Tamme og ville morsomme dyr

Innholdsfortegnelse:

Tamme og ville morsomme dyr
Tamme og ville morsomme dyr
Anonim

Faunaen på planeten Jorden er så mangfoldig at morsomme dyr finnes nesten over alt. Pygmy silkeapen er den minste blant alle kjente apearter. Hun ser så morsom og søt ut at det er umulig å ikke si om henne. Little fox - fennec-rev, pygmy-chihuahua og echidna er også fantastiske dyr.

Dwarf Marmoset

Aper av denne arten er veldig søte og morsomme dyr. Overraskende nok ligner de små nisser. De minste representantene for familien kan sjarmere hvem som helst. Utvalget av arten dekker territoriet til flere land (Brasil, Peru, Ecuador) og bredden av elven. Amazons.

Den ligner et ekorn eller en mus i størrelse. Disse morsomme dyrene i voksen alder har en høyde på 10 til 12 cm. Pygmy silkeabber har en lang (i forhold til kroppen) hale, som når en lengde på 20 cm. Denne søte apen er flott som kjæledyr.

Hvis denne fantastiske skapningen blir tatt godt vare på, vil den leve ved siden av en person i flereår. Slike morsomme kjæledyr spiser insekter og frukter av trær. Kjæledyrets kosthold bør diversifiseres med hakkede gulrøtter og gresskar, bananer og bær. Men det viktigste er å vie all fritiden din til henne, for uten dette vil det være vanskelig for pygmeetapen.

Morsomme dyr
Morsomme dyr

Fenech

Veldig små rever er morsomme dyr. Deres habitat er ørkenområdene i den nordlige delen av det afrikanske kontinentet. Størrelsen deres er så liten at selv huskatter ser store ut mot bakgrunnen deres. Mankehøyden er maks 20 cm, og lengden er 30-40 cm Halen er nesten like stor.

Vekten til et modent individ er omtrent halvannet kilo. Snuten er kort og smalner mot nesen. Øynene er svarte. Den har de største ørene blant alle typer rovdyr, hvis man ser på størrelsen deres i forhold til størrelsen på hodet. Fenech bor i ørkener (Sahara, etc.), så han bruker enorme ører, som når 15 cm, for termoregulering. Rollen deres er spesielt stor i varmen.

Denne morsomme skapningen har det bra hjemme. Til å begynne med trenger han mye oppmerksomhet, opp til håndmating. Over tid vil reven venne seg til boligkvarteret og være mindre avhengig av tilstedeværelsen av en person.

morsomme kjæledyr
morsomme kjæledyr

Chihuahua

Hunder av denne rasen er de minste blant hjørnetenner. Eiere kan fortelle mer enn én morsom sak med dyr som oppsto på grunn av deres dvergvekst. Rasen ble avlet i Mexico i midten av XIX århundre. Navnet ble gitt av staten, ihvor de dukket opp.

Utseendet til Chihuahua-rasen har alvorlig påvirket avlen til andre dverghunder. Hunden er preget av frekk oppførsel og beskjeden størrelse. Hun skjelver alltid og lager hylende lyder, noe som gjør henne enda mer attraktiv. Skapningen veier 0,5-3 kg og er 10-23 cm høy.

Det er interessant at representanten for den beskrevne rasen er den minste blant hundene som lever nå. Dette er en hund med en høyde på 101,6 mm og en vekt på 675 g.

morsom dyreveske
morsom dyreveske

Echidna

Denne skapningen tilhører klassen av pattedyr. Echidnas er morsomme dyr som vagt ligner piggsvin. Den australske representanten for arten har en lengde på omtrent 0,5 m. Nesen til dyret har formen av en langstrakt kjegle som ligner en snabel. Munnen er veldig liten og vanskelig å åpne.

Underkjeven beveger seg nesten ikke, tenner mangler. Echidna kan ikke tygge mat. Hvordan spiser hun? Dette er en kompleks prosess. Det er små pigger på himmelen, som dyret er i stand til å male matbiter med.

Kraftige lemmer spiller rollen som en kompensator for manglene ved det orale apparatet. De er ikke tilpasset for rask bevegelse, men de er flotte for å grave jorden. Echidna vet hvordan den skal jobbe med alle poter samtidig når du graver. Klør hjelper i denne vanskelige saken. I naturen består dyrets diett av larver og insekter hentet fra bakken. Foretrekker maur og termitter.

søte og morsomme dyr
søte og morsomme dyr

Echidnas hørsel og syn er mye bedre enn det ser ut til. Et svakt rasling eller den minste bevegelsen til et dyrmerknader langveisfra. Den er i stand til å svømme. Echidnas lever alene, følsomme for grensene til territoriet deres. Paringstiden er den eneste gangen de parer seg. Etter det lever echidnas igjen på egen hånd. Disse dyrene er oviparøse. Legg egg i en pose på kroppen.

Anbefalt: