stoff som ikke bør brukes for moro skyld eller for eksperimentets skyld. Og for det andre ville det være nyttig å huske at valerian virker på katter som et stoff, spennende nervesystemet og slår ut ditt elskede kjæledyr fra den vanlige livsrytmen. Veterinærer kan anbefale å gi dette legemidlet som et forebyggende tiltak eller behandling for visse sykdommer hos lodne kjæledyr:

  1. Behandling av mage-tarmkanalen.
  2. Limpe symptomer assosiert med hjerte- og sirkulasjonssykdommer.
  3. Infusjoner anbefales for kjæledyr som lider av skjoldbrusksykdommer.
  4. Erfarne eksperter er enige om at infusjon av vendelrot kan lindre tilstanden til et kjæledyr som lider av sykdommer i hornhinnen.

Likevel får katters reaksjon på valerian deg til å lure på om den har negative egenskaper? Ut fra studiene som er utført, er dråper basert på denne urten et narkotisk middel, og for noen kjæledyr et hallusinogent stoff. Katter blir vant til det på samme måte som mennesker. Det er derfor du ikke bør la deg rive med, ha det gøy med dyret ved hjelp av narkotika, se på hans upassende oppførsel. En overdose av stoffet kan føre til hjerneslag eller hjerteinfarkt hos et kjæledyr.

hvorfor gir katter valerian
hvorfor gir katter valerian

Er valerian-piller skadelige eller ikke for katter?

Mange er klar over den narkotiske effekten av valerian på dyrog tror at pillene vil være mindre farlige for kjæledyr. Derfor virker spørsmålet som interesserer katteeiere ganske naturlig og passende: hva vil skje hvis du gir valerian til kjæledyret ditt i form av tabletter? Svaret er utvetydig: Ikke i noe tilfelle bør du gi valeriantabletter til katter. Saken er at preparatet bare inneholder en fjerdedel valerian, og resten av ingrediensene er syntetiske. De kan forårsake allergier, noe som kan føre til at et kjæledyr dør. I tillegg, før du gjør noe og prøver å behandle dyret selv, er det nødvendig å besøke kontoret til en veterinær som vil svare kompetent på spørsmål om hvorfor katter elsker valerian og om de skal gi dem det.

hvorfor elsker katter valerian
hvorfor elsker katter valerian

avslutningsvis

Jeg vil gjerne håpe at hver person som bestemmer seg for å ha en kjærlig venn vil være ansvarlig og forståelsesfull. Først av alt er en slik tilnærming nødvendig fordi en skapning som er anskaffet i en familie eller plukket opp på gaten er i live. Han trenger fullverdig omsorg, noe som er umulig uten en klar forståelse av hva som er mulig for et dyr og hva som er kategorisk kontraindisert. Hvorfor katter får valerian og hvorfor utsletteksperimenter med det er farlige, prøvde vi å fortelle i dagens artikkel. Derfor, før du utsetter et kjæledyr for effekten av et stoff, må du være sikker på at et slikt stoff vil tjene til det gode.

Anbefalt: