Toflekket cricket: hold og avl

Innholdsfortegnelse:

Toflekket cricket: hold og avl
Toflekket cricket: hold og avl
Anonim

Eksotiske dyr blir mer og mer populært, og derfor er spørsmålet om å velge matobjekter til dem akutt. To-flekket cricket er en av de vanligste og mest ettertraktede fôrvekstene. Sirisser kan være en sunn og balansert mat for fugler, ulike typer øgler og taranteller. Dessverre er de ikke alltid tilgjengelig i dyrebutikker, og derfor vil vi vurdere de grunnleggende reglene for å holde og avle toflekket sirisser hjemme.

Generell informasjon

Toflekket sirisser er en av de mest populære fôrvekstene. Dette er store svarte insekter. Kroppslengden deres kan nå 3 cm. Toflekket sirisser vokser raskere enn sirisser av andre arter. I tillegg er de mer tolerante for lave temperaturer. I naturen bor de i Middelhavet.

Toflekkete sirisser anses som mer aggressive enn banan- og hussirisser. De kan bite kraftig, og derfor har det vært tilfeller da de skadet krypdyrene som de ble matet til med underkjevene. TilI tillegg er nesten alle typer sirisser kannibaler. I mangel av vann, nok mat, eller under feil forhold, begynner sirisser å aktivt spise unge dyr og drepe hverandre. I tillegg er de svært følsomme for plutselige endringer i forholdene for internering. Ved en endring i mikroklimaet begynner pest. Crickets lager ofte veldig høye lyder om natten. To-fem sirisser regnes som en av de mest høylytte artene, og derfor kan trillene deres forstyrre søvnen om natten. Det er derfor mange eksotiske kjæledyreiere foretrekker å beholde mindre krevende og mer seige kakerlakker som et alternativ til sirisser.

Et bilde av toflekkete sirisser vil bli presentert nedenfor.

voksen cricket
voksen cricket

Men sirisser har sine egne fordeler. I motsetning til kakerlakker har de praktisk t alt ikke en ubehagelig lukt. Mange eksotiske kjæledyr spiser dem med mer appetitt enn kakerlakker, som de kan nekte helt.

Utstyr kreves

Toflekket sirisser oppbevares i høye akvarier eller plastbeholdere med glatte vegger. Størrelsen på beholderne skal være minst 60 x 40 cm, høyde - minst 30 cm Beholderveggen er smurt inn fra innsiden med vaselin 15 cm fra toppen. Crickets er i stand til å hoppe ganske høyt, derfor, hvis høyden på beholderen er utilstrekkelig, bør den dekkes med et metallnett ovenfra. Sirisser kan tygge på plast.

Ved avl kan du trenge flere beholdere for å holde unge og voksne individer separat. Tilfor å unngå slagsmål bør eggebrett plasseres i beholderen. Dette vil gi sirisser mange gjemmesteder.

Sirisser må kanskje varmes opp når romtemperaturen er lav. Du kan utstyre den med en termisk ledning eller termisk matte. Terrariet skal ha skåler for tørr og våt mat. Som jord kan du bruke en blanding av sand, kli, havregryn og fiskemat. Rengjøring bør gjøres minst en gang i uken. Alvorlig forurensning kan føre til døden til kolonien. Crickets trenger 16 timers dagslys. Til belysning kan du bruke glødelamper, som vil tjene som ekstra oppvarming.

Betingelser

I motsetning til andre arter trenger toflekkete sirisser en relativt lav lufttemperatur - ca. 23 grader. Jo varmere temperaturen er, desto raskere vil sirissene vokse og avle. Matforbruket vil imidlertid også øke i dette tilfellet.

Fuktigheten i terrariet bør være rundt 50 %. Cricket egg må være i fuktig jord, ellers vil de tørke ut. Høy luftfuktighet i en delt beholder kan imidlertid føre til kolonidød.

cricket koloni
cricket koloni

Fôring

Dietten til sirisser bør bestå av plante- og proteinmat. Og det er viktig å gi både våt og tørr mat.

Egnet for våt plantemat:

  • revet gulrøtter;
  • finhakket frukt og grønnsaker;
  • babyformel;
  • salat, løvetann og burdock.
  • Crickets i en beholder
    Crickets i en beholder

Dyrprotein er veldig viktig i kostholdet, for med sin mangel begynner sirisser å spise hverandre, hunnene legger ikke-levedyktige egg, insektveksten avtar. Hvordan proteinfôr kan brukes:

  • tørr hamarus og dafnier;
  • kvalitetsfôr for katter og hunder;
  • kokt eggehvite;
  • kokt kylling uten krydder.

Tørrmat kan ligge i materen hele døgnet. Men våt mat bør fjernes etter et par timer for å unngå råtne.

Det er også viktig at sirisser får i seg nok fuktighet. For å gjøre dette, kan du sette en drinker. Noen individer kan imidlertid drukne i det. Du kan spraye en av veggene i terrariet med en sprøytepistol, men luftfuktigheten vil øke så mye. Du kan legge en bomullspute godt fuktet med vann i terrariet. Eller gi en ganske stor mengde våtfôr, så klarer du deg uten drikke.

Avl

Toflekket sirisser avler samtidig som de opprettholder optimale forhold for vedlikehold. For å unngå slagsmål og selvlemlestelse bør det være fire hunner per hann i beholderen. I et terrarium med toflekkede sirisser må du sette en liten beholder på ca 4 cm dyp. Du må fylle den med fuktig jord: torv, sand eller kokosnøttsubstrat. Med jevne mellomrom må beholderen sprayes fra en sprayflaske. Hunnens eggleder er tynn. Hun legger egg flere ganger mindre enn et riskorn.

cricket egg
cricket egg

Et lite metallnett kan settes på toppen av beholderen for å unngå å spise egg. Samtidig bør det sikres at sirisser har fri tilgang på mye animalsk protein, ellers kan de spise ungdyr. Etter å ha lagt egg, kan buret omorganiseres i en annen beholder, da kan kannibalisme ikke være redd i det hele tatt. Når sirissene har nådd ønsket størrelse, kan de deponeres i en felles beholder.

Derfor er ikke toflekkete sirisser spesielt enkle å holde og avle, men de er fortsatt veldig populære blant eksotiske elskere på grunn av deres høye ernæringsmessige egenskaper. De negative aspektene ved å holde sirisser inkluderer kannibalisme, følsomhet for forhold med internering og støy. Den positive siden er at det er en balansert og sunn mat for eksotiske dyr, som har god smak.

Anbefalt: