Havskilpadde - hvorfor ikke et kjæledyr?

Innholdsfortegnelse:

Havskilpadde - hvorfor ikke et kjæledyr?
Havskilpadde - hvorfor ikke et kjæledyr?
Anonim

Hvis du vil skaffe deg et veldig uvanlig kjæledyr, bør tam havskilpadder interessere deg. Disse søte små kan bite deg hardt nok, men de vil aldri hoppe i fanget ditt, spinne av glede, og vil aldri møte deg ved inngangen til leiligheten, lykkelig logrende med halen. De er stille, rolige og beskjedne, og reagerer kanskje ikke på deg i det hele tatt. Og hvis alt dette i dem passer deg, kan havskilpadden bli ditt ideelle kjæledyr.

havskilpadde
havskilpadde

Du vil bruke mye mindre penger på å holde en skilpadde enn på samme hund eller katt. For henne er det nok bare en gang å kjøpe et stort vakkert terrarium, utstyr til det, og i mange år kjøpe mat og skifte utbrente lamper og tilstoppede filtre. Skilpadden vil aldri skrape møblene eller tapetet, vil ikke lage en sølepytt i hjørnet eller på sengen. Havskilpadden krever ikke daglig tur ute og gjør det ikkevåkner om natten med sin klangfulle bjeffing eller mjauing. Vær imidlertid oppmerksom på at når du kjøper en baby i en dyrebutikk med en diameter på omtrent 3 centimeter, vil du om noen år få et ekte krypdyr med et skall allerede 30 centimeter. Og det er bedre å vite om det på forhånd og ment alt forberede seg på det. De kan leve opptil 30 år eller mer - slik er hundreåringene til disse havskilpaddene. Å ta vare på dem er enkelt og krever ingen betydelige investeringer.

Innhold

Terrarium er bedre å umiddelbart kjøpe en stor størrelse (ca. 100 liter), fordi, som nevnt ovenfor, vokser skilpadder veldig raskt i størrelse. Land i akvariet bør okkupere minst 25-30%. Samtidig skal den stå på skrå, og overflaten skal være ru - slik at havskilpadden kan krype i land uten problemer. På land kan du plassere store eller små rullesteiner, og over den - sørg for å ha en god lampe slik at den fungerer som en "sol" for krypdyret og varmer den. Vannet i terrariet skal være varmt nok, i området 22-26 grader Celsius, og det bør installeres et termometer for å kontrollere. Vann fra springen er ikke farlig for skilpadder, men det er likevel bedre å forsvare det i flere dager før det. Hun krever bytte en gang i uken, siden det blir skittent.

stell av havskilpadder
stell av havskilpadder

Mat

Det er strengt forbudt å mate reptiler med melk, brød, cottage cheese, samt mat fra andre kjæledyr! Fra denne maten vil hennes indre organer begynne å svikte, og havskilpadden vil begynne å dø smertefullt og sakte. Selges i dyrebutikkerspesielle blandinger som er ideelle som fôr. Du kan i tillegg gi skilpadden blekksprutkjøtt, reker, fisk med bein, epler, friske urter, gulrøtter, agurker, bær, samt forskjellige insekter og snegler. Unger trenger måltider daglig, mens voksne skilpadder bare kan mates 2-3 ganger i uken.

tamme havskilpadder
tamme havskilpadder

Husk at bare riktig pleie og god ernæring vil tillate vennen din å leve i mange år i glede og helse. Og til tross for at skilpadder ikke bjeffer, mjauer eller logrer med halen, kan de levere like mange positive følelser og uforglemmelige øyeblikk.

Anbefalt: