Hvor lenge lever chihuahuaer, og hvordan forlenges denne perioden

Innholdsfortegnelse:

Hvor lenge lever chihuahuaer, og hvordan forlenges denne perioden
Hvor lenge lever chihuahuaer, og hvordan forlenges denne perioden
Anonim

Mange fra barndommen drømmer om å ha et lite raggete kjæledyr som ikke bare vil lyse opp fritiden, men også bli en ekte venn. Chihuahuaer i dette tilfellet er et utmerket valg - de er smarte nok, modnes raskt og forstår folks følelser perfekt. Men det er ikke nok å ha en venn, du vil tilbringe så mye tid med ham som mulig. Derfor lurer mange på hvor mange år en Chihuahua lever.

Hvordan vokser hunder opp?

Det antas at alderen til en hund er sammenlignbar med en person i forholdet rundt 1 til 7. Det vil si at en ett år gammel valp er omtrent lik en førsteklassing når det gjelder intelligens og utviklingsnivå. Dette er ikke helt sant – utviklingen til hunden er noe forskjellig fra menneskets. Den amerikanske vitenskapsmannen B. Foster kom til denne oppfatningen. Han kompilerte en tabell som gjenspeiler den omtrentlige alderen til hunden når det gjelder menneskets livssyklus. Forskeren studerte oppførselen til dyr og kom til den konklusjon at en 2 måneder gammel valp kan korreleres med et 14 måneder gammelt barn. En ett år gammel hund er som en 14 år gammel tenåring, en fem år gammel hund kan sammenlignes med et 40 år gammelt menneske. Dyr over 10 år er sammenlignbare med pensjonister. For eksempel føles en 10 år gammel hund som et menneske ved 65, og en 16-åring føler seg som en gammel mann på 89.

hvor lenge lever chihuahuaer
hvor lenge lever chihuahuaer

Det viser seg at en hund som lever lenger enn 16 år er en skikkelig langlever. Men vår oppgave er å finne ut hvor mange chihuahuaer som lever. Det er verdt å merke seg at hunder av denne rasen modnes tidligere enn andre. Etter 10-12 måneder når de psykologisk og fysiologisk modenhet. Ved ca. 6-7 måneder stopper veksten, og styrkingen av skjelett og muskler fortsetter til 10 måneder.

centenarians or not?

Hver eier vil at hunden skal glede ham så lenge som mulig. Når du lurer på hvor lenge en Chihuahua lever, må du huske at jo mindre hunderasen er, jo lenger vil den leve. Dette mønsteret gjelder i de fleste tilfeller. Men ikke i forhold til for små kjæledyr, men nærmere bestemt de såk alte mini-chihuahuaene som veier opp til 1 kg. De er de minst levedyktige og er mye mer utsatt for skader, sykdommer og infeksjoner enn andre medlemmer av rasen. De trenger spesiell omsorg, spesiell ernæring og nådeløs kontroll – uansett hvordan dyret skader seg selv. Det er vanskelig å svare nøyaktig nok på hvor lenge Chihuahua minis lever, men deres mellomstore motstykker (opptil 3 kg) lever opptil 15-17 år. Det er også hundreåringer som gleder eierne sine i 20 år. De minste chihuahuaene lever vanligvis ikke opp til denne alderen. Imidlertid lever hunder i den større minikategorien (fra 1,5 til 1,8 kg) med riktig stell opptil 15 år.

hvor lenge lever chihuahuaer
hvor lenge lever chihuahuaer

Hva kan jeg gjøre for å få kjæledyret mitt til å leve lenger?

Selv når du velger en Chihuahua, kan du anta dethvor lenge vil han leve. Inspiser nøye alle babyene i kullet og foretrekk ikke de minste, ellers vil du sikkert få en sykelig valp. Se at hodet ikke er veldig stort, og øynene ikke er for svulmende. Jo sunnere babyen er, jo lenger vil han leve med riktig omsorg.

Livstiden til en hund avhenger i stor grad av livsstilen - den må være moderat aktiv. Selvfølgelig trenger ikke en Chihuahua, som enhver liten hund, mye trening for å føle seg i form. Bare sørg for at dyret beveger seg regelmessig og er i frisk luft. Å holde et dyr i bånd eller i armene hele dagen er ikke verdt det. Husk at bevegelse er livet. Ta også vare på riktig ernæring til hunden din, sørg for å inkludere protein i kosten. På mange måter avhenger det av eiernes handlinger hvor mange chihuahuaer som lever.

hvor lenge bor chihuahuaer hjemme
hvor lenge bor chihuahuaer hjemme

Noen fakta om Chihuahua

1) Chihuahuaer elsker å gjemme seg under puter eller andre vanskelig tilgjengelige steder. Dette betyr ikke at kjæledyret ditt er redd eller ikke vil være i ditt selskap. Slik er naturen til denne rasen.

2) Selv om de er de minste hundene, anses de for å være blant de hardeste. Chihuahuaer blir sjelden syke og er i stand til å gå ganske lange avstander.

3) Langhårede individer er mer føyelige, og korthårede individer er mer aktive og egensindige.

hvor lenge lever chihuahuaer
hvor lenge lever chihuahuaer

4) Kanskje ingen av hunderasenehar eksistert så lenge chihuahuaer har levd. De dukket opp i inkatiden og ble æret som hellige dyr i lang tid.

5) Alle kjenner utseendet til en skjelvende chihuahua. Denne oppførselen er vanligvis forårsaket av stress eller et ukjent miljø. Ikke prøv å varme babyen - med tiden vil han roe seg ned, og skjelvingen vil gå over av seg selv.

Nå vet du nøyaktig hvor mange chihuahuaer som bor hjemme og hvordan du kan forlenge levetiden. Kanskje bare kjærlighet bør legges til dette - oppriktig omsorg vil definitivt hjelpe kjæledyret ditt til å føle seg uerstattelig og leve et langt og lykkelig liv ved siden av deg.

Anbefalt: