Halogenlamper til hjemmet: ulemper, anmeldelser, bilder

Innholdsfortegnelse:

Halogenlamper til hjemmet: ulemper, anmeldelser, bilder
Halogenlamper til hjemmet: ulemper, anmeldelser, bilder
Anonim

Nøysomme og fornuftige eiere av hus og leiligheter forlater i økende grad tradisjonelle glødelamper og kjøper for eksempel halogenlamper som bruker mindre strøm. Selvfølgelig har slike enheter også ulemper. Driftsprinsippet deres kan vurderes mer detaljert.

halogenlamper for hjemmets ulemper
halogenlamper for hjemmets ulemper

Hvordan fungerer halogenpærer?

Energisparende halogenlamper til hjemmet – G9 og andre modeller – ligner i prinsippet på tradisjonelle glødelamper. En vanlig lyspære har en ganske stor pære laget av frostet eller klart glass. Beholderen er fylt med en gassblanding, vanligvis nitrogen, argon eller begge disse komponentene. I midten er en wolframfilament, som en elektrisk strøm passerer gjennom og varmer den opp til 2500 ° C, noe som skaper en glød. Alle "hvite" metaller, inkludert wolfram, lyser hvitt når de varmes opp, men takket være pæren kan belysningen gjøres kald eller varm.

ulemper med halogenlamper
ulemper med halogenlamper

Forskjellen mellom en halogen- og en glødelampe

En standard glødelampe med norm alt forbruk, som er fra 12 timer i døgnet, kanarbeid opptil 1000 timer. Her kan spørsmålet umiddelbart oppstå: "På grunn av hvor mye strøm som brukes på arbeidet?" Dette fordi strømforbruket går til selve varmen, som lampen avgir dobbelt så mye, og ikke til lyset. Over tid, på grunn av den genererte varmen og høy oppvarming, brenner wolframfilamentet ut, og noen ganger eksploderer det til og med. Og dette er nettopp hovedforskjellen mellom en glødelampe og en halogenlampe.

Metalhalogen lysarmaturer er også laget med wolframfilamenter, men de passer inn i en mye mindre kvartspære. Vanlig glass, plassert i så liten avstand fra gjengene, vil begynne å smelte, mens kvarts tvert imot øker motstanden mot høye temperaturer.

Gassen i en glødelampe og en halogen er også annerledes. For det andre alternativet har eksperter utviklet et stoff med wolframfordampning, som danner en gassformig halogendamp. Når det kombineres med wolframdamp, som ikke legger seg på overflater og forsvinner sporløst, forlenges levetiden til filamentene betydelig. Takket være en slik universell gassblanding reduseres også temperaturen på filamentene. Når halogen brukes, gir tråden på samme måte varmen ut i rommet, men allerede 1,5 ganger mindre enn ved bruk av nitrogen eller argon. Denne driften av enhetene kan redusere kostnadene for elektrisitet betydelig.

halogenlamper for boliganmeldelser
halogenlamper for boliganmeldelser

Halogen Benefits

Lysarmaturer baserthalogener har en rekke av sine særegne egenskaper. De positive egenskapene inkluderer følgende:

- Utmerket for bruk når økt øyefokus er nødvendig. Det sterke lyset som sendes ut reduserer belastningen på øynene, overanstrenger ikke krystallen.

- Flott for belysningssystemer relatert til reklameformål, for eksempel for å tiltrekke potensielle kjøpere eller kunder. For vindusdressing er hvitt lys det beste alternativet. Punktfokusering kan oppnås med halogenspotter. Mange har lagt merke til at under drift av halogener blir fargene på overflatene mer intense og mettede, fargene er mer livlige.

- Innfelte halogenspotter anses å være best egnet for hagebelysning. I likhet med deres LED-kolleger, tåler de temperaturendringer perfekt, er motstandsdyktige mot eksterne faktorer, nedbør. Det viktigste i dette tilfellet er deres fullstendige forsegling. Spotlights og halogenlamper for hjemmet, bilder som du kan studere nøye før du kjøper, er omtrent 20% mer økonomiske enn lignende glødelamper. Deres kjennetegn er et veldig sterkt lys som lyser opp alle hjørner av det åpne rommet.

halogenlamper for hjemmefoto
halogenlamper for hjemmefoto

Ulemper med halogenlamper

Halogenlamper til hjemmet har også ulemper. Ulempene med enhetene er:

- Kraftig hvit belysning faller ikke i smak hos alle. Det treffer hardt i øynene og er ikke alltid passende. Møt halogenlysekroner fortaket på et soverom eller en barnehage er ikke ofte mulig. Hvis de er installert i disse lokalene, så bare på skrå og under veiledning av erfarne elektroingeniører, i henhold til strategien utviklet av dem.

- Selv om det ytre skallet på lampene er veldig slitesterkt, kan det likevel bli skadet, og i dette tilfellet vil farlig gass komme ut. Tilstedeværelsen i en liten mengde er ikke spesielt skadelig, men hvis det er mer enn ett halogen, kan dette provosere frem svimmelhet og migrene.

- Halogenlamper til hjemmet, som har ulemper på samme måte som enhver annen enhet, anbefales ikke montert på badet. Her vil de hele tiden være utsatt for fordampende fuktighet og kan eksplodere etter en kort driftsperiode.

- Fragmenter, sokler og patroner trenger spesiell avhending. Ikke kast halogenlamper til hjemmet i en bøtte. Det er også ulemper her. Den skadede enheten må sendes enten til en universell kjemisk avfallsbeholder, hvis tilgjengelig, eller til et firma som spesialiserer seg på slike tjenester.

Forbrukernes mening

Før du kjøper halogenlamper til hjemmet ditt, må anmeldelser om dem studeres først. Noen forbrukere kan i utgangspunktet bli avskrekket av kostnadene for slike enheter, siden prisen for dem er betydelig høyere enn for standard glødelamper. Likevel er halogenlamper til hjemmet svært gunstige. Ulempene forbundet med høye innledende kjøpskostnader rettferdiggjør seg over tid hundre ganger. Fra anmeldelsene kan du se at folk er veldig fornøydeholdbarhet på enheter, sparer strømforbruk.

halogenlamper for hjemmet g9
halogenlamper for hjemmet g9

monteringsfunksjoner

Installasjonen av halogener skiller seg fra installasjonen av tradisjonelle glødelamper ved at de har et kvartsbelegg, som ikke anbefales å berøre med hender, for ikke å forstyrre strukturen. Hvis dette skjer, kan det hende at enheten ikke fungerer eller eksploderer. Det er viktig å følge en klar rekkefølge ved montering av en slik lysplan.

Anbefalt: