Nyttig aktivitet for gravide - gymnastikk, yoga, vannaerobic

Innholdsfortegnelse:

Nyttig aktivitet for gravide - gymnastikk, yoga, vannaerobic
Nyttig aktivitet for gravide - gymnastikk, yoga, vannaerobic
Anonim

Klasse for gravide er en viktig del av forberedelsene til fremtidig fødsel, og viktigst av alt - den første måten å opprettholde helsen til mor og barn. Hver kvinne under graviditet både venter og frykter dagen da barnet hennes skal bli født. Tross alt vet hun fra sine venner og bekjente at fødsel er en ekstremt smertefull og ubehagelig prosess. Dessuten er det mange historier om hvor traumatiske de var for mor og baby.

For å overvinne denne frykten, få selvtillit og gjøre fødselsprosessen så enkel som mulig, ble kurs for vordende mødre oppfunnet der du kan bli kjent med hovedtypene av pust og lære riktige pusteøvelser, lære hvordan du effektivt presser og slapp av for å lindre smerte, utvikle muskler mage, perineum og bekken.

aktivitet for gravide
aktivitet for gravide

Hva skal jeg velge?

I dag er utvalget av klasser enormt, men 1-2 kurs vil være nok for en fremtidig mor. For det første, fordi som forberedelse til fødselen av en baby, vil det mest sannsynlig mangle tid,tross alt må du utstyre barnehagen, skape en trygg atmosfære hjemme og kjøpe en haug med barneting. For det andre må vi ikke glemme riktig hvile og god søvn, fordi dette vil påvirke både mors velvære og babyens helse. Fødsel bør tilnærmes uthvilt, så la oss se hva som er det beste å gjøre først?

School of Future Motherhood

En spesiell teoretisk leksjon for gravide kvinner, vil forberede seg på fødsel og utseendet til et barn i huset. Disse kursene vil fortelle deg:

  • om ernæring og atferd under graviditet;
  • om varslere om fødsel og rier (hvordan de skjer, hva du skal gjøre, hvordan du skal oppføre deg og hvor du skal ringe hvis fødselen har begynt);
  • om medgift til mor og baby (spesielt hva du skal ta med deg til sykehuset og hva som skal være hjemme etter hjemkomst med babyen);
  • om førstehjelpsskrinet, tillatte og nødvendige medisiner til barnet, om kosmetikk til barn (pulver, kremer, bleier);
  • om amming;
  • om kunstig fôring og komplementær mat;
  • om mulige sykdommer blant spedbarn, deres symptomer og forebygging av deres forekomst.
kurs for vordende mødre
kurs for vordende mødre

De nevnte tipsene til vordende mødre vil være spesielt nyttige hvis du har et første barn. Når du vet det grunnleggende om å ta vare på og håndtere et barn, vil du rolig forvente fødselen hans og vil møte mindre vanskeligheter på grunn av uvitenhet. Selvfølgelig kan du lese om dette i den spesialiserte litteraturen, men fortsatt konsultasjon av en kompetent barnelege og evnen til å løse alle internetvil vil være mer nyttig.

Det handler om teori. Og hva slags praksis er nødvendig for en kvinne "i posisjon"?

Svømming

Kurs i basseng for gravide er en av de tryggeste i stillingen, siden det ikke er risiko for fall, forstuinger og skader. Samtidig er vannaerobic eller svømming bare tillatt i en sunn tilstand uten komplikasjoner, så det er bedre å konsultere en gynekolog først, bare han vil fortelle deg hva som er nyttig for gravide kvinner.

Den sikreste svømmestilen er vanlig crawl eller ryggcrawl. Husk at klasser i bassenget for gravide ikke er en idrettsolympiade, pust jevnt, ikke overanstreng deg og ikke glem å hvile. Nå er din maksimale svømmedistanse 150-200 meter. Ved den første følelsen av tretthet kan du ligge på ryggen og bare ligge på vannet, og slappe av de spente musklene i rygg, armer og ben. Du kan gjøre svømming enklere med spesielle svømmebrett.

Hvis du elsker å dykke, nyt denne nytelsen. Dette vil hjelpe deg å lære å kontrollere pusten, noe som er veldig nyttig under fødsel. Det antas forresten at en kvinne som kan holde pusten lenge, har en lettere fødsel.

klasser i bassenget for gravide
klasser i bassenget for gravide

Aqua aerobic

For de som ikke kan svømme eller er redde for overdreven anstrengelse, er vannaerobic for gravide oppfunnet. Dette er øvelser som utføres som i vanlig aerobic (som løping, gåing, elementer med manualer, svømmebrett), kun pågrunt dyp.

Hvor bra er svømming og vannaerobic for gravide? For det første forbedres helsen til en kvinne - metabolisme, hjertets arbeid, sirkulasjonssystemet forbedres, blodtrykket forbedres. For det andre er dette et garantert alternativ for vektkontroll og evnen til å bli kvitt de hyppige konsekvensene av graviditet - strekkmerker og åreknuter, fordi vannet masserer huden forsiktig. For det tredje reduseres belastningen på leddene, og spesielt ryggraden, som er under enorm belastning på grunn av den raske vektøkningen til barnet. For det fjerde utvikles en spesiell pusteteknikk for å hjelpe med å overvinne sammentrekninger, forsøk og fødsel med større letthet.

Til slutt bedres humøret til en gravid kvinne, og dermed babyen hun venter.

vannaerobic for gravide
vannaerobic for gravide

Yoga for graviditet

Som for svømming, må yoga for gravide kvinner, hvis klasser kan gi både fordel og skade, avtales strengt med gynekologen som observerer deg. Yogatrening anbefales ikke:

  • i risiko for spontanabort;
  • med livmorhypertonicitet;
  • med placenta previa;
  • for hypertensjon eller hypoksi;
  • med toksikose i andre halvdel av svangerskapet;
  • for anemi;
  • for sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
  • i første og siste trimester av svangerskapet.
yoga for gravide
yoga for gravide

Etter å ha fått legens tillatelse, kan du begynne å trene. Hvis du praktiserte yoga før graviditet og er flytende i teknikken,Du kan fortsette å studere på egenhånd hjemme. Hvis dette er en ny hobby for deg, er det bedre å starte med hjelp av en instruktør. Enda bedre, begynn å trene før graviditeten slik at kroppen får tid til å forberede seg på slike tunge belastninger.

Selvfølgelig har yoga for gravide store fordeler:

  • øker elastisiteten til muskler og leddbånd ved fødsel;
  • styrker ryggraden;
  • en spesiell pusteteknikk er under utvikling, ved hjelp av denne kan rier og fødsel i stor grad lettes;
  • akselererer restitusjonsprosessen etter fødsel.

I tillegg kan du ved hjelp av spesielle øvelser endre feil presentasjon av babyen i livmoren, endre livmortonen og unngå mange vanskeligheter under fødselen.

Graviditetstrening

Fitness betyr kurs for vordende mødre med fitball (stor ball), øvelser fra stilling, sittende eller liggende, samt gange. Alle er utformet for å forbedre tøying og muskelfunksjon og er tillatt for nesten alle, bortsett fra tilfeller av alvorlige abnormiteter under svangerskapet.

hva er bra for gravide
hva er bra for gravide

Hvordan øve?

Reglene for fysisk aktivitet for gravide er de samme som for ikke-gravide:

  • trening om morgenen;
  • ikke gjør dem på tom mage og umiddelbart etter å ha spist;
  • kle deg i lette pustende klær for å unngå fare for overoppheting og besvimelse, bruk komfortable sko;
  • ikke tren på glatt gulv (helst på en gummimatte) for å eliminere risikoenskade;
  • ikke overarbeid.
tips til vordende mødre
tips til vordende mødre

Hva skal man ikke gjøre?

Hvilken aktivitet er forbudt for gravide kvinner i enhver helsetilstand og i alle trimester? Det er strenge forbud mot:

  • ridning;
  • vannaktiv sport - surfing, vannski, turer;
  • dykking (på grunn av fare for oksygen sult);
  • langdistanseløping;
  • vintersport (ski, skøyter, snowboard);
  • sykling;
  • deep bends and backbends;
  • hopping (inkludert dykking i vann fra en høyde), plutselige bevegelser.

Husk det viktigste! Trening er bare bra i moderate mengder og vil være til nytte for deg og babyen din hvis du nærmer deg det med omhu.

Først, ta kontakt med legen din, få hans godkjenning til å utøve denne eller den sporten.

For det andre, gjør kun øvelser som er tillatt for gravide, ikke løp maraton og erobre fjelltopper, aktivitet skal være rolig og trygg.

For det tredje, ikke overarbeid deg selv, ta en pause ved den første følelsen av tretthet eller uvelhet.

For det fjerde er et sunt kosthold en integrert del av all fysisk aktivitet, enten det er trening eller svømming, så spis mer vitaminer, ferske grønnsaker og frukt, kjøtt og fisk, mindre karbohydrater, fett (søt brus og hamburgere det) er bedre å ekskludere fra dietten).

Og selvfølgelig skal du alltid ha tid til et godtgod søvn, for alle de søvnløse nettene ligger foran deg!

Anbefalt: