Huskys uvanlige evner. Laika avler

Innholdsfortegnelse:

Huskys uvanlige evner. Laika avler
Huskys uvanlige evner. Laika avler
Anonim

Laika er en hunderase preget av en ekstremt lang historie. Laika er veldig lett å skille fra andre raser. Langt og tykt hår, oppreiste spisse ører, en skarp snute og en hale vridd til en ring er karakteristisk for Laika-hunderasen. Et bilde av denne hunden kan ses nedenfor.

raser huskyer
raser huskyer

Takket være tykk ull er huskyer absolutt ufølsomme for kulde. Rasene til disse hundene er veldig godt tilpasset det harde russiske klimaet. De er ikke redde for frost. De sover i snøen uten å fryse i det hele tatt. Laikas er i stand til å jakte og bære sleder hele dagen, samtidig som de forblir godt mette, nesten uten å spise. Denne tilpasningsevnen har utviklet seg i prosessen med naturlig utvalg, fordi huskyer, i motsetning til andre hunder, inntil nylig levde i halvfrie forhold. Hver familie av urbefolkningen i nord hadde flere hunder av denne rasen. Noen ganger fikk ikke dyrene mat på lang tid, og de måtte lete etter mat på egenhånd. Som et resultat tilpasset de seg til å fange mus og gruppejakt etter dyr. Likes har et medfødt jaktinstinkt. Derfor trenger de nesten ikke trenes for å jakte. Tøffe forhold har gjort huskyene balanserte og ekstremt mobile. De har utmerket evnetil huskyers orientering: rasene deres, i motsetning til andre hunder, går aldri seg vill i skogen. De er i stand til raske og klare reaksjoner, de finner alltid eieren.

Laiki er de beste jakthundene

Likes har en veldig god teft. De har utviklet skarpt syn, hørsel og lukt. De kan følge sporet til et dyr i flere timer. Og når de finner ham, begynner de å bjeffe høyt for å tiltrekke seg oppmerksomheten til eieren. Laikas er i stand til å jakte på en rekke dyr. De kan følge sporene for å se etter ekorn, mår, sobler, elg og villsvin. Laika blir tatt mens hun jakter orrfugl og tjur: hunder bjeffer, distraherer fugler og gjør det mulig for jegeren å komme nærmere viltet. Når de jakter på ender, driver huskyene dem ut av sivet og bringer de døde til eieren. Med flere hunder kan du også jakte bjørn. Den samme hunden egner seg selvsagt ikke til å jakte på alle dyr. Hver husky er trent til å fange en bestemt type byttedyr.

Laika hundebilde
Laika hundebilde

Ulike yrker av huskyer

Inntil nylig hjalp likes folk med å beite rådyr. Men nå er de truet. Det er også kjørelikes. Raser som spennes til sleden: østsibirsk og vestsibirsk. De kan bevege seg enkelt og raskt gjennom dyp snø. Hvis du trener en husky, kan du bruke den til å arrestere kriminelle. Representanter for denne rasen ble også brukt under krigen: de fant miner, bar gjenstander og ga soldater forskjellig hjelp. De kan være gode vaktbikkjer og beskyttere av huskyer.

Laika valper
Laika valper

Laika raser

Karelo-finsk Laika

Fargen på den minner veldig om en rev. På grunn av frykten for at hunden kan forveksles med dette dyret og skutt, holder jegere svært sjelden representanter for denne rasen. Men hun har mer bevegelighet enn andre liker og er veldig temperamentsfull.

russisk-europeisk laika

Selv om huskyer ser ut som ulver, kjennetegnes de av ro og balanse. Unntaket er den russisk-europeiske Laika. Hun er veldig ond og grusom, og bare jegere kan beholde henne.

vestsibirsk laika

Hun jakter elg, hjort, villsvin, sobler og ender bedre enn andre brødre. Den er preget av utrolig utholdenhet og tilpasningsevne til dyp taigasnø. De samme herdede og Laika-valpene.

Anbefalt: