Hva er en gulvlampe? Hva er fordelene med det?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en gulvlampe? Hva er fordelene med det?
Hva er en gulvlampe? Hva er fordelene med det?
Anonim

Når man velger ting til hjemmet, tenker man alltid på hvor godt de vil passe inn i de generelle omgivelsene. Å dekorere et hus trenger ikke å bli overlatt til en av spesialistene - folk med et kreativt notat kan alltid møblere hjemmet sitt selv. Dette gjelder ikke bare estetiske elementer, men også hjemmebelysning.

Vi introduserer gulvlampen

Navnet på denne husholdningsbelysningen kommer fra det franske språket, der det betyr "fakkel". Hva er en gulvlampe? En lampe med lang stilk som plasseres direkte på gulvet i rommet. Hva en slik oppfinnelse av møbler til hjemmet kan bli et dekorelement, kan umiddelbart forstås ved å se på det: lampen er plassert høyt over gulvet, oftest den gjennomsnittlige menneskelige høyden. Denne høyden og plasseringen kan spille godt i innredningsprosessen.

Fordeler med en gulvlampe:

  • krever ikke boring av vegger, tak, gulv for kabellegging;
  • kan enkelt plasseres og flyttes fra sted til sted;
  • installert på gulvet - ingen grunn til å plukke opp et bord eller nattbord under det;
  • dekorativt, utvannende utseende.

Ulemper med bruk:

  • du må velge et ledig ryddig sted i rommet forinstallasjon;
  • Stedet skal være i nærheten av strømuttaket.
gulvlampe hva er
gulvlampe hva er

Mangfold av arter

Hva er forskjellene mellom gulvlamper? Hva kan du tenke deg for en høy gulvlampe som vil skille den fra en annen av samme type? Disse armaturene har store forskjeller i utseende:

  • antall lamper - fra en eller flere;
  • formen på taket - en kjegle, en kule, en halvkule, uten tak, en sylinder, et fat, en lampeskjerm - for en gulvlampe er dette allerede en stor modifikasjon;
  • skygge- og grunnfarger;
  • aktiveringsmetoder - gulvspak, tau eller på en wire;
  • lampeform - en gulvlampe med bord, buet, rett, i form av en høy kandelaber for stearinlys osv.

Ikke glem når du velger en gulvlampe at et slikt innredningsmirakel krever en passende stil rundt. For eksempel, å plassere en gulvlampe i barokkstil, med en åpen pompøs takbeklædning i et minimalistisk rom, tilsvarer slett ikke noe nivå av dekorativ smak.

lampeskjerm for gulvlampe
lampeskjerm for gulvlampe

God plassering

Ledig plass i huset og et stort ønske om å kjøpe en vakker dekorativ lampe er ikke alle grunnene til å kjøpe en gulvlampe. Hva er en gulvlampe, har vi allerede vurdert i detalj ovenfor. Hva bør jeg være oppmerksom på når jeg kjøper den?

En gulvlampe trenger plass, ikke bare for å plassere den på gulvet, men også for å unngå å rote den med andre husholdningsartikler som ikke bør være rundt gulvlampen, ellers vil lampen gå tapt i interiøret forsamme stol, vase eller bord

gulvlampe med bord
gulvlampe med bord
  • I henhold til innredningsreglene anbefaler ikke eksperter å bruke en gulvlampe på kjøkkenet, trange korridorer, det vil si over alt hvor de kan forstyrre eller vise seg å være mer ubrukelige i belysningsfunksjonen enn omvendt. Det beste rommet for å plassere en gulvlampe ville være entre, stue og omkledningsrom.
  • Tilstedeværelsen av et stort antall belysningsutstyr i rommet, som vil overbelaste interiøret når du legger til en gulvlampe, er også et tegn på ubrukelig bruk.

Anbefalt: