De mest populære sledehundrasene

Innholdsfortegnelse:

De mest populære sledehundrasene
De mest populære sledehundrasene
Anonim

Det antas at sledehunderaser (nordlige, jakt) er direkte etterkommere av de primitive (gamle) hundene i Asia og Europa. Det er mulig at deres opprinnelse er forbundet med ulv. Sledehunder var uunnværlige assistenter og følgesvenner for polfarere. Det antas at uten dem ville det neppe vært mulig å gjøre noen geografiske funn i Arktis. Så for eksempel ble jordens to poler erobret på sleder med hunder. Det er sannsynlig at det var få ekspedisjoner som klarte seg uten hunder.

sledehundraser
sledehundraser

På dagtid kan disse hundene trave rundt sytti kilometer. De har veldig sterke poter. Eksepsjonell fysisk utholdenhet og upretensiøsitet er hovedfordelene med trekkhunder, som har blitt utviklet gjennom hundrevis av år under stor fysisk anstrengelse, på lange turer på is og snø.

Hvor mange raser av sledehunder er kjent i dag? Internasjonale referansepublikasjoner nummer 10-15 (dette teller ikke aboriginal sjeldne raser).

Etter å ha kort beskrevet egenskapene til hunder, vurder nå deres temperament og egenskaper.

Karakter og egenskaper ved atferd

liste over sledehunderaser
liste over sledehunderaser

Raser av sledehunder kombinerer tilsynelatende uforenlige egenskaper. For at arbeidet i et lag skal være bra, må hunder helt glemme jaktinstinktene sine, mens de om nødvendig må beskytte eieren mot rovdyr, og også hjelpe ham med å jakte på sel. Raser av sledehunder er preget av en sterk konstitusjon, god kroppsbygning. I størrelse er disse hundene store og mellomstore.

Karakteren til representantene for slederasene er balansert, rolig. De viser ikke aggresjon mot mennesker. Disse hundene utmerker seg ved god immunitet (motstandsdyktig mot sykdommer). De er optim alt tilpasset fôr så vel som ytre forhold. Hunder viser minim alt med ikke-funksjonelle tegn på domestisering. Den tykke pelsen til disse hundene lar dem enkelt tåle frost. Derfor kan de stå ute hele året.

Sledehunderaser: liste

De vanligste typene:

  • Alaskan Malamute;
  • Siberian Husky;
  • Samoyed;
  • eskimo husky;
  • Grønlandshund.

La oss nå se nærmere på hver rase.

nordlige sledehundraser
nordlige sledehundraser

Alaskan Malamute

Disse hundene er vennlige og elsker å være sentrum for oppmerksomheten. Derfor trives malamuter best i familien enn i gården. Disse hundene er smarte, men kan være litt sta. Siden malamuter har en sterk karakter, begynner de ofte å dominere andre hunder, så aggresjon mellom slektninger er ikke utelukket. Med mennesker er de det absolutt ikkeaggressive, derfor er de ikke egnet for beskyttelse, og det gir ingen mening å trene dem slik. Til tross for sin godmodige natur, har de fortsatt et imponerende utseende, og derfor kan de skremme bort en inntrenger med seg.

Det må huskes at Alaskan Malamute er en brukshund. Hun må alltid være opptatt med noe, hun trenger lange turer. Legg merke til at malamuter har graving i blodet. Tidligere fikk disse hundene mat (det vil si gnagere) på denne måten. Ved å grave opp jordstykker nyter dyrene virkelig prosessen.

Siberian Husky

sledehund raser nordlig jakt
sledehund raser nordlig jakt

Snakker om rasene til sledehunder, kan man ikke unngå å nevne huskyen. Dette er mellomstore hunder. De gjorde opprinnelig arbeidet sitt i et team, og transporterte last (små) over lange avstander.

Disse hundene er veldig smarte, men de tåler ikke ensomhet. Husky føler seg best i selskap med en annen hund eller person. Hvis en representant for rasen kjeder seg, kan han skade husholdningsmøbler eller andre gjenstander (for eksempel tygge dem).

Huskyer er veldig omgjengelige og elsker å leke. Hunder er veldig glade i å løpe i sele. Å se og vokte er noe Huskies ikke vil gjøre. Representanter for rasen kommer godt overens med kjente slektninger, observer strengt hierarkiet. De er likegyldige til andres hunder.

Et særtrekk ved rasen er blå øyne. Utseendet til disse hundene er fascinerende. Pelsen deres er skinnende. For å opprettholde et attraktivt utseende, må de børstes minst en gang i uken.

Samoyed

Fortsetter å beskrive rasene til sledehunder, og jeg vil gjerne dvele ved samojeden. Representanter for rasen er middels store. Disse hundene har fantastiske personligheter. De er lydige, snille, upretensiøse, spontane.

Samojeder har et sterkt immunforsvar, så de er immune mot sykdom. Disse hundene tilpasser seg perfekt til alle forhold.

Alene Samojeden kjeder seg, han trenger nærkontakt med eieren. Denne hunden er svært treningsdyktig. I læringsprosessen må du vise tålmodighet og omsorg. Kraft og aggresjon bør aldri brukes.

Samoyed elsker å leke, delta i konkurranser som agility. Representanter for rasen trenger ikke spesiell omsorg, bortsett fra stell av pelsen.

hvor mange raser av sledehunder
hvor mange raser av sledehunder

Etter bading skal den ikke forbli våt, den må tørkes og deretter kjemmes. Disse hundene molter bare et par ganger i året, og molten går raskt over Med tanke på rasene til sledehunder vil jeg merke at samojeden uten tvil er den mest lydige hunden fra denne gruppen. En slik hund vil ikke bryte gjerder og stikke av uten tillatelse. Samojeden må gå turer. Men de foretrekker å lage dem sammen med eierne.

Konklusjon

Nå vet du hva nordlige sledehunder er. Disse rasene er preget av utholdenhet, de kan overvinne lange avstander. I dag holdes slike hunder selv i leiligheter, men for normal utvikling trenger de mye fysisk aktivitet.

Anbefalt: