"Endoguard" for hunder: instruksjoner, egenskaper og dosering

Innholdsfortegnelse:

"Endoguard" for hunder: instruksjoner, egenskaper og dosering
"Endoguard" for hunder: instruksjoner, egenskaper og dosering
Anonim

En hund for mange er et medlem av familien. Helsen til kjæledyret ditt bør gis maksimal oppmerksomhet. Hvis dyret bor i huset og barn er i kontakt med det, øker risikoen for infeksjon med helminths. Hunder, i motsetning til mennesker, kan ikke beskytte seg mot parasitter på egen hånd. "Endogard" er en effektiv hjelp for tetrapoder med helminthic invasjon.

Farmakologiske egenskaper og indikasjoner for bruk

I instruksjonene for "Endoguard" for hunder sies det at dette anthelmintiske stoffet har et bredt spekter av virkning. Den er effektiv mot ulike endoparasitter som infiserer hundens kropp. Dens anvendelse gir et resultat i alle faser av utviklingen av tape og runde parasittiske ormer. Legemidlet ødelegger larvene til parasitter i hundens kropp og hindrer dem i å utvikle seg. Den er effektiv mot giardiasis, viser utmerkede resultater som profylaktisk mot dirofilariasis.

endoguard for instruksjon av hunder
endoguard for instruksjon av hunder

Komposisjons- og utgivelsesskjema

I instruksjonene for "Endoguard" for hunder kan du finne ut detprodusere stoffet i tre doser:

  • "2, 5" - egnet for små valper og voksne av miniatyrraser.
  • "10" er for mellomstore dyr.
  • "30" for de største rasene.

Sammensetningen av legemidlet er som følger:

  • "Endoguard 2, 5". Den inneholder 0,037 g febantel, 0,036 g pyrantel, 0,13 g praziquantel, 0,00015 g ivermectin. Hovedkomponentene er supplert med hjelpekomponenter opp til 0,23
  • "Endogard 10" for hunder, i henhold til instruksjonene, inneholder 0,15 g febantel, 0,14 g pyrantel, 0,05 g praziquantel, 0,0006 g ivermectin, samt tilleggskomponenter opptil 0,9 g.
  • "Endogard 30" inneholder febantel 0,45 g, pyrantel 0,43 g, praziquantel 0,15 g, ivermectin 0,0018 g, hjelpekomponenter opptil 2,7 g.

Brune tabletter er tilgjengelige i blisterpakninger med to og seks.

endoguard 10 instruksjoner for hunder
endoguard 10 instruksjoner for hunder

Hvordan bruke stoffet og i hvilken dosering

Instruksjonen "Endoguard" for hunder sier at den må påføres knust, og legges til maten under måltidene. Hvis valpen eller hunden motstår og nekter mat, blir stoffet i dette tilfellet plassert på roten av dyrets tunge etter fôring. Medisinen gis til dyret én gang, kuren ser slik ut:

  • For dyr som veier mindre enn 5 kg, kreves 1 tablett ved minimumsdosering.
  • Hunder fra 5 til 10 kg trenger 1-2 Endoguard 10 tabletter.
  • For kjæledyr med vekter fra 10 til 15 kg, må du gi en enkeltdose på 0,43 g pyrantel, som tilsvarer én tablett "Endogard 30".
  • Hunder opptil 20 kg - 1-2 stk

I bruksanvisningen for "Endogard" for hunder heter det at for behandling av en sykdom som giardiasis, trenger ikke doseringen å endres. Legemidlet gis til hunden 1 gang per dag i tre dager. Du trenger ikke å holde kjæledyret ditt på sultediett før du ormer.

Instruksjonene for "Endoguard" for hunder sier at det er nødvendig å bruke det for å forhindre dirofilariasis fra april til oktober, og i de områdene som anses som epidemiologisk ugunstige. Dette skyldes det faktum at insekter som bærer Dirofilaria immitis aktiveres om sommeren. Legemidlet skal brukes i en måned.

Drektige og ammende hunner har også lov til å gi "Endogard" under amming, hvis det er forårsaket av et akutt behov. Det er viktig å følge nøye med på doseringen.

endoguard 30 instruksjoner for hunder
endoguard 30 instruksjoner for hunder

Kontraindikasjoner for bruk

Bruken av et antihelmintisk medikament er ikke akseptabelt i noen tilfeller:

  • Økt følsomhet hos hunden for enkelte komponenter i stoffet.
  • Hvis hunden får "Piperazin", er "Endogard" forbudt.
  • Endoguard er ikke egnet for valper som er under 2 uker gamle.

Det viktigste er å overholde reglene som er foreskrevet i instruksjonene.

endoguard for hunder bruksanvisning
endoguard for hunder bruksanvisning

Hva mer trenger du å vite?

Medikamentet gir sirkulasjon i blodet til hunden og virkningen av ivermektin på mikrofilariae de neste tre ukene etter administrering. Endogarda-tabletter er enkle og enkle å bruke, kjæledyr liker smaken deres, og de produseres i tre doser som er svært komfortable for å behandle kjæledyr i ulike vekt- og alderskategorier.

Anthelmintic er praktisk å bruke i kenneler der det holdes firbeinte. Det gir den beste beskyttelsen mot ulike parasitter. Hunder bør gis forebyggende medisiner hvert år.

Bivirkninger

Ingen negative reaksjoner etter bruken av "Endogard" er identifisert. Bare i sjeldne tilfeller hos hunder med overfølsomhet for noen av komponentene i stoffet, kan individuelle symptomer vises. Hvis det er tegn på allergi, kan du ikke fortsette å bruke stoffet til et kjæledyr, bør du umiddelbart kontakte veterinæren din.

endoguard for hunder instruksjonsanmeldelser
endoguard for hunder instruksjonsanmeldelser

Anmeldelser

Fra alle som brukte "Endoguard" til hunder i henhold til instruksjonene, er anmeldelsene kun positive. Mange har brukt stoffet i flere år og har ikke merket noen negative effekter. I tillegg er stoffet egnet for alle raser av dyr. I følge instruksjonene brukes Endogard 30 til hunder av store raser i mengden 1-2 tabletter, men noen firbeinte eiere ga halve dosen til kjæledyr som veide mindre enn 15 kg. Ingen bivirkninger ble observert.

Folk elsker at midlet eruniversell og vellykket hjelper til med å kurere helminthiasis. Og et annet positivt poeng er at stoffet "Endogard" er ganske billig sammenlignet med lignende. Den kan alltid finnes på et veterinærapotek, noe som er veldig viktig for hundeeiere.

Et favoritt kjæledyr skal være sunt og føles bra. Bare rettidig implementering av forebyggende tiltak vil bidra til å beskytte hunden mot helminthic invasjoner. Før du starter anthelmintisk behandling eller profylakse, er det lurt å vise kjæledyret til veterinæren.

Anbefalt: