Det beste beroligende midlet for en katt: anmeldelse, funksjoner, anmeldelser
Det beste beroligende midlet for en katt: anmeldelse, funksjoner, anmeldelser
Anonim

Katter er utstyrt med et ekstremt følsomt nervesystem. Til tross for deres uavhengige og stolte utseende, kan dyr bli stresset i ugunstige situasjoner og reagere voldsomt i enkelte øyeblikk i livet. Enhver, selv ubetydelig, ved første øyekast kan provosere slik oppførsel. Atferdsforstyrrelser kan være forårsaket av flytting, langvarig sykdom, kastrering, endring i det vanlige miljøet eller en tur i bil. Kjæledyret kan oppleve økt angst, aggresjon eller tilbaketrekning. I dette tilfellet anbefaler veterinærer å bruke et beroligende middel for katter. Imidlertid forstår ikke alle oppdrettere når det er nødvendig å tilby et dyr et stoff, hvilket som er bedre å velge og hva du skal se etter. La oss ta en titt på årsakene til stress hos en katt, dens manifestasjoner og de beste midlene for å lindre det.

Aggressiv katt
Aggressiv katt

Årsaker til problemet

Stress hos en katt kan manifestere seg fra de flesteulike faktorer. Ofte er det eierne selv som er årsaken, river kjæledyret vekk fra dets vanlige habitat, skremmer det med støyende husholdningsapparater, eller lar barn håndtere kjæledyret uforsiktig.

Til tross for at en katt er et veldig selvstendig dyr, trenger den absolutt omsorg og hengivenhet. Kjæledyret vil ikke tolerere respektløshet og uhøflighet. Derfor, ofte med utilstrekkelig oppmerksomhet, blir dyret ukontrollerbart og tegn på angst vises. Hvis katten har tilgang til gaten, har den mange grunner til stress. Dyr kan ikke dele territoriet, slåss med hunder, være redde for eksplosjonen av fyrverkeri og falle i hendene på onde mennesker. I alle fall, hvis de første symptomene på en nervøs tilstand oppdages, er det nødvendig å velge et beroligende middel for katten. Men for ikke å forveksle symptomene med andre problemer, er det verdt å vite hvordan angsten viser seg hos et kjæledyr.

rolig katt
rolig katt

Hvordan manifesterer stress seg hos en katt?

Vanligvis en kjærlig og omsorgsfull eier, eieren merker umiddelbart at noe er g alt med kjæledyret hans. Tegn på stress er:

  • uforklarlig aggresjon;
  • overdreven angst;
  • upassende oppførsel selv i kjente omgivelser;
  • feed refusal;
  • prøver hele tiden å sitte i et mørkt hjørne;
  • jager eieren og krever oppmerksomhet;
  • konstant mjauing eller susing.

Hvis et dyr som tidligere var kjærlig og tamt plutselig begynte å bryte ut og knurre kraftig, så er det nødvendig å tilby ham et beroligende middel. For en kattmottaket vil ikke være komplisert hvis du velger riktig middel som hun vil like.

Katter ved de første tegn på stress kan begynne å markere hjørner, selv om de ikke har gjort dette før, og drite på feil steder. Samtidig slikker mange dyr intensivt pelsen.

Aggressiv katt
Aggressiv katt

Når aksept er berettiget

Et beroligende middel til en katt vil bare gi et positivt resultat dersom mottaket er berettiget. Så, for ikke å provosere uønsket oppførsel, er det nødvendig å konsultere om å ta stoffet i følgende tilfeller:

  • før den kommende operasjonen (kastrering, sterilisering, rutinevaksinasjoner og andre medisinske handlinger);
  • før dyret deltar i utstillingen;
  • før flytting, reiser med bil eller annen offentlig transport;
  • når du trenger å gi et kjæledyr for midlertidig overeksponering;
  • hvis et stort antall mennesker kommer til huset eller det planlegges en global renovering.

Selvfølgelig kan eieren skrive ut beroligende midler til katter under stress på egenhånd. Det ville imidlertid være bedre om en spesialist gjør dette etter å ha undersøkt dyret for andre problemer.

Det er verdt å tenke på at uønskede atferdsfaktorer også kan oppstå hos ikke-kastrerte kjæledyr i perioden med seksuell jakt. På dette tidspunktet manifesteres aggresjon og sterk opphisselse naturlig, som er normen. For å kontrollere oppførselen til kjæledyret på dette tidspunktet, er et beroligende middel for katter også indisert. Oppdretter anmeldelser indikerer at dyretblir roligere, mjauer mindre og ser ikke anspent ut. Lignende midler har en lignende effekt på katter under brunst.

Veterinærer og oppdrettere vet at dyr ikke tåler noen transportturer. De begynner å mase, viser angst og kan til og med rømme fra hendene. Derfor bør du alltid tilby kjæledyret ditt et beroligende middel før du reiser.

kattestress
kattestress

Utvalg

Når du skal bestemme hvilket beroligende middel du skal gi en katt, er det verdt å huske på at legemidler beregnet på mennesker ikke anbefales til dyr. Veterinærlegemidler tilbyr et bredt utvalg av produkter som ikke påvirker kjæledyrets helse negativt, men som forsiktig påvirker dets opphissede nervesystem. De mest effektive og populære inkluderer følgende typer medikamenter:

  1. Kattemynte. Du kan kjøpe det på et veterinærapotek. Vanligvis er den pakket i små poser og er en medisinplante, hvis lukt tiltrekker katter. Verktøyet finnes også i form av en spray. For en beroligende effekt er det nødvendig å spre innholdet i posen eller spraye sprayen på kattens favorittsteder. Lukten har en gunstig effekt på det begeistrede dyret, og samtidig er produktet helt trygt.
  2. Dråper. Den mest populære formen for å ta stoffet. Sammensetningen av produktet inkluderer ofte syntetiske feromoner, som under gunstige omstendigheter produseres av dyrets hjerne. De gir et signal til nervesystemet om at det ikke er noen grunn til panikk. Dråper er spesielt effektive i tilfeller derdu må forberede katten på turen eller få den til å gå ut til folk etter stresset.
  3. Diffusorer. De ser ut som insektmidler. Arbeidet deres krever tilkobling til nettverket, mens enheten sprayer medikamentmolekyler i luften. Som et resultat blir rommet fylt med en aroma som har en gunstig effekt på nervesystemet til katten og gir en overbevisning om at det ikke er noen irriterende faktorer.
  4. Halsbånd. Det beroligende halsbåndet for katter er impregnert med syntetiske feromoner. Lukten lindrer symptomene på stress, reduserer aggresjon, eliminerer nervøsitet og overdreven angst.

I veterinærapoteket kan du også finne beroligende midler i form av emulsjon, tabletter, løsninger og kapsler. Derfor vil enhver oppdretter kunne velge nøyaktig den utgivelsesformen som er ideell for hvert enkelt tilfelle.

Prinsippet for virkning av beroligende midler på dyr

Sedativer for katter under stress kan være naturlig eller kjemisk sammensatt. Hvis førstnevnte er basert på akkumulerende handling, så handler sistnevnte nesten umiddelbart. Imidlertid kan alle kjemikalier forårsake bivirkninger. Derfor, når du velger et beroligende middel for katter hjemme, bør du strengt følge anbefalingene som er oppført i instruksjonene, og hvis uønskede konsekvenser oppstår, slutt umiddelbart å ta det.

Mange oppdrettere legger merke til at når de tar beroligende midler, blir katter mer balanserte, tegn på angst og aggresjon forsvinner. Imidlertid er det tider når beroligende middelforårsaker en reaksjon eller virker ikke i det hele tatt. I dette tilfellet bør du kontakte veterinæren din.

Det er viktig å forstå at det er bedre å begynne å ta beroligende midler før utbruddet av en stressende situasjon for å unngå nervøs utmattelse hos et kjæledyr. Men når du tar, bør du strengt følge den foreslåtte dosen. Overskudd kan forårsake kvalme, døsighet, diaré, oppkast, plutselige trykkfall og døsighet.

Beste beroligende midler for katter

De mest effektive, populære og ufarlige medisinene som garantert vil bringe dyret tilbake til dets tidligere fred og tillit er følgende:

  • "Cat Bayun";
  • "Fitex";
  • "Stopp stress";
  • "Redd oss";
  • "Sexbarriere";
  • "Xylazine".

La oss vurdere funksjonene deres, operasjonsprinsippet og tilbakemeldinger fra oppdretterne.

Medikament basert på medisinske urter "Cat Bayun"

Boligende dråper for katter er ofte laget av medisinske urter. Denne tilnærmingen er den sikreste og samtidig ganske effektiv. "Cat Bayun" i sin sammensetning har 17 forskjellige urteekstrakter. Bruken i kombinasjon gir en potent og langvarig effekt. Etter instruksjonene å dømme, må midlet startes for å kunne tilbys dyret 5-7 dager før den forventede stressende situasjonen begynner.

Medikamentet er tilgjengelig i form av tabletter og oppløsning. Samtidig kan tabletter gis selv til unge katter fra 10 måneder. Etter vurderingene å dømme er verktøyet ganske effektivt. Oftehjelper om nødvendig med å frakte dyret til landet. Katten føler seg rolig, river ikke og ligger rolig i hendene på eieren. Mange oppdrettere tilbyr dråper "Cat Bayun" etter sterilisering eller kastrering av dyret. Kjæledyr viser ikke tegn til angst, de kommer seg merkbart raskere, og angsten forsvinner. Veterinærer anbefaler stoffet også under brunst og seksuell jakt. Samtidig oppfører dyr seg mer rolig og balansert.

Medikamentet er på listen over de beste på grunn av den helt naturlige sammensetningen, behagelig aroma og lav pris. Katter spiser vanligvis pillene godt, eller de er lette å skjule i den vanlige maten.

Forberedelse "Cat Bayun"
Forberedelse "Cat Bayun"

Naturlig "Fitex"

Medikamentet består også kun av medisinske urter. Imidlertid produserer produsenten det utelukkende i form av dråper. Urteekstraktene som er inkludert i sammensetningen har en beroligende effekt, normaliserer arbeidet til nerve- og kardiovaskulærsystemet. Samtidig har stoffet en krampestillende effekt og stabiliserer blodtrykket.

Dråper anbefales i to til tre uker. Imidlertid inkluderer listen over kontraindikasjoner lavt blodtrykk. I andre tilfeller gir ikke Fitex bivirkninger og tolereres ifølge katteeiere godt. Oppdrettere liker at dråpene er enkle å gi til kjæledyret ditt. Etter inntak er det en tydelig beroligende effekt.

Beroligende middel for katter "Fitex"
Beroligende middel for katter "Fitex"

Nootropic "Stopp-stress"

Sedativesrettsmidler for katter med aggresjon inkluderer ofte mer enn bare medisinske urter. Noen ganger er ikke dette nok. Legemidlet "Stop-stress" inneholder fenibut, som har en sterk nootropisk effekt.

Medikamentet er tilgjengelig i form av dråper og er rettet mot å eliminere følgende symptomer:

  • frykt, angst og spenning;
  • aggresjon;
  • hyperexcitability.

"Stopp-stress" normaliserer cerebral sirkulasjon og øker dyrets motstand mot stress.

Boligende midler anbefales ofte til katter i brunst. Dette stoffet har fungert bra. Anmeldelser indikerer at kurset reduserer angsten til katten betydelig, reduserer dens eksitabilitet og generelt har en positiv effekt.

homeopatisk fospasim

Veterinærer blir ofte spurt om hva slags beroligende midler katter kan ta. Blant de absolutt ufarlige, men ganske effektive, er det homøopatiske preparatet "Fospasim". Den inneholder kun mineralkomponenter, ekstrakter av urter og organiske stoffer. Dessuten er alle disse komponentene i mikroskopiske doser. Men etter vurderingene fra oppdrettere å dømme, trer den beroligende effekten inn ganske raskt og varer lenge, i motsetning til de vanlige urtetinkturene.

Medikamentet produseres i form av dråper. Løsninger for intramuskulære injeksjoner tilbys også. Effekten etter injeksjonen observeres nesten umiddelbart, dråpene virker også veldig raskt. Stoffet er på listen av en grunn.den beste, fordi bruken ikke forårsaker bivirkninger, og effekten er umiddelbart synlig.

hormonell "sexbarriere"

Boligende midler til katter i brunst krever umiddelbar handling. I dette tilfellet kan du bruke det hormonelle stoffet "Sex Barrier", som effektivt reduserer manifestasjonen av dyrets naturlige instinkter. Du bør imidlertid holde et godt øye med kjæledyret ditt. Veterinærer påpeker ofte at hvis et kjæledyrs atferd endres dramatisk under brunst, blir det ukontrollerbart og aggressivt, så er det bedre å vurdere kastrering eller kastrering.

Ifølge oppdrettere og spesialister har stoffet en utt alt effekt. Dyres atferd er i endring til det bedre. Imidlertid er bruken bare berettiget i ekstreme tilfeller. Faktum er at å ta hormonelle medisiner kan provosere funksjonsfeil i kroppens normale funksjon, så det er bedre å velge et beroligende middel for katter under brunst sammen med en veterinær.

Det beste kjemikaliebaserte beroligende middelet - "Xylazine"

Noen ganger klarer ikke de vanlige beroligende medikamentene til katter å takle problemet. Hvis dyret har lidd av en alvorlig sykdom eller operasjon er nødvendig, kan spesialisten foreskrive en kur med beroligende midler i form av injeksjoner.

"Xylazine" inneholder en syntetisk tiazinforbindelse. Injeksjonen beroliger kjæledyret merkbart før manipulasjoner, før en lang tur eller etter langvarig stress. Avhengig av dosen kan den ha en smertestillende egenskap. Vanligvis doseringlegen beregner ut fra vekten til katten og ønsket effekt. Med dette kan du oppnå følgende resultat:

  • rolig;
  • sedasjon og redusert muskeltonus;
  • smertestillende;
  • sedasjon og immobilisering.

Bruken av stoffet er kun mulig under fullt tilsyn av en veterinær og med alle forholdsregler.

Injeksjonsvæske "Xylazine"
Injeksjonsvæske "Xylazine"

Konklusjon

Noen ganger kan til og med dyr oppleve mye stress. Et slikt fenomen kan ikke ignoreres, ellers kan konsekvensen være en alvorlig sykdom som krever langvarig behandling. Derfor, ved de første tegnene på en slik tilstand og for forebyggende formål, er det nødvendig å velge et lett beroligende middel for katten.

Anbefalt: