Engelsk revehund: bilde, rasebeskrivelse, standard, innholdsfunksjoner, eieranmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Engelsk revehund: bilde, rasebeskrivelse, standard, innholdsfunksjoner, eieranmeldelser
Engelsk revehund: bilde, rasebeskrivelse, standard, innholdsfunksjoner, eieranmeldelser
Anonim

Engelske revehunder er sterke hunder tilpasset for langsiktig jakt på byttedyr og egnet for pakkearbeid. De er ekstremt sjeldne å se i byparker, så det er ikke overraskende at mange av dere aldri har hørt om dem. I dagens publikasjon skal vi snakke om hovedtrekkene til disse dyrene.

Opprinnelse

Disse dyrene har en veldig lang og ganske forvirrende historie. I følge en versjon stammer de fra Bloodhounds og ble brakt til England under den normanniske invasjonen i 1066. Ifølge en annen teori ble de oppdrettet av britiske oppdrettere på 1500-tallet spesielt for ødeleggelse av rever. I følge denne versjonen ble gamle sørlandshunder, som spesialiserte seg på hjortejakt, brukt for å skaffe rasen engelsk revehund. De ble krysset med forskjellige typer nordlig mynde. Det er mulig at raske greyhounds også ble brukt til å avle opp nye hunder.

engelsk revehund
engelsk revehund

På 1600-tallet, fruktene av britisk utvalgble brakt til USA og vekket genuin interesse blant lokale oppdrettere. I 1909 ble rasen offisielt anerkjent av American Kennel Club og spredte seg raskt over hele verden.

Spesialisering

Den engelske revehunden, hvis bilde er lagt ut i dagens publikasjon, er en veldig hardfør og aktiv brukshund. Den er ideell for lange hare-, kanin- eller revjakt. Amerikanerne og britene bruker den til ridning og pakkejakt. I mangel av muligheten for å bruke disse hundene til det tiltenkte formålet, vil de bli utmerkede partnere for lange sykkel- og fotturer. De kan også være opptatt av kunstig løypejakt.

Beskrivelse av rasen

Den engelske revehunden er en ganske stor hund, hvis høyde er 53-63 cm, og vekten når 29-34 kg. På et langstrakt hode med høye kinnbein med flat panne, veldefinert bakhode og sterke kjever er det ovale mørke øyne og lange hengende ører.

bilde av engelsk revehund
bilde av engelsk revehund

Dyrets grasiøse, langstrakte hals flyter jevnt over i en fremtredende manke, en rett sterk rygg og et moderat skrånende kryss, som ender ved bunnen av en senket sabelhale. En mager, strukket kropp med velutviklet muskelvev er dekket med en ganske kort glatt markise med en sparsom underull. Når det gjelder fargen, kan den være trefarget, skjørt og svartrygget.

Karaktertrekk

The English Foxhound er en flokkhund som ikke tåler ensomhet. Langvarig separasjon fra eiereog å begrense evnen til å kommunisere med andre hunder kan føre til destruktiv atferd. Dette vennlige og temperamentsfulle dyret liker å leke med barn og er ikke på vakt mot fremmede. Hunden hilser gjester velkommen med et høyt velkomstbjeff, så du må umiddelbart avvenne ham fra denne vanen.

engelsk revehund valper
engelsk revehund valper

Fordi revehunder har høyt utviklede jaktinstinkter, kan de komme i konflikt med sine slektninger og jage gatekatter. Derfor, på overfylte steder må de holdes i sterkt kort bånd.

Vedlikehold og pleie

Den temperamentsfulle og smidige engelske revehunden er fullstendig utilpasset til livet i en byleilighet. Det er ønskelig å holde en slik hund i et privat hus med et romslig inngjerdet område og en stor isolert voliere. Hunden skal kunne løpe fritt for å kaste ut den oppsamlede energien. Derfor er det lurt å regelmessig ta den med ut til jorder eller parker. Enhver representant for denne rasen vil gjerne følge eierne på morgenløp eller sykkelturer.

Engelsk revehund rasebeskrivelse
Engelsk revehund rasebeskrivelse

Generelt sett er revehunden en ganske upretensiøs hund som ikke krever spesiell stell. Du må bade den ettersom den blir skitten med spesielle sjampoer. I tillegg må du regelmessig rengjøre pelsen hans med en børstevott eller gummiskrape. Hengende ører av dyret krever ikke mindre oppmerksomhet. Hvis de ikke blir frigjort fra akkumulert smuss og støv i tide, kan de begynne å utvikle seginfeksjon. Trim i tillegg hundens negler etter behov.

Utdanning og opplæring

Representanter for denne rasen er veldig sta og egenrådige skapninger. Derfor bør utdanning begynne fra de første dagene av utseendet til en engelsk Foxhound-valp i hjemmet ditt. Etter at den lille hunden har tilpasset seg det nye stedet, kan den læres opp til kallenavnet. Så snart han husker navnet sitt og begynner å løpe med glede til mesterens samtale, må du komplisere oppgaven og gradvis introdusere hovedkommandoene. De første timene holdes i form av et spill, og deres varighet overstiger ikke femten minutter. Ellers vil en trøtt valp raskt miste interessen for prosessen og bli distrahert.

Det er viktig at treningen er konsekvent og systematisk. Og det bør være basert på prinsippet om positiv forsterkning. I utdanningsprosessen er det strengt forbudt å ty til fysisk avstraffelse av hunden, siden grusomhet ikke bidrar til å etablere nær kontakt mellom eieren og hans avdeling.

Helse

Engelske revehunder er tøffe dyr. De har utmerket helse og er ikke utsatt for noen spesifikke sykdommer. Men kroppen deres kan noen ganger svikte. Noen ganger får de diagnosen trombocytopeni, skjoldbrusk dysfunksjon, hofteleddsdysplasi, epilepsi, syn og nyreproblemer.

engelsk revehund rase
engelsk revehund rase

For å holde kjæledyret ditt sunt, må du regelmessig gjennomgå rutinevaksinasjoner og ikke forsømme forebyggende besøk til veterinæren. Ogsådet er nødvendig å utføre ormekur og behandling fra eksterne parasitter i tide. Siden lopper, flått og ormer er bærere av mange farlige sykdommer.

Fôringsråd

En hunds helse påvirkes ikke bare av genetikk, men også av hva den spiser. Derfor bør enhver ansvarlig eier av den engelske Foxhound ta vare på det balanserte kostholdet til kjæledyret sitt. Du kan mate et slikt dyr med både industriell og naturlig mat. I det første tilfellet bør du kjøpe produkter produsert av pålitelige produsenter som har bevist seg på verdensmarkedet. Tørrfôr skal være super premium eller helhetlig. For bare i dette tilfellet kan du være helt sikker på at kjæledyret ditt spiser komplett fôr, som inneholder alle viktige vitaminer og mineraler.

De som foretrekker naturlige produkter bør huske at grunnlaget for hundens kosthold bør være kjøtt (biff, kalkun, kylling eller lam). Dyrets meny kan også varieres med en liten mengde grønnsaker, frokostblandinger, fisk, innmat og surmelk. Lange bein, sjokolade, søtsaker, røkt kjøtt, sylteagurk, belgfrukter og bakeriprodukter bør ekskluderes fra listen over tillatte komponenter.

Eieranmeldelser

Folk som var så heldige å bli eiere av engelske revehunder forsikrer at de er fantastiske dyr med godmodig karakter og aktivt temperament. De er veldig blide, omgjengelige, kjærlige med barn og absolutt ikke-aggressive mot fremmede.

karakterengelsk revehund
karakterengelsk revehund

Samtidig gjør erfarne eiere nybegynnere oppmerksomme på at revehunder er utsatt for overdreven bjeffing, er fiendtlige mot andre dyr og ikke egner seg for oppbevaring i byleiligheter. Disse hundene trenger ikke spesiell omsorg og krever ikke spesiell ernæring. De har sterk helse og velutviklet jaktinstinkt.

Anbefalt: