Armbånd på håndflaten. Gjør det selv

Innholdsfortegnelse:

Armbånd på håndflaten. Gjør det selv
Armbånd på håndflaten. Gjør det selv
Anonim

Håndleddsarmbåndet er nå like stilig som alle andre smykker, for eksempel en sløyfe, briller eller et halskjede. Laget i passende stil, er det i stand til å gi utseendet til eieren litt mystikk. Og i kombinasjon med andre viktige småting og detaljer i klær, vil det få deg til å se moteriktig og stilig ut.

Utstyr laget av grovt og tykt skinn er spesielt spektakulært. Du kan enkelt kjøpe disse tilbehørene i en motebutikk. Men å lage armbånd på håndflaten vil ikke være vanskelig. Dessuten kan du alltid finne unødvendige stykker lær og andre materialer hjemme.

Material for å lage et armbånd

håndledd armbånd
håndledd armbånd

For å få stilige håndleddsarmbånd av høy kvalitet, trenger du følgende materialer:

  • ru hud;
  • PVA-lim;
  • plastbase;
  • nagler og perler;
  • punch;
  • skarp kniv;
  • fargeløs skokrem;
  • emerypapir.

Enkelt armbånd

For å lage enkle armbånd på håndflaten vil det være nok å ha en plastbunn i form av en ring og et lite stykke skinn. Diameteren på armbåndet skal være slik at det lett kan passe på hånden. Dette bør tas i betraktning når du velger en plastbase. Det er her polyetylenflasker eller krukker i ulike størrelser kan komme godt med.

håndledd armbånd
håndledd armbånd

Etter at basen er klargjort, må du påføre et tynt lag med PVA-lim på overflaten og la den tørke litt. Pakk deretter inn med en stripe mykt skinn slik at lagene overlapper hverandre. Hvis en lærsnor brukes til disse formålene, er det bedre å plassere den på et stoff som tidligere er limt til en plastbase. Dette vil gjøre håndflatearmbåndene mer voluminøse og motstandsdyktige mot knekk og bøyninger. Det er verdt å huske at ledningene skal være tett plassert for å unngå dannelse av hull.

Etter at hele basen er dekket med skinn, må du smøre enden av båndet eller ledningen med lim og plassere den under de tilstøtende spolene. La deretter limet tørke helt. Du kan bruke en hårføner eller en annen kilde til varm luft for å fremskynde tørkeprosessen.

Det resulterende armbåndet kan dekoreres med fargede perler og metallnagler. For disse formålene er det verdt å bruke en tynn nylontråd. Det vil være usynlig og vil ikke krenke stilen til det fremtidige tilbehøret. Hvis huden er tykk og sterk nok, så kan du bruke et fingerbøl ellertang. Disse enhetene kan gjøre prosessen mye enklere.

armbånd på håndflatefoto
armbånd på håndflatefoto

Rough armbånd

For å lage mer komplekse håndleddsarmbånd trenger du lær 4-6 mm tykt. Det vil være ganske grovt og holdbart, så du bør være tålmodig når du behandler det. Fra den eksisterende lærprøven må du kutte emnet, basert på formen på det fremtidige produktet.

Med tanke på at når det behandles med varmt vann, vil armbåndet krympe med flere centimeter i håndflaten, anbefales det å gjøre det 3-4 cm lengre enn beregnet sluttstørrelse.

Tegning på skinn

Neste trinn er å påføre et mønster eller et mønster på utsiden av arbeidsstykket. For å gjøre dette, må det overføres til overflaten av armbåndet. Dette kan gjøres med en skriver eller karbonpapir. For de som har tegneferdigheter vil ikke dette være noe problem. De vil kunne tegne ønsket bilde direkte på arbeidsstykket.

Hvis veldig mørkt skinn brukes til å lage armbåndet, kan designet overføres med en nål, og lage punkteringer langs konturen av bildet.

håndlagde armbånd
håndlagde armbånd

Etter at mønsteret er helt påført overflaten av huden, ved hjelp av en skarp kniv, må du lage kutt langs konturen til en dybde på 2/3 av arbeidsstykkets tykkelse. På kanten av armbåndet kan du slå flere hull for snøring. For disse formålene er det praktisk å bruke en punch.

For at armbåndet ikke skal krympe når det senkes i varmt vann, må det settes på glassetkrukke eller flaske og snøre. Deretter skal glasset med emnet senkes i kokende vann til kantene på mønsteret begynner å divergere.

Etter fullstendig avkjøling må kantene på armbåndet behandles med finkornet sandpapir og fargeløs skokrem. Avslutningsvis kan du ta et bilde av det resulterende armbåndet på håndflaten. Bildet vil tjene som modell for ytterligere kreativitet hvis originalen ikke kan lagres.

Anbefalt: