Neonsykdommer: symptomer og behandling

Innholdsfortegnelse:

Neonsykdommer: symptomer og behandling
Neonsykdommer: symptomer og behandling
Anonim

Neonfisk er veldig vanlig i hjemmeakvarier. De er upretensiøse, preget av interessant oppførsel og attraktivt utseende. Dessverre, noen ganger står eierne overfor sykdommene til kjæledyrene deres. For å ta rettidige og riktige tiltak, må du vite om symptomene på mulige sykdommer. Vurder hvordan du kan fastslå at fisken er syk? Hva bør gjøres?

Neonsykdom

Plystophorose er en av de vanligste sykdommene som er særegne for neon. Oftest er blå neoner utsatt for det. Herfra har hun fått navnet sitt. Sykdommen er også farlig for gracilis, ildfluetra, sebrafisk, angelfish, gullfisk og andre. Samtidig antas det at rød neon ikke er mottakelig for sykdom.

Agensen er Pleistophora, hvis sporer kan svelges av fisk fra bunnen av akvariet i tilfelle en infisert fisk dør. Parasitten går inn i neonets ryggmuskler gjennom blodet, noe som fører til vevsødeleggelse. Som et resultat dannes det store hvite områder på baksiden av fisken, som i de siste stadienegodt synlig for det menneskelige øyet. Vevsdød oppstår. På bildet - neonfisk infisert med plestophorosis.

Neon mister farge
Neon mister farge

Symptomer på plestophorosis:

- dårlig matlyst;

- kjedelig farge;

- nedsunket mage;

- neonstrimmel blir umulig å skille;

- dannelsen av hvite flekker i regionen av ryggmusklene.

I tidlige stadier av sykdommen er medikamentell behandling mulig. Følgende legemidler brukes til det: fumagellin, toltrazuril, albendazol. Den mest effektive måten å bekjempe sykdommen på er imidlertid ødeleggelse av alle syke individer og desinfeksjon av akvariet.

False Neon Disease

neon sykdom
neon sykdom

Det er en sykdom som ligner plestophorosis i symptomer. Men andre patogener forårsaker det, noe som betyr at behandlingen er radik alt annerledes. Falsk neonsykdom oppstår på grunn av dårlige forhold - en stor ansamling av fisk i trange akvarier. Som et resultat av nitrat- og ammoniakkforgiftning.

Blå, røde og blå neoner, ildfluetraer og Blehers hemigrammus er mest utsatt for det.

Hovedsymptomet er utseendet av lysegrå flekker på fiskens kropp. I motsetning til plestophorosis har flekker oftest uskarpe grenser, selv om de noen ganger kan være tydelig definert. For nøyaktig å bestemme den falske neonsykdommen, er det nødvendig å skrape kroppen til en syk person og undersøke den under et mikroskop. Dette er en bakteriell infeksjon. For behandling holdes fisk i vann med tilsetning av biseptol eller kanamycin. Legemidlet må tilsettesvann annenhver dag etter en tredjedel vannbytte.

Forgiftning

Det kan være forårsaket av dårlig kvalitet på fôr, klor, metaller eller andre kjemiske produkter som kommer inn i vannet. Symptomer på neonforgiftning:

- tung pust;

- gjellene lyser opp;

- kropp og gjeller dekket med slim;

- det er økt aktivitet: fisk suser rundt og prøver å hoppe ut av akvariet;

- i de siste etappene er det en betydelig nedgang i aktiviteten.

syk fisk
syk fisk

Ved forgiftning påvirkes som oftest alle fiskene i akvariet samtidig. Samtidig er det mulig å fastslå at forgiftning var dødsårsaken kun på grunnlag av fakta. For eksempel hvis fisken døde etter å ha skiftet vann, som oppfylte alle standardene for hardhet, surhet og temperatur.

Svulster

Det er godartede og ondartede svulster hos fisk. En av de farligste neonsykdommene er melanosarkom. Dette er en sykdom som fører til svulster av pigmentceller. Fiskens kropp blir svart. Store svulster er ofte tydeligst synlige for det menneskelige øyet: fiskens kropp endrer form, blir uforholdsmessig. Svulster i de indre organene kan kun bestemmes under obduksjon av fisken.

Stress

Falsk neonsykdom
Falsk neonsykdom

Neoner er ganske sky fisk, de er veldig utsatt for stress. De må holdes i flokker, ellers føler de seg ukomfortable. En brå endring i forholdene for internering, et langt trekk, å sette seg ned store aktive fisker i et akvarium kan forårsake stress. På grunn av dette,neon, appetitten forverres, fisken haster hele tiden rundt, leter etter hvor de skal gjemme seg eller ikke kommer ut av gjemmeslene. For å rette opp situasjonen, bør årsaken til uroen identifiseres og elimineres. Det er verdt å huske at uriktige forhold med internering og konstant stress fører til neonsykdommer.

Soppsykdommer

neon soppsykdom
neon soppsykdom

Sopp påvirker oftest det øvre vevet til fisk i området med skader og sår. Først kan man se hvite tråder på det berørte området, som deretter blir til hvitt skum. De farligste for neon er: branchiomycosis, interne mykoser, eksterne mykoser.

Som følge av infeksjon blir fisken sløv og inaktiv. Finnene og huden er ødelagt. Hun svømmer til overflaten og hiver etter luft, nekter å spise. I et forsømt tilfelle begynner fisken å svømme på siden. Antibiotika brukes til å behandle neonsykdom. Fisk bør isoleres fra slektninger i behandlingsperioden.

Saprolengioz er en av de vanligste soppsykdommene. Neonens kropp er dekket med en blomst i form av hvite sporer, appetitten faller, finnene holder seg sammen. For behandling må fisken settes i karantene. Temperaturen bør heves til 25-26 grader. Neon trenger daglige bad: bords alt, malakittgrønt eller metylenblått tilsettes vannet. Med rettidig behandling avtar sykdommen i løpet av en uke.

Dermed har vi vurdert neonsykdommer og deres behandling. Det er verdt å huske at helsen til akvariefisk først og fremst avhenger av forholdene der de holdes. Det er viktig å følge nøye medkvaliteten på akvariets vann og mat. Syk fisk må settes i karantene i tide for å unngå smitte av alle kjæledyr.

Anbefalt: