Hvordan organisere blandet mating av en baby
Hvordan organisere blandet mating av en baby
Anonim

Blandet spedbarnsmating er nødvendig når mors egen melk ikke er nok eller det er på tide å avvenne babyen.

Takket være prestasjonene til den moderne matindustrien, har foreldre store muligheter til å velge kunstig melkerstatning. Men uansett hvilken blanding som velges, bør blandet fôring av babyen ikke organiseres spontant, men systematisk, i samsvar med medisinske anbefalinger.

blandet amming
blandet amming

Når morsmelk ikke er nok

Det er mulig å mistenke ernæringsmangel hos et barn med morsmelk dersom antallet vannlatinger per dag blir mindre enn tolv. Hvordan identifiserer jeg det?

I stedet for bleier som er behagelige på alle måter, er det nødvendig å gå tilbake til vanlige bleier i 24 timer når man kler på en baby. Regelmessig sjekke dem for tørrhet, er det viktig å ikke gå glipp av øyeblikket, for ikke å telle to vannlating for en på grunn av uaktsomhet. Det kalles "våt bleietest".

Hvis våte bleierper dag mindre enn 12, trenger barnet tilleggsnæring.

Beregn mengden tilleggsfôring

Blandet spedbarnsmating er organisert i samsvar med beregningen av melkeblandingen. Hvis som et resultat av "våttesten" bare 7 bleier var våte i stedet for de foreskrevne 12, bør tilleggsmaten som mottas være nok til å fukte 5 bleier til.

blandet fôring babykrakk
blandet fôring babykrakk

For et barn opptil tre måneder, for hver vannlating, er det omtrent 30 ml næring. Fem tørre bleier ganges med 30 ml og får 150 ml tilskudd per dag.

Et barn fra tre til seks måneder spiser ikke 30, men 40-60 ml, derfor, med samme beregningsformel, vil resultatet bli endret tilsvarende.

Supplementation Rhythm

Det er ingen grunnleggende forskjell i hvordan man organiserer blandet fôring av en baby, men det er to taktikker:

  1. Etter hver amming, gi babyen din morsmelkerstatning (mengden beregnet ved hjelp av formelen ovenfor delt på omtrentlig antall matinger per dag).
  2. En eller flere matinger per dag utelukkende med kunstig formel.

Valget av taktikk avhenger av familiens livsstil og babyens preferanser, som heller ikke bør ignoreres.

forstoppelse hos spedbarn med blandet fôring
forstoppelse hos spedbarn med blandet fôring

Før fullverdig fôring med en kunstig blanding, er det nødvendig å gradvis, begynne med en halv teskje, venne barnet til ny mat, nøye overvåke reaksjonen. Hvis påden andre dagen etter introduksjonen av noen få dråper av blandingen, oppsto ikke allergiske reaksjoner, noe som betyr at blandingen trygt kan introduseres i dietten.

Hva vil endre seg når en baby blir blandet matet?

Mange mødre merker seg at med introduksjonen av kosttilskudd og med et gunstig forløp for tilpasning til det, blir barna roligere, sover bedre og suger villig en flaske morsmelkerstatning.

Denne oppførselen til et barn kan få en mor til å bestemme at amming ikke er nødvendig for babyen hennes i det hele tatt, og det er ingen vits i å kaste bort tid og krefter på å opprettholde det.

Dette er en feilaktig oppfatning, fordi ingen fremskritt i næringsmiddelindustrien ennå har overgått morsmelk i sammensetningen av de unike stoffene som en liten person trenger så mye.

Hvis babyen ikke viser tilfredshet med livet, men blir enda mer urolig, bør tilstanden hans diskuteres med barnelegen, og svare på spørsmålene hans i detalj om barnets daglige rutine, appetitt og avføring.

Kan jeg spare morsmelk når jeg supplerer med formel?

Tilfeller der amming forverres med mangel på næringsstoffer i mors kropp er sjeldne. Det er kjent at under den fascistiske blokaden matet innbyggere i Leningrad, med monstrøs underernæring, babyer med sin egen melk. Dette er ikke et medisinsk mirakel, siden mekanismene for amming ikke så mye avhenger av maten og drikken som konsumeres, men av kvinnens hormonelle bakgrunn.

Danningen av melk i brystkjertlene er muliggjort av hormonet prolaktin, som produseres om natten og om morgenentimer, fra ca. 03.00 til 8.00, med forbehold om nattmating.

Hormonet oksytocin, produsert ved stimulering av brystvortene, hjelper separasjonen av produsert melk fra brystkjertelen, det vil si for å stimulere amming, må barnet definitivt amme til det er tomt.

For at oksytocinproduksjonen skal være uhindret, må en kvinne føle seg avslappet, rolig, trygg og ha så nær hud-til-hud-kontakt som mulig med babyen sin: bade ham, massere ham, ta vare på ham, lek og kjærtegn ham.

Amming blir ikke til intet, selv om regelen om fôring har blitt blandet fôring av babyen. Planen for amming i dette tilfellet bør bygges ikke i henhold til grafer og tabeller, men på forespørsel fra babyen. Med andre ord, med dårlig amming er det ingen overflødig påføring, spesielt om natten. Litt etter litt vil ammingen gjenopprettes hvis det ikke er intern psykologisk motstand hos moren mot dette.

Hvordan fortsette å amming hvis en mor ikke kan være sammen med babyen sin hele dagen?

Noen ganger blir en mor som går på jobb eller tar sterke medisiner tvunget til å gå over til blandet amming. Tilbakemeldinger fra kvinner som har gått gjennom denne veien antyder at selv på arbeidsplassen eller mens du tar medisiner, kan du opprettholde ammingen ved regelmessig å pumpe ut morsmelk med en brystpumpe.

blandet ammeopplegg
blandet ammeopplegg

Hvis hygieniske forhold overholdes, kan slik melk legges i en kjøleskapspose og fryses hjemme eller gis til et barnsenere fra flaske (bortsett fra når du tar medisiner, selvfølgelig).

I triste situasjoner, når babyen er på sykehuset isolert fra mor, som mister muligheten til å amme, vil denne metoden ikke bare bidra til å opprettholde amming, men også, etter avtale med legen, bidra til at rask gjenoppretting av smulene, som morsmelk vil bli medisin for.

Fysiologiske endringer i avføring under tilleggsfôring

En baby supplert med morsmelkerstatning går opp nesten like mye i vekt som den som ammes. Men disse barnekrakkene er annerledes.

Krakken til en blandet baby er brun i fargen og har en litt støtende lukt som minner om voksen avføring. Konsistensen av avføringen fra en semi-flytende grøt blir til en tykkere, som minner om plasticine. Hyppigheten av avføring blir mindre hyppig. Dette er norm alt siden babyens fordøyelsessystem blir konfrontert med unaturlig mat.

løs avføring hos en blandet matet baby
løs avføring hos en blandet matet baby

Til å begynne med kan det oppstå hvite klumper i babyens avføring. Mest sannsynlig er dette fragmenter av ufordøyd mat: Det enzymatiske systemet hadde ikke tid til å tilpasse seg det endrede kostholdet.

Det er grunnen til at lukten og fargen på avføringen til en blandet baby er forskjellig fra avføringen til babyer som utelukkende får amming. Noen dager etter innføring av tilleggsfôring skal avføringen bli homogen, men den vil aldri bli lik spedbarnsavføring.

Forstoppelse

Tilskudd av morsmelkerstatning er dessverre ikke et universalmiddel for fordøyelsesproblemer, selv om den dyreste og mest annonserte krukken er valgt. Under de mest gunstige omstendigheter, og forutsatt at kosttilskuddet passer babyen godt og fordøyelsessystemet har taklet omstruktureringen, trenger utskillelsessystemet også tid til å endre seg i arbeidet.

spedbarnsavføring med blandet fôring
spedbarnsavføring med blandet fôring

Den vanligste plagen på avføringsproblemer er forstoppelse hos spedbarn med blandet fôring. Ofte har mor skylden for dette, og overskrider dosen av næringspulver i formelen. Løsningen er åpenbar: les instruksjonene om tilberedning av måltider nøye og gi babyen ekstra væske eller helst amme barnet oftere. Sammensetningen av morsmelk er veldig spesifikk og vil naturligvis bidra til å etablere en normal avføring.

Men for å løse problemet med forstoppelse umiddelbart, spesielt hvis barnet viser alle tegn på ubehag, kan du bruke glyserinstikkpiller, mikroklyster, laktulosepreparater og magemassasje etter anbefaling fra barnelege.

Løs avføring

Avføringen til en baby med blandet fôring av objektive grunner bør derfor dannes når konsistensen endres dramatisk og blir som en flytende heterogen grøt, og frekvensen øker fra en eller to ganger om dagen til 5 eller mer, de snakker om diaré.

blandede ammeanmeldelser
blandede ammeanmeldelser

Løs avføring i en baby på en blandetAmming kan være forårsaket av mange ting, og dessverre spiller kunstig tilskudd en rolle i at det oppstår. Barnets immunsystem er under stress på grunn av inntak av næringsstoffer som ikke er kjent for kroppen. Mangelen på morsmelk forverrer bare denne vanskelige situasjonen, så det er mindre sannsynlig at inntrenging av patogener går over sporløst for babyen.

Hvis den allerede flytende avføringen til en baby med blandet mat inneholder en stor mengde hvite krøllede klumper, til tross for at tilleggsfôring ble introdusert for mer enn en uke siden, kan man mistenke at denne krukken med mat ikke er egnet for barnet, og det er fornuftig å velge mat en annen produsent. Det er bedre å foretrekke tilpassede melkeblandinger og velge dem i henhold til barnets alder og legens anbefaling.

Det vil også være nyttig å sjekke om barnet lider av laktasemangel, som kan være en medfødt defekt eller en konsekvens av andre systemiske sykdommer.

Uansett hvilke objektive årsaker en mors beslutning om å overføre barnet sitt til blandet fôring kan avhenge av, anbefaler leger å opprettholde ammingen så lenge som mulig og nøye overvåke tilstanden til et barn som får kunstig ernæring i spedbarnsalderen.

Anbefalt: