Salamander i akvariet: vedlikehold og stell

Innholdsfortegnelse:

Salamander i akvariet: vedlikehold og stell
Salamander i akvariet: vedlikehold og stell
Anonim

I dag er det vanskelig å overraske noen med skilpadder eller fisk som bor i dammen hjemme. En annen ting - salamander i akvariet. Vi vet veldig lite om disse skapningene, og alt fordi de er nattaktive, og det er veldig vanskelig å møte dem i naturen.

salamander i akvariet
salamander i akvariet

Salamander i et akvarium med god pleie kan leve opptil tretti år. Rett lange lever! Ekte vannsalamander er nære slektninger av salamandere og er under beskyttelse. Innholdet deres er begrenset, men de vanlige underartene (kam, alpin og pigg) er godt kjent for akvarister. Tot alt er det 10 arter av slike amfibier som kan holdes hjemme.

Dette er veldig trege dyr. Det er ikke vanskelig for dem å sveve i én posisjon og holde seg i denne tilstanden i flere timer, mens de bare holder på én støtte.

Newts i akvariet: innhold

salamander i akvariet
salamander i akvariet

Mange synes det er en plagsom virksomhet å holde amfibier, og å ta vare på dem tar mye tid. Men det er ikke tilfelle i det hele tatt. Ha viss kunnskap, ta vare på dissealle kan være dyr.

Amfibier er kaldblodige dyr. Den optimale temperaturen for akvariedyrene dine er mellom 15-20 grader. Derfor kan det ikke være snakk om varmesystemer som brukes til å varme opp vann i akvarier, og selve hjemmedammen bør plasseres unna varmeapparater. Den vanskeligste tiden å holde riktig temperatur er i sommermånedene når det er varmt ute.

Habitat

innhold av salamander
innhold av salamander

Til tross for at alle salamandere er amfibiske, finnes det underarter som utelukkende lever i vann, men mange trenger en periodisk tur til land. Hvis du planlegger å ha begge variantene, er det best å kjøpe et universelt to-sfære akvarium. Det originale designet vil skape de nødvendige forholdene for dyrene, og til og med gi reservoaret en viss eksotisme. Du kan bygge en flåte, fylle en øy osv. Det kan være flere alternativer, alt avhenger av din fantasi og evner.

Salamander i et akvarium føles godt alene, men kan også leve i grupper. Hvis du bestemmer deg for å ha flere salamander, husk at hver av dem trenger minst 12 liter vann. Derfor er det nødvendig å tenke på de riktige tankstørrelsene på forhånd. Dyr kjennetegnes ved regelmessig smelting, hvorpå de umiddelbart spiser sitt gamle skall.

Fôring av dyr

Bevissthet om riktig vedlikehold av kjæledyrene dine bør ikke begrenses til de oppførte tipsene. Det er også nødvendig å vitehvordan mate en salamander i et akvarium slik at kjæledyret ditt vil glede deg i mange år.

Amfibier foretrekker levende mat: meitemark, snegler, blodorm, larver, små reker. De liker også å spise frosne fiskestykker, magert kjøtt, nyrer og lever. Vi bør ikke glemme vitaminer. For å forhindre at akvariet ditt blir feit, må du arrangere en fastedag for dem en gang i måneden.

hvordan mate en salamander i et akvarium
hvordan mate en salamander i et akvarium

Fiskeinnhold

Å holde salamander sammen med akvariefisk er ikke verdt det på grunn av kravene til temperaturforhold. For stor forskjell. I tillegg er sykdommene som rammer fisk dødelige for amfibier, og store fisker kan til og med skade dyr, slik at salamander i akvariet ikke kommer overens med andre innbyggere.

Anbefalt: