Konvolutt med vindu - stilig og attraktiv

Innholdsfortegnelse:

Konvolutt med vindu - stilig og attraktiv
Konvolutt med vindu - stilig og attraktiv
Anonim

Hva slags kommunikasjonsmetoder bruker folk i dag: e-post, endeløse SMS, fakser, mange sosiale nettverk. Det ser ut til at et vanlig brev plassert i en konvolutt med et vindu (eller uten det) kan bli glemt for alltid. Men livspraksis viser at det er for tidlig å avvise denne typen kommunikasjon. Forretnings- og personlig korrespondanse, sending av dokumenter klarer seg ikke uten en god gammel papirkonvolutt.

Historie

En spesifikk konvolutt for å sende papirer - dette er definisjonen på en konvolutt. Menneskeheten skylder sitt utseende på slutten av det nittende århundre til den engelske papirhandleren fra Brighton - Mr. Brewer. En romantisk legende sier at "klærne" for skriving dukket opp på grunn av det presserende behovet for noen vindfulle personer for å skjule korrespondanse med elskere for ektemenn.

vinduer konvolutter størrelser
vinduer konvolutter størrelser

Konvolutten med vindu for postsending dukket opp mye senere. Det er hull i form av et rektangel med avrundede hjørner, men en streng geometriskfiguren ser mer estetisk ut.

Utvalg av produkter

Alle pakker er delt inn i grupper etter flere hovedegenskaper:

  • som tiltenkt:
  • format (størrelse):
  • forseglings alternativ:
  • design på forsiden - en konvolutt med eller uten vindu;
  • tilstedeværelse av et trykt adresserutenett;
  • ventilplassering og form;
  • etter papirtype.

Til tross for det betydelige mangfoldet, utfører de én funksjon - sikkerheten til innholdet, beskyttelsen av meldingen mot uønsket lesing av tredjeparter.

Bruk

Samtidig brukes konvolutten med vindu ganske mye:

  • for videresending av e-post;
  • dokumentlagring;
  • distribusjon av moteprodukter;
  • plateemballasje;
  • liknende poser for små bulkvarer (som krydder eller plantefrø).

Størrelsen på det gjennomsiktige området kan være forskjellig. For disker er emballasje laget med runde, nesten hele størrelsen på den ene siden, plastinnsatser. Dette lar deg se innholdet uten å åpne.

konvolutt med gjennomsiktig vindu
konvolutt med gjennomsiktig vindu

For porto kan en konvolutt med gjennomsiktig vindu ha forskjellige størrelser. Men for alle er anbef alt hullstørrelse 4,5x9 cm, og det er regler for plasseringen på pakken. De avhenger av formatet på konvoluttene i vinduet. Margstørrelser (med standard vinduslayout):

  • for DL (110x220), C5 (162x229), C65 (114x229) - minst 1,5cm fra nedre og høyre kant;
  • på C4-konvolutter (229x324) - 5 cm på toppen og 1,5 cm til høyre.

Produsenter produserer slike produkter der hullet kan plasseres i hvilken som helst del av forsiden. Innrykk fra kanten av konvolutten på 1,5-2 cm er observert. Det er pakker med store panoramavinduer - de tjener mer til reklameformål.

Konvolutten med et vindu er flott for reklameprodukter for masseutsendelser. I slike konvolutter kan du sende forretnings- og bedriftskorrespondanse. Invitasjoner eller gratulasjonsmeldinger ser spektakulære ut, med fargerike tegninger i stedet for gjennomsiktige vinduer.

Dette er interessant

Studien av eldgamle kulturer avslørte et merkelig faktum. Det viser seg at folk i det tredje årtusen f. Kr. var opptatt av å beholde korrespondansehemmelighetene. De ressurssterke assyrerne tenkte å legge enda et lag med leire oppå hovedteksten på en leirtavle, navnet på mottakeren var skrevet på den. Deretter ble nettbrettet brent på nytt, og et slags deksel ble oppnådd. Mottakeren brøt den og kunne bare lese meldingen adressert til ham.

Bjørkebark i det gamle Russland servert i stedet for papir. Meldingene ble brettet, bundet med et bånd med adressen til mottakeren.

Og begrepet hastebrev har vært kjent siden det attende århundre. For å betegne det ble små fuglefjær plassert under voksforseglingen.

På det nittende århundre brukte britene fargede konvolutter for forskjellige ukedager.

konvolutt med vindu
konvolutt med vindu

Formen for moderne postkort ble foreslått av tyskerenGeneralpostmester Heinrich von Stefan. Han påpekte ulempen med vanlig skrift, som ikke var preget av enkelhet og korthet. Det var fra hans innlevering at de første postkortene dukket opp i 1869.

Konvolutten med vinduet er sannsynligvis oppfunnet av noen lat. Å skrive et uendelig antall adresser når du sender reklameprodukter er en kjedelig oppgave. I tillegg til å spare tid, elimineres også vedleggsfeil – det er rett og slett umulig å forvirre adressaten.

Anbefalt: