Chihuahua-vekttabell: innfall eller nødvendighet?

Innholdsfortegnelse:

Chihuahua-vekttabell: innfall eller nødvendighet?
Chihuahua-vekttabell: innfall eller nødvendighet?
Anonim

Glade valpeeiere bekymrer seg ofte for om kjæledyret deres utvikler seg riktig. Hvis det ikke er tegn på sykdommen, er hunden munter og munter, det er bare nødvendig å behandle ham fra parasitter i tide, vaksinere ham og sørge for at høyden og vekten hans er alderstilpasset. Det er spesielt vanskelig for eiere av små hunder i denne saken, siden for en Great Dane-valp er forskjellen på 50 g ikke så kritisk som for en Chihuahua. For å hjelpe eierne av representanter for denne rasen, ble det utarbeidet en vekttabell for Chihuahua.

vekttabell for chihuahua
vekttabell for chihuahua

Hva bestemmer vekten til en hund?

Fetheten til dyr innen samme rase kan variere. Dette påvirkes av en rekke faktorer:

  1. Masse av valpens foreldre.
  2. Hans egen fødselsvekt.
  3. Fôringsregime og diett.

Normer for en voksen hund er foreskrevet i standarden for rasen den tilhører. For å sjekke om valpens kroppsvekt samsvarer med dem, vil Chihuahua-vekttabellen etter måneder hjelpe. I den enkleste versjonen er et utvalg foreskrevet, som faller inn i det som er normen. Det ermer detaljerte alternativer som tar hensyn til vekten til valpen ved fødselen.

Hvordan går du opp i vekt?

Representanter for små raser vokser mest aktivt og går opp i vekt i perioden opptil 6 måneder. Vanligvis etter 8-10 måneder er de nesten standarden til en voksen hund. Nedenfor er en tabell som veileder deg.

Alder, måneder Vekt (g) ved fødsel 70 g Vekt (g) ved fødsel 80 g
1 110-200 115-230
2 230-315 255-370
3 340-460 425-570
4 485-600 625-740
5 625-710 795-880
6 715-765 910-970

Det er veldig viktig å ikke overfôre hunden før seks måneder. Et riktig kosthold er grunnlaget for kjæledyrets helse. En overmatet hund kan ha en tendens til å bli overvektig resten av livet. I tillegg forårsaker overflødig kroppsvekt helseproblemer. Chihuahua vekttabell lar deg vurdere riktigheten av dietten og fôringsregimet.

Hvis det ikke var for hånden, kan du fokusere på omtrentlige tall. Så, ved 3 måneder, bør en valp veie halvparten så mye som en voksen hund. For å unngå helseproblemer er det imidlertid bedre å konsultere en veterinær eller finne en ressurs som har en vekttabell. Chihuahuaer er små hunder, for hvilke en forskjell på til og med 30 g kan være betydelig.

Hva truer overskuddvekt?

Overdreven fedme forårsaker ubehag for hunden, og frarøver den gleden ved aktive leker. Overvektige hunder er mer motstandsdyktige mot varme og er utsatt for hjertesykdommer og muskel- og skjelettproblemer.

vektdiagram for chihuahua etter måned
vektdiagram for chihuahua etter måned

En ansvarlig eier som ønsker å oppdra en sunn hund, må ha stor oppmerksomhet til utviklingsindikatorer i valpens vekstprosess. Et Chihuahua vektbord vil være til stor hjelp i dette. Hunder lever 14-16 år, og valpeperioden er grunnlaget for alt senere liv.

Anbefalt: