Hvordan velge baderomsinnredning

Hvordan velge baderomsinnredning
Hvordan velge baderomsinnredning
Anonim

Badet er først og fremst et sted for avslapning og avslapning, så designet bør være så harmonisk som mulig. Spesiell oppmerksomhet når du velger et design bør gis til belysning. I en standardleilighet har dette rommet vanligvis ikke vinduer. Derfor bør baderomsarmaturer velges på en slik måte at de arrangerer den mest lyse og samtidig ikke harde belysningen. Så du kan gjøre dette rommet funksjonelt og samtidig koselig.

badelamper
badelamper

I dag produseres det en rekke utstyr som passer perfekt til dette rommet. Hvis nedhengte tak eller strekktak brukes til dekorasjon, vil innfelt baderomsinnredning være et utmerket valg. Det kan være halogen- eller LED-spotutstyr. I dette tilfellet er det vanligvis plassert rundt omkretsen av rommet. Siden badet er et lite rom, brukes dette alternativet ofte som hovedbelysning. Hvis ønskelig, kan du installere slike enheter under gesimsene. I dette tilfellet vil rommet se høyere ut.

Hvis dette alternativet er ikke egnet for eierne, du kan plukke opp vakkert takutstyr. Lignende enheter kan monteres på en betongbase. Baderomsinnredning i taket er vanligvis utstyrt med en skjerm (en eller flere) med frostet glass. Derfor gir de et ikke-utmattende, behagelig diffust lys. For dette rommet kan dette være det perfekte alternativet. Slike armaturer brukes ofte også som primærbelysningsutstyr.

nedfelt baderomsinnredning
nedfelt baderomsinnredning

Det ville vært fint å fremheve speilet. Til dette formål brukes oftest konvensjonelle baderomsvegglamper eller lampetter med glødepærer. Halogener gir et noe hardt lys, og fluorescerende lys forvrenger litt fargen på objekter. Vanligvis er slikt utstyr montert enten på begge sider av speilet, eller hengt over det.

Selvfølgelig, i henhold til deres tekniske egenskaper, skiller baderomsinnredning seg fra inventar designet for for eksempel en stue eller soverom. Tross alt må de være så motstandsdyktige mot fuktighet som mulig. For tiden produseres belysningsenheter av forskjellige beskyttelsesklasser. Du kan finne ut graden av motstand til utstyr mot fuktighet ved å merke (med det andre sifferet).

taklamper på badet
taklamper på badet

Hvis armaturen er merket med tallet 0, betyr det at den ikke skal brukes i våtrom i alle fall. Utstyr merket med nummer 1 til 4 kan installeres der det er sannsynlig at det blir sprut. Lamper med tallet 5 uten skade påtåle påvirkningen av vannstråler. Utstyr merket med en sekser kan til og med senkes under vann en stund. Derfor er det best å kjøpe baderomsinnredning merket med tallene 4 eller 5.

Utstyret skal selvfølgelig velges på en slik måte at det harmonerer mest mulig med interiøret i rommet. I dag produseres slike lamper av forskjellige design. Så hvis du ønsker det, vil det være ganske enkelt å velge det best egnede alternativet.

Derfor, når du kjøper en lampe til badet, må du først og fremst bestemme deg for designfunksjonene, ta hensyn til tekniske spesifikasjoner, så vel som design. I dette tilfellet kan du kjøpe utstyr som vil vare lenge og bli en ekte dekorasjon av dette rommet.

Anbefalt: