Rase Bull Terrier: anmeldelser. Alle for og imot

Rase Bull Terrier: anmeldelser. Alle for og imot
Rase Bull Terrier: anmeldelser. Alle for og imot
Anonim

Det er skrevet mye motstridende informasjon om denne rasen. Bull Terrier-eiere har en tendens til å være veldig glad i kjæledyrene sine, og andre er på vakt mot dem.

Dette er en mobil, sterk og uredd hund, som imidlertid trenger skikkelig opplæring fra tidlig alder. Et dyr skal elskes, og fysisk avstraffelse i forhold til det er et helt ubrukelig pedagogisk tiltak. Enhver ment alt usunn hund som noen gang har vært utsatt for brutal makt kan være en fare for andre.

Bull Terrier anmeldelser
Bull Terrier anmeldelser

Denne rasen kommer fra England. Hun ble avlet ved å krysse en terrier med en engelsk bulldog, som var forskjellig fra moderne individer. Vintage bulldoger var ondskapsfulle, de ble vant til å agn bjørner og villsvin. Disse hundene deltok i kampene. Alt dette skjedde på midten av 1700-tallet. Datidens bulldogger var klønete og tunge skapninger, og derfor oppsto ideen om å avle opp et mer fingernem, sint, smerteufølsomt dyr. Slike egenskaper som styrke, mobilitet, mot og utholdenhet er iboende i Bull Terrier-rasen, eiernes anmeldelser bekrefter bare dette.

bull terrier valper
bull terrier valper

Fordi opprinnelig dyravlet for kamp, noen aggressive egenskaper er iboende i dem. Ikke desto mindre, med riktig, tilstrekkelig utdanning, vil ikke hunden vokse opp ond. Selvfølgelig, hvis en slik person er trent for beskyttelsesformål, kan en morderhund også oppdras. Du bør imidlertid være klar over at aggressive hunder ikke nødvendigvis er en bull terrier, anmeldelsene vitner veltalende om dette. Selv små hunder kan være ondskapsfulle og bite.

Før du skaffer deg hund, må du vurdere og veie alt nøye for å forstå at dette er en svært alvorlig avgjørelse. Hvis valpen er oppdratt feil, vil den være sta, arrogant, dominerende og fryktløs. Mye avhenger av eieren av denne rasen, spesielt, og hvordan han vil kommunisere og håndtere de firbente. Bullterrieren kan også bli en hengiven venn, som anmeldelser tyder på at dette er et utrolig lekent og muntert dyr.

De oppdrar en valp av denne rasen fra de første dagene de dukker opp i huset. Alle familiemedlemmer bør behandle ham vennlig. Det er uakseptabelt for barn å mobbe en valp. Hvis de oppfører seg kjærlig med hunden, er det bra. Så i fremtiden kan du ikke være redd for oppførselen til et kjæledyr med barn, siden han utvikler de riktige kommunikasjonsevnene.

hund bull terrier
hund bull terrier

Hva gjør jeg hvis et dyr viser uønskede karaktertrekk? Den destruktive oppførselen til Bull Terrier-rasen, omtaler som finnes i spesiallitteratur, må stoppes. Hvis en valp biter noen, kan det ikke ignoreres. Det første du må gjøre er å stoppe denne oppførselen.(Kommando "Fu!"), Gi så dyret 1-2 sekunder til å tenke. Hvis bullterrieren ikke endrer oppførsel etter det, påfør 1 slag med en myk gjenstand. Det viktigste her er ikke å overdrive det: du trenger ikke å bruke gjentatte slag. Når de ble straffet, traff de bare 1 gang. Oppdratt uten harde metoder. Ikke desto mindre må valpen adlyde, og alle familiemedlemmer.

Bull terrier-oppdrettere skriver om egenskapene til denne rasen. I en familie kan bull terrier-valper komme overens - en hann og en hunn, men ikke to hanner. Du bør ikke holde to hunder sammen, for i dette tilfellet kan ikke slåsskamper unngås. Selv å holde med en hann av en annen rase er ganske problematisk. Kampens ånd, ønsket om å vinne - alt dette er iboende i Bull Terrier.

En bull terrier-hund er et ikke-aggressivt dyr. Dette er bekreftet av alle eiere av denne rasen. Et aktivt muskuløst individ ble avlet for å kjempe i ringen. Dyret elsker familien sin, men denne rasen har en bestemt karakter.

Du kan ikke ha en bull terrier som den første hunden en dyreelsker får. Det krever mye erfaring å oppdra og vedlikeholde et slikt firbeint dyr.

Anbefalt: