Hvordan rengjøre teppet hjemme? Grunnleggende måter

Hvordan rengjøre teppet hjemme? Grunnleggende måter
Hvordan rengjøre teppet hjemme? Grunnleggende måter
Anonim

Det er godt å ha et teppe i huset. Det skaper komfort, utfører funksjonen som beskyttelse mot kulde og dekorerer selvfølgelig hjemmet. Men over tid blir teppet skittent. Fallende hår, hår fra dyr som faller ut, rester av f alt mat får produktet til å se uanstendig ut. Hvordan rengjøre tepper hjemme?

I dag produserer kjemisk industri en enorm mengde av alle slags vaske- og rengjøringsmidler. Det er verdt å ta hensyn til dem i utgangspunktet. De er tilgjengelige i form av pulver, spray og væsker. Som regel, etter å ha rengjort teppet med husholdningskjemikalier, blir fargene mer mettede. Men i noen tilfeller kan det kastes. For å forhindre at dette skjer, les nøye instruksjonene for bruk av produktet på etiketten.

hvordan rengjøre teppet hjemme
hvordan rengjøre teppet hjemme

Det er mulig å få gulvbelegget tilbake til dets opprinnelige utseende uten å bruke spesielle kjemikalier. Det viser seg at rengjøringsmidler finnes i alle hjem. Hvordan rengjøre teppet hjemme, i tillegg til innkjøpte produkter? For eksempel en løsning av natron. For dette trenger duoppløs pulveret i vann i forholdet: 1 spiseskje per liter vann. Hvis forurensningen er sterk, kan du øke mengden brus litt. Det er nødvendig å spraye teppet med denne løsningen og la stå i 20-30 minutter, deretter vakuum. Bakepulver er også en velkjent luktfjerner. Så etter rengjøring på denne måten vil huset være friskere.

Det er godt å rydde i den kalde årstiden. Hvordan rengjøre teppet hjemme om vinteren? Selvfølgelig snø. For å gjøre dette, må du legge ut belegget på snøen med haugen ned og slå den ut ordentlig. Noen går på toppen av teppet, og det stemmer også. Under påvirkning av kroppsvekt henger støvet etter belegget. Fordelen med denne metoden er at du ikke trenger å puste inn støv, som når du slår et teppe om sommeren.

hvordan rengjøre teppet raskt
hvordan rengjøre teppet raskt

Et annet hendig verktøy er eddik. Hvordan rengjøre teppet raskt med eddik? Det skal fortynnes i vann i samme forhold som brus: 1 spiseskje per liter vann. Bruk en klut fuktet i løsningen for å tørke av teppet.

Teppeprodukter er i utgangspunktet laget av syntetiske tråder med en liten innblanding av ull. Men det finnes også helt ulltepper. Hvordan rengjøre naturlig teppe hjemme? Det er bedre å rengjøre slike produkter på en tørr måte, uten å fukte dem, siden de etter våtbehandling kan deformeres, med andre ord "sette seg ned".

hvordan rengjøre naturlig teppe
hvordan rengjøre naturlig teppe

Tebrygg er et utmerket rengjøringsmiddel. Den må klemmes litt og spres utover teppet i et tynt lag. Etter en stund (ca. en halvtime) bør du feiekosten hennes. Etter bearbeiding på denne måten begynner teppet å skinne. Denne metoden er imidlertid kun egnet for mørke tepper – lyse tepper kan flekke.

Husmødre som lurer på hvordan de skal rengjøre teppet hjemme, bør du vite at du også kan bruke s alt spredt over gulvet. Et godt glansmiddel er alkohol. Du må fukte en klut med dem og tørke av belegget. Det er mange alternativer for rengjøring av tepper hjemme. Det gjenstår å velge en akseptabel metode for deg selv.

Anbefalt: