Melkesyre: bruksanvisning i veterinærmedisin for kaniner, kalver, fugler

Innholdsfortegnelse:

Melkesyre: bruksanvisning i veterinærmedisin for kaniner, kalver, fugler
Melkesyre: bruksanvisning i veterinærmedisin for kaniner, kalver, fugler
Anonim

Melkesyre dannes under melkesyregjæring, spesielt nedbrytningen av glukose, som kan observeres ved suring av melk eller konservering av grønnsaker. Melkesyre er alltid tilstede i den levende organismen til ethvert pattedyr, enten det er mennesker eller dyr. For første gang ble prøver av melkesyre oppdaget av forskere i muskelvevet til dyr.

melkesyreveiledning for bruk i veterinærmedisin
melkesyreveiledning for bruk i veterinærmedisin

Hva er melkesyre

Dette produktet er produsert av visse anaerobe bakterier som lever i tarmen. Disse inkluderer bifidobakterier, actinomycetes, laktobaciller. Samtidig lever andre bakterier som lever i tarmene på laktat, og omdanner det til andre stoffer som er nødvendige for livet til en levende organisme.organisme. Det brukes i noen områder av industri, medisin og veterinærmedisin. I veterinærfarmakologi er dette produktet foreskrevet som et antibrodi alt, kauteriserende og antiseptisk middel.

Melkesyre i veterinærmedisin: søknad og generell informasjon

Veterinærmedisin bruker laktat av biologisk eller organisk opprinnelse som løsning i renset vann. Et syntetisk produsert produkt kan også brukes til terapeutiske formål. Løsningen har en litt tyktflytende konsistens, gjennomsiktig, sjelden gulaktig i fargen, smaken er sur, det er ingen lukt. Den kjemiske formelen til stoffet er -CH2 CH(OH)COOH-2, et annet navn er "hydroksypropionsyre".

melkesyre i veterinærmedisin
melkesyre i veterinærmedisin

Dette stoffet produseres av kroppen naturlig, så det er trygt og effektivt selv ved behandling av babyer. Det er imidlertid forbudt å bruke den alene. Et adekvat behandlingsforløp kan bare foreskrives av en veterinær. Melkesyre aktiverer motiliteten til proventriculus og øker dannelsen av tyggegummi. Medisiner som melkesyre, instruksjoner for bruk i veterinærmedisin anbefaler bruk for behandling av drøvtyggere, kaniner og fugler. Laktat er tilgjengelig i hetteglass og flasker med en konsentrasjon av stoffet 47,5 % og 80 %. Pakningsstørrelser - 20, 200, 500 og 1000 mg.

melkesyre i veterinærmedisin
melkesyre i veterinærmedisin

Instruksjoner og indikasjoner

Som allerede nevnt, har laktat antimikrobielle, antifermenterende og antiviralehandling. Det hemmer utviklingen av patogen tarmmikroflora, som dannes under nedbrytning av organiske rester, og reduserer også produksjonen av forråtnende giftstoffer.

Medikamentet er indisert for tympania i proventriculus, gassdannelse, kronisk eller akutt ekspansjon av magen hos hovdyr, kaniner, fugler, hunder og katter. Doseringen av midlet beregnes som følger. Ved en melkesyrekonsentrasjon på 47,5 % av dosen er:

  • for storfe - 15,5-25,5 kub. se;
  • for småfe - 1-5 kub. se;
  • for hester - 8,5-25,5 kub. se

Ved 80 % melkesyrekonsentrasjon er dosen:

  • for storfe - 10-16 kub. se;
  • for småfe -0,5-2,8 kub. se;
  • for hester - 5-15 kub. se;
melkesyreveiledning for bruk i veterinærmedisin for kalver
melkesyreveiledning for bruk i veterinærmedisin for kalver

For bruk må løsningen bringes til en konsentrasjon på 2 %. I lys av fraværet av giftige egenskaper, tillates løsningen å brukes mange ganger, til det riktige resultatet oppstår. På grunn av den antiseptiske effekten som melkesyre har, tillater bruksanvisningen i veterinærmedisin at den kan brukes til kauterisering. En 80% løsning myker opp ulcerative hudlesjoner og vekster av keratinisert vev, fjerner neoplasmer. En 10 % konsentrasjon er egnet for behandling av fistulære manifestasjoner av kistebrusk. Hvis melkesyre kommer i kontakt med huden, anbefales det å vaske området med såpe og vann. Når du trykker påslimhinner - varmt vann. Hetteglasset med legemidlet bør oppbevares utilgjengelig for barn og dyr, atskilt fra mat og husholdningskjemikalier.

Aerodisinfeksjon

Noen medisiner brukes til å rense husdyrbygninger, en av disse er melkesyre. I veterinærmedisin tillater instruksjonen bruk for aerosolsanering av lokaler der dyr holdes. Melkesyredamper har bakteriedrepende egenskaper mot streptokokker og stafylokokker. Luftrensing med melkesyredamp anbefales ved påvisning blant husdyr av individer med luftveissykdommer, pullorose, pesterellose. Sprøyting skjer med hastigheten: 4 cu. cm 15 % løsning for 1-1, 5 kub. m luft.

Melkesyre for kaniner

Nylig har flere og flere oppdrettere avlet kaniner. Populariteten til disse dyrene skyldes deres gode tilpasningsevne, reproduksjonshastighet, tilstrekkelig pleie og fôring. Men til tross for at de er upretensiøse, trenger kaniner et komplett og variert kosthold for å støtte deres helse og vekst.

melkesyreveiledning for bruk i veterinærmedisin for kaniner
melkesyreveiledning for bruk i veterinærmedisin for kaniner

Sammen med de allerede kjente matpremiksene anbefaler eksperter å legge til et medikament som melkesyre på kanin-"menyen". Instruksjoner for bruk i veterinærmedisin for kaniner anbefaler det som et middel for å forbedre fordøyelsen, akselerere absorpsjonen av spist mat. I tillegg reduserer laktat det negativeeffekter av grovfôrforbruk.

Melkesyre for fugler

Bestemmer rekkefølgen på et slikt middel som melkesyre, bruksanvisning. I veterinærmedisin for fugler i alle aldre er det gitt et kompleks av mat- og vitamintilskudd som stimulerer eggproduksjon og vekst. Oftest brukes metabolske midler til disse formålene, som inkluderer melkesyre.

Dette produktet, sammen med antimikrobielle egenskaper, er en mellomledd i prosessen med fjærfemetabolisme. I denne forbindelse har den fordeler fremfor andre analoger, siden den har en direkte effekt på hypofysen og hypothalamus, i likhet med den som planteadaptogener har. For å styrke kroppens motstand og øke antall follikler, legg til 3 -4 liter 4 % melkesyreløsning.

melkesyreveiledning for bruk i veterinærmedisin for fugler
melkesyreveiledning for bruk i veterinærmedisin for fugler

Melkesyre for kalver

Melkesyre er mye brukt for å opprettholde helsen og stabilisere fordøyelsen til unge drøvtyggere. Instruksjoner for bruk i veterinærmedisin for kalver definerer doser som er lavere enn for voksne dyr. Kalver lider ofte av akutt mageutvidelse på grunn av å spise lettgjærende fôr: kløver, hvete, brød, ung havre. En annen årsak til lidelsen kan være drikking rett etter inntak av matvarer som raskt svulmer opp i magen. Melkesyre regnes som det mest effektive middelet for å stoppe gjæringen av fôrmasser i magen. Instruksjoner forbruk i veterinærmedisin indikerer fravær av uønskede hendelser hos unge drøvtyggere, siden laktat er fullstendig assimilert og absorbert av kroppen, og fungerer også som en ekstra energikilde.

Anbefalt: