Hvordan velge en bomullsmadrass?

Hvordan velge en bomullsmadrass?
Hvordan velge en bomullsmadrass?
Anonim

Hvis du har behov for å utstyre en seng uten vesentlige kostnader, så er det bedre å ta hensyn til vatterte madrasser. De kjøpes av medisinske institusjoner, militære enheter, redningstjenester. Folk vil som regel kjøpe slike madrasser for dachas eller hus for byggherrer, hjemmehjelpere. De stopper oppmerksomheten i tilfeller der det ikke er mulighet eller behov for å bruke penger på dyrere alternativer. Det er derfor, til tross for det store utvalget av ortopediske produkter laget av lateks, kokos, bokhvetefibre, med og uten fjærer, faller ikke etterspørselen etter billige vattmadrasser.

bomullsmadrass
bomullsmadrass

Når du velger disse produktene, ikke fokuser kun på prisen. Faktisk, i produksjonen av de billigste alternativene, brukes såk alte regenererte fibre. Disse inkluderer ulike rester fra syindustrien (tråder, stoffer, garn), som er delt inn i separate tråder. Ved hjelp av spesielle behandlingsmetoder blir de til en homogen myk masse, som brukes som fyllstoff. Vær oppmerksom på at prisen på en vanlig bomullsmadrass er ca. 2 ganger høyere enn forprodukt laget av resirkulerte fibre. Dette skyldes de forskjellige kostnadene for fyllstoffet som brukes. Det er også nødvendig å ta hensyn til at billigere alternativer raskt vil bli ubrukelige, levetiden er begrenset.

Hvis du fortsatt vil ha en billig bomullsmadrass laget av syavfall, så merk at den kan være bomull, ullblanding, blandet og syntetisk, avhengig av hvilke materialer den er laget av. Hvis de to første alternativene kan brukes i institusjoner hvor madrasser autoklaveres, er de sistnevnte kun egnet for hjemmebruk. Som regel kjøpes de inn for vikarer og kastes ut etter avreise. Forresten, ikke bli overrasket hvis du ser et farget fyllstoff gjennom huden, i produkter laget av regenerert fiber kan det ha hvilken som helst farge.

Billige bomullsmadrasser
Billige bomullsmadrasser

I tilfeller hvor du skaffer deg en bomullsmadrass til deg selv, er det bedre å velge dyrere alternativer fra god sybomull eller bomullsfiber. Vær også oppmerksom på trekket: det må være laget av stoffer med en tetthet på minst 100 g/m2. Disse inkluderer polycotton, calico eller teak. Men husk, uansett hva fyllstoffet er, vil en bomullsmadrass aldri være holdbar. Hvis det oppstår ubehag under søvn, er det bedre å erstatte det umiddelbart. Men hvis du tar vare på ham og overvåker tilstanden hans, vil du ha et produkt som er ganske behagelig og nyttig for ryggraden.

Bomullsmadrassstørrelser
Bomullsmadrassstørrelser

NårNår du bruker bomullsmadrasser, ikke glem å vende dem med jevne mellomrom, makulere og rengjøre dem med en vanlig støvsuger eller damprenser, som forresten også er desinfisert. Etter denne prosedyren, ikke glem å tørke madrassen litt slik at bomullsullen ikke faller av ved eksponering for damp.

Moderne tekstilbedrifter produserer ulike vattmadrasser. Du kan velge størrelsene deres selv: på salg kan du finne både alternativer for barnesenger 60120 cm, og store doble produkter, hvor lengden og bredden kan nå 2,5 m. De mest populære er enkle eller halvannen madrasser, som brukes i ulike medisinske eller militære institusjoner. Tykkelsen på disse produktene for voksne er vanligvis 7 cm, for barn varierer den fra 5 til 6 cm.

Anbefalt: