Koppel-rulett for hunder: tips for valg og anmeldelser
Koppel-rulett for hunder: tips for valg og anmeldelser
Anonim

Å gå rundt i et urbant område uten mulighet for å miste et kjæledyr er en nesten umulig drøm. Derfor er bånd uunnværlig. Den skal imidlertid være slik at hunden føler seg komfortabel i den, og eieren ikke er redd for å miste den.

Leash-roulett. Funksjoner og spesifikasjoner

ruletttau for hunder
ruletttau for hunder

For tiden er det et stort utvalg av bånd. Samtidig er et av de mest interessante og effektive alternativene rulettbånd. Med det vil det å gå med en hund bli enda mer interessant. Kjæledyret vil enkelt kunne flytte lange avstander, men eieren vil fortsatt holde det under kontroll. Hvis et kjæledyr plutselig løper etter en katt, en bil, en ball, med ett knappetrykk, kan det trekkes nærmere deg. Denne enheten er imidlertid ikke egnet for alle dyr. Den kan kun brukes til turgående hunder av små raser, spesielt hvis det er en kabelrulett. En bandleder kan ta litt mer stress, men den er fortsatt upålitelig. Det vil si at du ikke i noe tilfelle skal kjøpe en enhet til en hund medtegn: hundemålebånd kan gå i stykker.

Samtidig er det heller ikke verdt å ta tak i målebåndet med hendene for raskt å trekke dyret mot deg. På grunn av dette kan du skade hendene dine. Ved hjelp av et målebånd kan du trekke hunden mot deg med hendene hvis mekanismen plutselig sitter fast. Men selv i dette tilfellet anbefales det ikke å trekke båndet: det er bedre å nærme seg kjæledyret selv. Hvis hunden liker å løpe, så kan teipen ofte vri seg, så du må hele tiden rette på den. I tillegg kan dyret venne seg til den konstante spenningen i båndet, og det vil være svært vanskelig å bli kvitt denne vanen i fremtiden. Når du kjøper et slikt bånd, anbefales det å ta det "med en margin". Det vil si at hvis hunden veier 10 kg, er det bedre å kjøpe en som er designet for 20 kg. Vi må tross alt ta hensyn til styrken til hundens rykk.

Hvordan fungerer det?

Bånd for hunder flexi
Bånd for hunder flexi

Flexi hundeteip har en ganske enkel enhet. Så når hunden beveger seg, er fjæren under spenning, så den strekker henholdsvis båndet også. Men når kjæledyret nærmer seg eieren sin, komprimeres fjæren. Som et resultat ruller Flexi hundebånd tilbake. For å holde lengden på ledningen uendret, kan du trykke på knappen. I dette tilfellet vil ikke hunden kunne bevege seg en lengre avstand. For at posisjonen skal være helt fast, er det nødvendig å trykke knappen helt eller heve spesialspaken - dette avhenger av enhetens modell. Denne manøveren er nødvendig for å unngå å hele tiden holde i båndet.

Hvilken størrelsevelge rulett?

målebånd for store hunder
målebånd for store hunder

Når du velger et målebånd, bør du være spesielt oppmerksom ikke bare på størrelsen på hunden, men også på parametrene til selve enheten. Det er veldig viktig at eieren av hunden lett holder båndet i hånden. Derfor er det ønskelig at hundemålebåndet passer lett i håndflaten din, og vekten på enheten skal være minimal. Ellers vil en stor belastning bli lagt på hånden, så det vil være mye vanskeligere å kontrollere kjæledyret. For store modeller er ikke bare vanskelige, men også farlige. Det samme gjelder for lette rouletter. Tross alt, ved den minste spenningen vil de bryte ut av håndflaten din, falle til bakken, noe som kan skremme kjæledyret ditt. Kjæledyret kan være redd, og kanskje bryte seg bort og stikke av.

Spesielt en kabel-rulett for store hunder skal være behagelig. Tross alt, hvis hunden er tyngre, er trykket som utøves på børsten høyere. Samtidig kan du ikke bruke et klumpete målebånd for å gå tur med en dekorativ hund. Hvis enheten faller ut av hendene på eieren, kan den, raskt avvikle, treffe dyret. Spesielt ofte observeres slike tilfeller om vinteren, når turstier er dekket med is.

Hvilken type rulett er bedre: kabel eller tape?

Selvfølgelig er det nødvendig å foretrekke en eller annen type i samsvar meddine behov. Så, noen velger kun kabel-rulett, mens andre utelukkende bruker tape. Begge alternativene er til en viss grad gode, men la oss se på noen fakta, og etter det kan du selv bestemme hva som skal skje.mer praktisk for deg.

flexi hundetape
flexi hundetape
  • Kabelen er litt tyngre enn tapen, så den trekkes lett inn uten å bli flokete. Men teipen er ofte trukket sammen, vridd, noe som gjør betjeningen av båndet nesten umulig.
  • Hvis hunden blir viklet inn i buskene, blir det lettere å vikle av tapen. Men hvis du kjøper en forbedret modell med avtakbar krage, så vil kabelen raskt trekkes inn i målebåndet, men båndet kan bli viklet inn i grenene.
  • Hvis et barn er involvert i å gå tur med et kjæledyr, er et rulettbelte for hunder det beste alternativet. Faktum er at kabelen kan skade håndflaten alvorlig hvis du prøver å trekke inn kabelen manuelt.

Vekten til hunden er også viktig

Som regel beregnes en rulett for en hund for en viss spenningskraft. Du må imidlertid velge et bånd som ikke er nøyaktig i samsvar med vekten til hunden. Hvis han ikke utmerker seg ved lydighet og liker å løpe etter katter, er det bedre å kjøpe en mekanisme designet for omtrent 5-10 kg mer enn den virkelige vekten til dyret. Rulett for store hunder bør være tape, da det tåler store belastninger. Men for dekorative kjæledyr er kabelbånd ganske egnet. Det er verdt å merke seg at produkter av høy kvalitet godt kan tåle vekten som er angitt på pakken. Oftest går karabinkroker i stykker, siden mekanismen kan sette seg fast.

flexi tape for hunder
flexi tape for hunder

Roulettkvalitet

Det er veldig viktig når du velger et målebånd for Flexi-hunder for å vurdere kvaliteten. Tenk først på enheten til karabinen. Det er viktig åstørrelsen på båndet var tilstrekkelig, da det ellers ville forstyrre kjæledyrets bevegelse. Spesielt må dette tas i betraktning ved kjøp av bånd til dekorative hunderaser. I tillegg må du sørge for at enheten er utstyrt med en svivel. Det er han som sørger for rotasjonen av karabinkroken, og beltet eller båndet vrir seg ikke. Hvis Flexi hundebånd er designet for store dyr, må du ta karabinkroken i løkken og trekke den. Dette vil teste påliteligheten til enheten. Hvis du trenger å bruke bånd for gigantiske dyreraser, må du foretrekke en forsterket karabinkrok som tåler store spenninger i alle temperaturer (selv i sterk frost).

Låseknappene skal være behagelige å trykke på. De endrer posisjon uten å knirke og blokkere, de komprimeres lett og løsnes. Du bør også være oppmerksom på produktets kropp. Det er ønskelig at det er jevnt, uten unødvendige bøyninger. Det er bedre å kjøpe et plastmålebånd, som deformeres hardere enn plast. Derfor, hvis hun plutselig faller på asf alten, vil skaden være mindre utt alt.

Hvorfor trenger jeg en sikkerhetssløyfe?

hundebånd flexi
hundebånd flexi

Når du kjøper en mekanisme for små hunder, kan du ikke kjøpe en ekstra sikkerhetsløkke. Men hvis hunden er stor, ligner en kalv i størrelse, er det bedre å dvele ved modeller som selges komplett med en sikkerhetsløkke. Dette er et bånd utstyrt med to ringer i endene.

Hvis et hundemålebånd selges uten løkke, så kan det kjøpeshver for seg. For å installere den, bør du føre karabinkroken gjennom den første ringen, deretter gjennom den andre ringen, og klikk den på plass. Fiksering vil skje på en brøkdel av et sekund, men sikkerheten til dyret vil øke. Hvis kabelen plutselig ryker, vil ikke sikkerhetsløkken tillate at karabinkroken vris, så hunden vil være under eierens kontroll.

Hvis det er mange hunder

hundemålebånd
hundemålebånd

Flexi-rulett for hunder er av høy kvalitet. Men noen ganger må du gå tur med flere hunder samtidig, så eierne fortviler, og forstår ikke hva de skal gjøre. Noen bestemmer seg for å knytte dyr til forskjellige bånd, mens andre finner et enklere alternativ - gnist. Det vil si at alle hunder vil være bundet til samme bånd, men de må trenes til å bevege seg synkronisert for ikke å trekke hverandre til sidene. Hvis gnisten ikke passer, kan du ta hensyn til dobbel rulett: to bånd er knyttet til en kabel samtidig.

Anmeldelser om Flexi-rulett

Eiere av små hunderaser forsikrer at hvis du liker å gå tur med hunden din om morgenen eller om kvelden, er det bedre å velge bånd med innebygd lommelykt til kjæledyret ditt. Enheten er veldig enkel, men en slik mekanisme gir uvurderlige fordeler. Med den kan du overvåke handlingene til kjæledyret ditt. Tross alt forstår mange hunder at eieren ikke kan se i mørket, så de kan plukke opp noe fra bakken. Dette båndet går på batterier som kan skiftes. Men enheten veier mye, så den er ganske vanskelig å bære den.

Men de fleste eiere av store hunderdet sies at rulett gjør en dårlig jobb med å holde slike dyr. Og hvis kjæledyrene ikke utmerker seg ved god oppførsel, kan målebåndet gå i stykker, og hunden vil være i fare.

Anbefalt: